*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Δεκεμβρίου

Το... "έλεος" του Σπανίδη στο δημοτικό συμβούλιο, διαφάνεια και Φανουράκης, η ερώτηση του ΚΚΕ για το ΚΕΣΥ Ξάνθης

04 Δεκεμβρίου


Νέα δικαίωση! Πριν προλάβει να... εγκριθεί η μελέτη συντήρησης, εγκατάστασης κλπ της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου... μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο, χθες έγινε... η τοποθέτηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης....για να βρεθεί λίγη ώρα αργότερα θετικός στον Covid-19 ο Σουά!

…………………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι η δωρεά ύψους 62.500,00€, για την αγορά της γεννήτριας οξυγόνου, είχε γίνει μετά από πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, από επιχειρηματίες της Μειονότητας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό....

(Από την ανάρτηση του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του Τουρκικού Κόμματος DEB Χουσεΐν Μπαλτατζή στο fb)

-Και γιατί ο κύριος Τσέπελης απέκρυψε ότι η  δωρεά των «Τούρκων» επιχειρηματιών  του εξωτερικού αφορούσε αίτημα των DEB κι όχι του Δήμου Ξάνθης.

…………………………….

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

Καλά ο... υπερήφανος πρώην πολιτευτής Ξάνθης του πάλαι ποτέ Εθνικά υπερήφανου ΕΠΑΜ του Καζάκη, είπε «ΝΑΙ» και αποδέχτηκε… δωρεά που έγινε με τη χρηματοδότηση στελεχών του Τουρκικού κόμματος DEB; Αυτός που μας... κατακεραύνωνε μάλιστα προεκλογικά διαψεύδοντας την επίσκεψη του Τσέπελη στον Ψευτομουφτή Ξάνθης;

 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)

-Ε, τι να κάνουμε... Και οι... αυτόνομοι, έχουν τις... «αδυναμίες» τους!

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

*Τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελο Μπίνη υποδέχθηκε λέει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή. Στη συνέχεια, μάλιστα Μέτιος και Μπίνης συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους φορείς που εμπλέκονται στον έλεγχο τήρησης των μέτρων ενάντια στην πανδημία στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

……

*Και η είδηση. Ποιοι λοιπόν λέτε ότι ήταν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης; Αντ’ αυτού του… Δημάρχου Τσέπελη;

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά

-Χάθηκε ο κόσμος να πάρουν μαζί τους και την… Αριστέα Αλατά των δημοσίων σχέσεων;

Και ειδικά όταν μιλάμε για την… Εθνική Αρχή διαφάνειας;

……

*Sorry κύριε διοικητά της Εθνικής Αρχής Διαφάνεια κ. Μπίνη (σ.σ. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον φίλο μου Χρήστο Μέτιο…), αλλά με τη λέξη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τι σχέση μπορεί να έχει… ο αντιδήμαρχος των απευθείας αναθέσεων που ήδη κατέχει το εν Ελλάδι ρεκόρ Γκίνες στον τομέα αυτό;

-Απευθείας αναθέσεις, Φανουράκης - Τσέπελης και…διαφάνεια;

Θα… ξεσηκωθούν κι οι πέτρες… ακόμη!

……

*Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο Μιχάλης Σπανίδης να «εκθέσει» τόσο άγαρμπα τον Παπαχρόνη στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ξεφωνώντας στην ουσία τον… εαυτό του με τη λέξη… έλεος, την ώρα που μιλούσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΞΑΝΘΗ για όλους», καταψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Τσέπελη.

-Κι όχι τον έντιμο Σάββα Μελισσόπουλο.

……

*Εκτός αν ο Μιχάλης Σπανίδης από τότε που έγινε «οπαδός» του Φανουράκη και του Τσέπελη, έγινε αντίπαλο της λέξης… «έντιμος», οπότε στην περίπτωση αυτή…

-Μάλλον εμείς θα πρέπει να πούμε, «έλεος… φιλόκαλε Μιχάλη»! Με τη συμβουλή, σταμάτα να ταπεινώνεις συνεχώς τον εαυτό σου…!

……

*Δεν σου αρκούσε το «ραντεβού» που εκλιπαρούσες να έχεις με τον… φιλόκαλο Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη!

Και αν θυμάσαι καλά, εξελίχθηκε σε ένα ακόμη προσωπικό σου φιάσκο (σ.σ. Για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη ρεζίλι…), αφού σε «δέχτηκε» για να σε… παραπέμψει στη… διευθύντριά του; Πετώντας στα… «σκουπίδια» την πρότασή σου για την ίδρυση… Μητροπολιτικού… θιάσου; Έλεος!!!

…..

*Κανένα σχόλιο για τη ΔΩΡΕΑ των «Τούρκων» επιχειρηματιών στελεχών του DEB σχετικά με τη δωρεάν της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Θα περιμένω όμως να δω τι θέση θα πάρει τόσο ο Κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης, όσο και ο κουμπάρος του και μέλος της διοίκησης του Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρης Φελεκίδης!

-Φυσικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν θα πάρει θέση και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ξάνθης Κώστας Τριανταφυλίδης, αφού μου αρκεί ότι... υπέγραψε τα έγγραφε τα έγγραφα που έστειλε η διοικήτρια του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα

.......

*Και το πιο ωραίο από όλα φυσικά...

Ενώ έγινε υποτίθεται δημοτικό συμβούλιο και ο Τσέπελης δεν έδωσε την... τεχνική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας στον Λύρατζη και τον Φανουράκη για την... κινητή μονάδα γεννήτριας οξυγόνου!

-Νέα δικαίωση για τον... «Μαχητή»! Η Τεχνική μελέτη πριν παραδοθεί στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ήδη έχει υλοποιηθεί με την... τοποθέτηση του κοντέϊερ κατεπειγόντως στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!!!

......

*Και για να μην αδικούμε βεβαίως τον Πέτρο Τσίλογλου, άσχετα μα το όλο «παρασκήνιο»! Το κοντένειρ ήταν δική του ΔΩΡΕΑ! Δεν το αγόρασε ο Δήμος...Μια μέρα ξύπνησε ο Πέτρος και είπε να δωρίσει στο Νοσοκομείο ένα...κοντέίνερ, ενώ τελείως τυχαία στη...δική του αυλή βρέθηκαν "τυχαία" και το μαϊμού ασθενοφόρο του Δήμου χωρίς...πινακίδες!!! Πως μετακινούνται φορτηάκια στη πόλη της Ξάνθης κύριε Εισαγγελέα χωρίς πινακίδες, χωρίς ΑΣΦΑΛΕΙΑ, χωρίς τίποτα...είναι ένα τεράστιο ερώτημα!!! 

....

*Και το πιο ωραίο απο όλα....Θετικός σε τεστ για τον κορονοιο βρέθηκε την Πέμπτη ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Μπεκηρογλου Σουά. Στη σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Στο πλαίσιο διενέργειας τεστ, προληπτικά, στο υπηρεσιακό και πολιτικό προσωπικό του Δήμου Ξάνθης, βρέθηκε σήμερα, αργά το απόγευμα, θετικός στον Κορονοϊό, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού.

Κι όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την μετάβαση του Αντιδήμαρχου Σουά με τον Δήμαρχο Τσέπελη με το ΙΔΙΟ αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!! Τι γκαντεμιά κι αυτή.... !!!

Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης σε Μέτιο για την ανάγκη
άμεσης μεταστέγασης του ΚΕΣΥ Ξάνθης


Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χ. Μέτιο κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητώντας την άμεση μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης που στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ.

Αναλυτικά το κείμενο:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Χ. ΜΕΤΙΟ “Για την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του ΚΕΣΥ Ξάνθης”

Το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους. Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου το 2020 σε τέτοιες συνθήκες, γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε με τι χρονοδιάγραμμα θα λύσετε τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 3/12/2020

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τρέλλης Χρήστος

Συμεωνίδης Θεόδωρος

Στεφανίδης Γιάννης

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »