*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Δεκεμβρίου

Για να δούμε με Νικολόπουλο και πάλι, πως θα λειτουργεί η Πολεοδομία! ΙΧ και τα υπηρεσιακά της ΔΕΥΑΞ; Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

02 Δεκεμβρίου


Απορώ τι στολισμό θα κάνει σήμερα και αύριο ο Δήμος Ξάνθης στην 28ης Οκτωβρίου,
αφού τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια παραμένουν στη θέση τους εδώ και ....1 χρόνο από τα περσινά Χριστούγεννα!...

………………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Μετά την καθυστέρηση 1.5 χρόνου και πλέον που παρατηρείται στις άδειες της Πολεοδομίας, έγινε το αυτονόητο!

Δήμαρχος Τσέπελης και αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης που κατηγορούσα για όλα την… Κατερίνα Μανά…!

Αναθέτουν –όπως έγραψα και χθες- την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης πάλι με χρόνια και καιρούς, στον Νίκο Νικολόπουλο! Που για να αναλάβει μάλιστα -όπως μου είπε φίλος του-"πιέστεηκε" αρκετά...μέχρι να πει το οριστικό ναι, αφού ανά πάσα στιγμή αν θέλει, μπορεί και να συνταξιοδοτηθεί αν θέλει...

-Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε… από δω και πέρα! Και το βασικ΄τοερο, Τι θα γίνει και πόσο καιρό θα κάνουν για να βγαίνουν πλέον οι άδειες απο την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης με  τον Νίκο Νικολόπουλο και πάλι επικεφαλής, όπως τους παλιούς...καλούς καιρούς!

(σ.σ. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ΙΔΙΑ μένουν...)

……

*Εργαζόμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης μου είπε προ ημερών με παράπονο, «δεν είναι μόνο δικοί μας που παίρνουν τα αυτοκίνητα του Δήμου στα… σπίτια τους, αλλά και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ…»!

……

*Την έψαξα λοιπόν λίγο την ιστορία και διαπίστωσα ότι δυστυχώς… δεν έχει άδικο! Με την πλήρη υπο-στήριξη λοιπόν τόσο του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, όσο και του αντιπροέδρου Χρήστου Μούρκα και του γενικού διευθυντή κ.Λεπίδα, πράγματι και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητά  της εταιρείας σε… ΙΧ! Και παίρνουν μάλιστα και στο… σπίτι τους, λες κι είναι… δικά τους!

Δήμος Τσέπελη, ΔΕΥΑΞ… Ιπποκράτη Καμαρίδη!


(σ.σ. Κι όσο θυμάμαι τις περίφημες αναρτήσεις του νυν Προέδρου για την… πολυθρόνα του διευθυντή της εταιρείας, την εποχή που ήταν… αντιπολίτευση!

……

*Πόσο νόμιμο (για το ηθικό δεν μιλάω… διότι είναι ΑΝΗΘΙΚΟ πέρα ως πέρα), να δίνει ο Φανουράκης απευθείας ανάθεση 24.800 ευρώ σε μια… ιστοσελίδα προκειμένου το σύστημα Τσέπελη να ΦΙΜΩΣΕΙ την πληροφόρηση και να ποδηγετήσει τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Το ερώτημα ισχύει φυσικά και για τους Εισαγγελείς αλλά και τις Επιτροπές διαφάνειας και διαχείρισης Δημοσίου χρήματος!

…….

*Το ξανάγραψα και το επαναλαμβάνω. Σε εποχές πανδημίας, σεισμών, λοιμών, κατοχών κλπ δυο είδη ανθρώπων αφθονούν…

Τα… ΛΑΜΟΓΙΑ! Και οι δωσίλογοι…

Η Ξάνθη λοιπόν θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχισμένη και ασφαλής, διότι και στα δυο, έχει άξια… παραδείγματα! Που σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουν με επιτυχία και οι λεγόμενοι «διάδοχοι» αλλά και οι «επίγονοι»!

 

ΕΒΡΟΣ: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο ΙΧ και χωρίς δίπλωμα 6 λαθρομετανάστες


Συνελήφθη την Δευτέρα (30-11-2020) το απόγευμα, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολούθως ακινητοποιήθηκε σε χωμάτινη οδό στην ορεινή περιοχή Μικρού Δερείου Έβρου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός - διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι για το όχημα που οδηγούσε έχει δηλωθεί κλοπή την 14-11-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

 

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην 28ης Οκτωβρίου 2 & 3 Δεκεμβρίου
λόγω χριστουγεννιάτικου στολισμού

Από τον Δήμο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 κατά τις ώρες 08:30 έως 14:30, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία). Οι εργασίες αφορούν  στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου. Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού του θέματος.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ»

 

Πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στον Δήμο Αβδήρων


Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει τους καταναλωτές και τους δραστηριοποιούμενους στις λαϊκές αγορές του ότι από 30-11-2020 και έως 07-12-2020  η λειτουργία τους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.76629/27-11-2020 και συγκεκριμένα :

-Υποχρεωτική απόσταση πέντε (5) μέτρων μεταξύ των πάγκων,

-Συμμετοχή σε ποσοστό 50% μόνο παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών προϊόντων γης, ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας,

-Απόσταση τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των εξυπηρετούμενων, 

-Πέντε (5) εξυπηρετούμενοι (το ανώτερο) σε αναμονή.

Η δραστηριοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τους ονομαστικούς πίνακες που εμπεριέχονται στην υπ. αριθ. 906/12660/30-11-2020 απόφαση της Αντιδημάρχου Αβδήρων η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αβδήρων, στο πρόγραμμα διαύγεια και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου στη Γενισέα.

Παρακαλούμε για την επίδειξη της ίδιας υπευθυνότητας και συνέπειας που έχετε επιδείξει μέχρι και σήμερα.

 

Συνελήφθη Έλληνας στη Δράμα για κατοχή ναρκωτικών

-Κατασχέθηκαν 619,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 54,7 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα)


Συνελήφθη την Δευτέρα (30-11-2020) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του νομού Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν oι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν στην κατοχή και σε αγροτεμάχιο του δράστη:

-2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 619,1  γραμμαρίων

-ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους, 54,7 γραμμαρίων

-1 αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα στην Αυστρία νέος από την Ξάνθη

Τραγικό θάνατο σε εργατικό ατύχημα στην Αυστρία βρήκε ένας νέος άνθρωπος με καταγωγή από την Ξάνθη, που είχε μεταναστεύσει προσωρινά στο εξωτερικό για να βρει δουλειά.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα δύο ακόμη άνδρες είχαν χάσει τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα στο εξωτερικό, με καταγωγή από την περιοχή της Θράκης.

Είναι ιδιαίτερα σύνηθες άλλωστε το φαινόμενο κάτοικοι της περιοχής (κυρίως της ορεινής ζώνης) να μεταναστεύουν προσωρινά στο εξωτερικό για εποχική εργασία, αναζητώντας το μεροκάματο.

"Στον νέο συνάνθρωπο μας, πατέρα ενός παιδιού, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην Αυστρία, ευχόμαστε ο Φιλεύσπλαχνος και Μεγαλοδύναμος Αλλάχ να του κρατήσει μια θέση στον Παράδεισο. Στους γονείς, την οικογένεια και τους οικείους του ευχόμαστε ο Θεός να χαρίζει κουράγιο και δύναμη" αναφέρει η Μουφτεία Ξάνθης για τον άδικο χαμό του νέου από την Ξάνθη.

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »