*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Φεβρουαρίου

Θλίψη στη Ξάνθη. Σήμερα στις 11.00 το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Συρόπουλο. Οι ειδήσεις χωρίς μεϊκάπ

25 Φεβρουαρίου


Μετά τις καταγγελίες πολιτών στο
facebook για τις… «τρύπες – παγίδες» στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και ύστερα από το πρόσφατο περιστατικό με μια κυρία που έπεσε μέσα, ο Δήμος Ξάνθης εδέησε να επισκευάσει μια απ’ αυτές!

…………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Η αθλητική δημοσιογραφία στη Ξάνθη από χθες θρηνεί, έχασε τον Παναγιώτη Συρόπουλο σε ηλικία μόλις 59 χρονών.

....

*Δυο λόγια τον Παναγιώτη Συρόπουλο που γνώρισε και αγάπησε την αθλητική δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Αδέσμευτη» όπου δούλευε, από τον Αείμνηστο δημοσιογράφο και αθλητικογράφο Χρήστο Τσόχα, κορυφαίο τότε πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης και στη συνέχεια πήρε «μεταγραφή» στον FM100 του Βαγγέλη Βασιλειάδη ενώ διετέλεσε ανταποκριτής σε αθλητικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και  της  Αθήνας μέχρι πρόσφατα.

......

*Αναλυτικότερα. Όπως είχα γράψει, ο Παναγιώτης Συρόπουλος είχε υποστεί έμφραγμα την περασμένη εβδομάδα και έδινε μάχη για η ζωή του στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς , όμως δεν τα κατάφερε, κι ας λέγανε οι γιατροί ότι πέτυχε.

....

*Ο Παναγιώτης Συρόπουλος κατάγονταν  από τη Συδινή Ξάνθης και ήταν υπάλληλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 είχε γίνει γνωστός ως αθλητικογράφος σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες της Ξάνθης αλλά και ως ανταποκριτής σε πολλά αθλητικά ΜΜΕ της Αθήνας, ανελλιπώς μέχρι το θάνατό του. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

.....

*Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παναγιώτη εξέδωσαν τόσο η ΠΑΕ Ξανθη, όσο και η Εύη Στυλιανίδου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

...

*Σημειώνω ότι η κηδεία του Παναγιώτη Συρόπουλου, πατέρας ενός αγοριού, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωϊ στη Ξάνθη από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ η τελετή θα γίνει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΟΔΥ σε στενό Οικογενειακό περιβάλλον έως 9 άτομα.

Η  σορός του για όλους τους φίλους του που θέλουν να πάνε και ν’ ανάψουν ένα κεράκι, θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10.30 το πρωϊ.

……

*Αλλάζω θέμα. Ξεκίνησαν την Τρίτη να καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου στους δικαιούχους από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Σημειώνεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου, καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους έληγε σε 1, 3, 5, 7, 9.

Επίσης την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

……

*Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

……

*Συνελήφθη την Τρίτη 23-2-2021 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 23-2-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

 

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου
η φάση υποβολής δικαιολογητικών


Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10:00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποιείται με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με τον Οδηγό του Προγράμματος, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία 30 ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ακόμη, ότι για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αλλά έχουν χαρακτηριστεί ως «ειδική περίπτωση» υποβολής θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχός τους και επομένως αυτές δεν θα ενταχθούν τώρα στη φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Επίσης, η υποβολή αιτήσεων τύπου Α και Β για πολυκατοικίες στην πλατφόρμα του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη ως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 14.00. Με το πέρας της περιόδου υποβολής δικαιολογητικών, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, η υποβολή αιτήσεων για πολυκατοικίες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία φοιτητών ιατρικής Δ.Π.Θ.

Με συνθήματα «Γιατροί γινόμαστε στην κλινική» και «η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή» συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής του ΔΠΘ μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με κύριο αίτημα να εμβολιαστούν άμεσα κατά του COVID-19 για να γυρίσουν στην πρακτική άσκηση του επαγγέλματός τους μέσα στις κλινικές.

Την ίδια ώρα στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης και εργαζόμενοι του ΠΓΝΑ μπροστά στο νοσοκομείο, διεκδικώντας τα αιτήματά τους με συνθήματα όπως «Φτάνει πια η κοροϊδία» και «δωρεάν υγεία».

 

Αναστολή λειτουργίας στα σχολεία της Σταυρούπολης έως 7/3/2021 λόγω κρουσμάτων κοροναϊού

Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκαν τμήματα στο δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο της Σταυρούπολης μετά από κρούσματα της πανδημίας που εντοπίστηκαν σε μαθητές από οικογένεια του Δαφνώνα.

Πιο συγκεκριμένα σε αναστολή προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές της εκπαίδευσης κλείνουν:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ε (Ε Τάξη), Ε – ΑΓΓΛΙΚΑ (Ε Τάξη), Ε – ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (Ε Τάξη), Ζ0*Ε1 (Ε Τάξη), Ζ1*Ε1 (Ε Τάξη) από 22/2 έως και 7/3

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

1Αγ1-ΑΓΓ (Α Τάξη), 1Αγ1-ΓΕΡ (Α Τάξη), Αγ1 (Α Τάξη), ΕΝ-Αγ1 (Α Τάξη), Α1-ΛΥΚ (Α-ΛΥΚ Τάξη), Α1-ΛΥΚ-ΑΓΓ (Α-ΛΥΚ Τάξη), Α1-ΛΥΚ-ΓΕΡ (Α-ΛΥΚ Τάξη), 1Βγ1-ΑΓΓ (Β Τάξη), 1Βγ1-ΓΕΡ (Β Τάξη), Βγ1 (Β Τάξη), ΕΝ-Βγ1 (Β Τάξη), 1Γγ1-ΑΓΓ (Γ Τάξη), 1Γγ1-ΓΕΡ (Γ Τάξη), Γγ1 (Γ Τάξη) από 22/2 έως και 7/3

 

Συνελήφθη αλλοδαπός στον Έβρο για εισαγωγή ναρκωτικών από την Τουρκία -Πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή 3.427 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι του ποσού των 48.000 ευρώ.

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (23-2-2021), στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με λιμενικούς της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών όπου εμφανίσθηκε ο δράστης, ο οποίος προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας και πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή 3.427 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι του ποσού των 48.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν οχτώ νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 3.427 γραμμαρίων, ένα σακίδιο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »