*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

Το μηχάνημα μοριακής αναλυσης PCR και γιατί επιμένουμε όλοι τόσο πολύ που ακόμη και σήμερα, δεν το έχει το Νοσοκομείο Ξάνθης!

11 Ιουλίου
Είναι δυνατόν να καθόμαστε σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την στιγμή που ξέσπασε το πρόβλημα και να συζητάμε για ένα κωλομηχάνημα (με το συμπάθιο) αξίας 50-70 χιλιάδων ευρώ; Ο λόγος για το γνωστό μηχάνημα μοριακής ανάλυσης PCR για το οποίο συνεχίζει να γίνεται τόσος ντόρος, αλλά ακόμη δεν κατάφερε να το προμηθευτεί το νοσοκομείο μας!», έγραψε ο πρώην φίλος μου ο Τένης και ειλικρινά απόρησα...που απόρησα που απόρησε!
......
*Και γιατί απόρησα που απόρησε ο Τένης.
Διότι αν το μηχάνημα αυτό υπήρχε από τον Μάρτιο ή και αρχές Απριλίου ακόμη στο Νοσοκομείο Ξάνθης:
1. Σε 45 λεπτά τα πολύ θα εντοπίζονταν ποιοι είναι οι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό που πήγαιναν στο Νοσοκομείο Ξάνθης. (σ.σ. Βλέπε χθεσινή ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου που έχει προμηθευτεί τέτοιο μηχάνημα ενώ το Νοσοκομείο μας ακόμη δεν έχει!)
-Δηλαδή θα είχαμε αποτελέσματα επαναλαμβάνω σε  45 λεπτά κι όχι σε 3 και πολλές φορές  σε 4 μέρες που τα δείγματα πήγαιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
2. Παράλληλα δεν θα  είχαν κολλήσει θετικοί στον ιό ασθενείς, που ήταν 2 και 3 μέρες άλλους ασθενείς, ή νοσηλευτές και νοσηλευτές αλλά και γιατρούς!
Και φυσικά δεν θα είχαμε και 4… ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ κλινικές! Άλλο ένα μοναδικό ρεκόρ νοσοκομείου στην Ελλάδα.
3. Κι επειδή έκανε έρευνα και πήρα και συγκεκριμένη εταιρεία που έδωσε ένα τέτοιο -από τα πλέον αξιόπιστα  τέτοια μηχανήματα στην Αμερική- απλά ως ενημέρωση....η συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε ένα  τέτοιο μηχάνημα κι όχι...κωλομηχάνημα όπως ενδεχομένως κατέχουν κάποιοι ιδιώτες στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ η αξία του οπίου είναι κάτω από το 30.000 ευρώ!!!!
(σ.σ. Τα στοιχεία της  εταιρείας στη διάθεση του οποιοδήποτε με την διευκρίνηση ότι μιλάω για την αγορά μηχανήματος ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ!
.......
*Τώρα γιατί δεν αγοράστηκε το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν το προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο παρά την έκκληση και των Νοσοκομειακών γιατρών στις 21/4/2020 της οποίας ο Πρόεδρος  και η σύζυγός του μάλιστα έχουν ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις με την Διοικήτρια...!
Αυτό το ξέρει μόνο η Έλενα Ροφαέλα!
.......
*Υπενθυμίζω επί λέξει τι έλεγαν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί στις 21/4/2020 για το συγκεκριμένο θέμα:
«Τα τεστ αντισωμάτων με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θεωρούνται αξιόπιστα και δεν μπορούν να αποτελέσουν διαβατήριο ανοσίας έναντι του ιού, όποτε η εξέταση PCR για την ανίχνευση  του που εφαρμόζεται τώρα είναι η μόνη αξιόπιστη και θα γίνεται όλο και πιο απαραίτητη.
Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για εγκατάσταση εδώ εργαστηρίου για την εκτέλεση του PCR «
Πράγματα που ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης έλεγε από τον Μάρτιο, αλλά κάποιοι τότε «κραύγαζαν» ότι ο Καραδέδος ήταν... ΣΥΡΙΖΑ!
......
*Και κοντά σε όλα αυτά τα παραπάνω, θα  κάνω και μια αποκάλυψη. Ότι κάποια στιγμή «κινήθηκε|» ο Δήμος Τσέπελη για να προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα, δεν ξέρω όμως που σκάλωσε τελικά η αγορά...
Στην Ροφαέλα; Στην διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης; Στον Αντιπρόεδρο Κώστα Τριανταφυλλίδη; Στον Φίλιππα  Φιλίππου;
Ή στο ποια ιατρική εταιρεία θα επιλέγονταν για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ του συγκεκριμένου μηχανήματος; Ειλικρινά δεν ηξεύρω...
Ο Φανουράκης όμως τις «ψάχνει» αυτές τις δουλειές, σίγουρα θα ξέρει πολλά περισσότερα!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »