*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

Το DEB διαμαρτύρεται που δεν επιχεορηγήθηκε και ο...Τουρκόφωνος τύπος! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

11 Ιουλίου
Σταματημένο και χθες το ρολόι της Κεντρικής πλατείας στην Ξάνθη!!!
-Δίνεις ραντεβού στις 15:50, πηγαίνεις ότι ώρα θέλεις και είσαι on time!!!
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Την ανησυχία των πολιτών για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μετά και το άνοιγμα των συνόρων καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Κι έχει σχέση βέβαια και με την επιμονή κάποιων τοπικών φορέων (όπως το Επιμελητήριο Ξάνθης…), ν’ ανοίξουν οι συνοριακοί δίοδοι με την Βουλγαρία και την Τουρκία.
…..
Όπως προκύπτει, οι 6 στους 10 πολίτες αναφέρουν πως ανησυχεί «πολύ» ή «αρκετά» μετά το άνοιγμα των συνόρων τόσο από την πλευρά της Αλβανίας και των Σκοπίων, όσο από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την τουριστική σεζόν.
Συγκεκριμένα, το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία του, με το 34% να ανησυχεί «πολύ» και το 30% «αρκετά».
Αντίθετα, 18% ανησυχεί «μέτρια», ενώ μόλις στο 11% είναι το ποσοστό του κόσμου που ανησυχεί από ελάχιστα έως και καθόλου.
……
*Μάλιστα το 64% των ερωτηθέντων που ανησυχούν είναι κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, όταν στην ίδια ερώτηση που τους έγινε στις αρχές Ιουνίου, το ποσοστό για τη διάνοιξη των συνόρων αυτό έφτανε μόλις το 44%.
……
*Πέρα από τον κορωνοϊό, στη δημοσκόπηση στην οποία η ΝΔ διατηρεί διαφορά 19 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για άλλα ζητήματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
……
*Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στους ερωτηθέντες, είναι οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την καταγγελία του Χ. Καλογρίτσα κατά του Χ. Παππά. Στην ερώτηση κατά το πόσο επηρεάζει αυτή η υπόθεση την άποψή τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 40% απαντά πως επηρεάζει «πολύ» ή «αρκετά» την γνώμη τους για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 30% απάντησε από «ελάχιστα» ως «καθόλου». Μεγάλο είναι ωστόσο και το ποσοστό των αναποφάσιστων γύρω από το θέμα (21%).
……
*Τα μαζικά τεστ μπορεί να έγιναν πριν ένα μήνα περίπου στη Ξάνθη και πέρασαν, τα «παπαγαλάκια» όμως συνεχίζουν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας, ισχυριζόμενοι ότι τα συνεχή (και νέα κρούσματα), οφείλονται στα μαζικά τεστ!
Καλό το «παραμύθι» με μια διαφορά…Τα κρούσματα όχι μόνο δεν σταμάτησαν στη Ξάνθη, αλλά κάποια από αυτά ενώ βγαίνουν εδώ αρνητικά… στο εξωτερικό βγαίνουν θετικά, όπως έγινε με τους 15 Έλληνες πομάκους στην  Αυστρία! Τουλάχιστον ας μη προκαλούν τη νοημοσύνη μας…
……
*Παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες και γενικότερα σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων.
Τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με βάση την οποία τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού παρατείνονται έως τις 21 Αυγούστου 2020.
Όπως αναφέρει, "η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020".

TO ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο… ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ
«Μας φάνηκε παράξενο το γεγονός ότι ο Τουρκικός Μειονοτικός Τύπος της Δυτικής Θράκης δεν συμπεριλήφθηκε στην οικονομική ενίσχυση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί στον Τύπο από την κυβέρνηση της χώρας στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί ο Τουρκικός Μειονοτικός Τύπος της Δυτικής Θράκης, ο οποίος είναι απόλυτα νόμιμος, εξαιρείται από την οικονομική ενίσχυση. Δυστυχώς, η διάκριση κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συνεχίστηκε και σε αυτήν την περίπτωση. Ως ΚΙΕΦ, ζητούμε να συμπεριληφθούν και τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στο πλαίσιο αυτής της οικονομικής ενίσχυσης, καθώς ενημερώνουν συνεχώς και έγκαιρα το κοινό όπως όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης στην διάρκεια της πανδημίας.
ΚΙΕΦ»

Με κάθειρξη 220 ετών για σοβαρότατα αδικήματα 
συνελήφθη φυγόποινος Έλληνας υπήκοος
Δυνάμει Bουλεύματος και με τις άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας που τελικά οδήγησαν στη σύλληψή του, εντοπίστηκε ένας φυγόποινος 56χρονος Έλληνας υπήκοος, αργά χθες το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο διατάχθηκε η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, για «Κατάχρηση ανηλίκων (άνω και κάτω των 14 ετών) σε ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση από γυμναστή- εκπαιδευτικό», «Αποπλάνηση παιδιών (άνω και κάτω των 12 ετών) κατά συρροή  και εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα» και «Αποπλάνηση παιδιών (14-15 ετών) κατά συρροή και εξακολούθηση σε απόπειρα» με συνολική ποινή κάθειρξης 220 ετών.

Συνελήφθησαν σε οικισμό της Ροδόπης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν 
στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (9-7-2020) το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη ημεδαπός, καθόσον λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, οδηγώντας αρχικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκατέλειψε λόγω βλάβης και στη συνέχεια έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Επιπλέον, προέκυψε ότι το ένα από τα παραπάνω οχήματα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Μείωση ενοικίου: Για ποιες επιχειρήσεις θα ισχύσει 
το -40% για Ιούλιο και Αύγουστο
Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφ. Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών τονίζει, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Δια περιφοράς συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, 
την Τετάρτη 15 Ιουλίου
Δια περιφοράς συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 15 Ιουλίου (12.00 έως 13.00), το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τα παρακάτω 4 θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Συναίνεση για την μεταφορά του έργου «Αντικατάσταση τμημάτων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Τοπείρου» προϋπολογισμού 1.935.340,00 € από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο Πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και καθορισμός και εξουσιοδότηση Δημάρχου ως νομίμου εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή κάθε απαιτούμενου εγγράφου (π.χ. τροποποίηση δανειστικού συμβολαίου, πρόσθετων πράξεων, κτλ) .  (Εισήγηση: Δήμαρχος)
ΘΕΜΑ 2ο: 7η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. (Εισήγηση: Κιοσσές Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή επιχορήγησης για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σχολικής Επιτροπής  για το έτος 2020. (Εισήγηση: Δήμαρχος)
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής αντικειμένων συμβάσεων (Ν.4412/2016). (Εισήγηση: Σιαμίδης Ιωάννης)



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »