*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουλίου

Ψήφισε και ο Παναγιώτης Σαββίδης στις εκλογές του Λεύκιππου! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

13 Ιουλίου
Ο γιατρός και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με την «καψούρα» της ζωής του, τον πατέρα του Παναγιώτη Σαββίδη στις εκλογές του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Ξάνθης.
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Με υποδειγματική οργάνωση και συμμετοχή, ψήφισαν τα μέλη του Λεύκιππου Ξάνθης για την εκλογή του νέου Διοικητικού συμβουλίου την Κυριακή 12 Ιουλίου, στα γραφεία του συλλόγου. Μάλιστα μεταξύ των μελών που ψήφισαν ήταν και ο πατέρας του Προέδρου Παναγιώτης Σαββίδης.
.......
*Αντίθετα παρά την συγκινητική επιστολή του, στις εκλογές της Κυριακής δεν ψήφισε το πρώην μέλος της Διοίκησης Πασχάλης Λύρατζης. Γιατί; Ήταν απασχολημένος σε καμιά παραλία;
......
*Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης είδα τον Σπύρο Γαλανόπουλο με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη να  τα λένε αργά το βράδυ της Κυριακής.
Ενώ στη παρέα τους προστάθηκε για λίγο και ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος.
Φυσικά η κουβέντα τους περιστράφηκε κυρίως στο Δήμο Αβδήρων, όπου κατά τον Σπύρο, ΚΑΝΕΝΑ έργο δεν γίνεται!
-Ναι αλλά κι ο Σάκης με το ξενοδοχείο που έχει  ασχολείται παρά με τα προβλήματα και θέματα του Δήμου.
......
*Σημειώνω ότι τη Παρασκευή στη παραλία των Αβδήρων σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Αβδήρων με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό για αρκετή ώρα πολλά σπίτια....
Την Κυριακή όμως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και το νερό ήταν άφθονο!
(σ.σ. Στις δε παραλίες του Δήμου ούτε μέτρα ούτε τίποτα...και «καρφίτσα» δεν έπεφτε!).
……
*Μου λέει φίλη αναγνώστρια
«Καλησπέρα σας
Ήθελα να ρωτήσω εσάς που είστε μέσα στα πράγματα...
Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάπου να κάνω τέστ covid-19 όπως είχαμε στην είσοδο της πόλης μας;;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων»
-Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη που σας «χάσαμε» εντελώς τον τελευταίο καιρό... μπορείτε να μας ενημερώσετε!
......
*Ούτε... «ενημερωμένος» από το βράδυ της Πέμπτης να ήταν ο Παπαχρόνης για τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης που ΑΚΥΡΩΝΕ τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής!
Από τις... 08.30 το πρωί της Παρασκευής είχε ετοιμάσει ήδη την δια... περιφοράς ψήφο της παράταξης ΑΓΑΠΗ για τον ΤΣΕΠΕΛΗ ψηφίζοντας ναι σε όλα...προκειμένου να «σώσει» το «το σύστημα»...Θα μας στείλει να δούμε ο Παπαχρόνης; Το ΝΑΙ σε όλα στην....δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής; Στις οποίες υποτίθεται δεν πάει γιατί διαφωνεί με τις....δια περιφοράς συνεδριάσεις!!!
(Σ.Σ. Ότι χειρότερο θα μπορούσε να προκύψει τελικά για το Δήμο μας... Δυστυχώς!).
.....
*Και μια ανακοίνωση που ήρθε στο "Μ"
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 19.30 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία Ξάνθης.
Να σταματήσουν οι Τούρκοι τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
.....
Αποκλειστικό. Θετικός Ιερέας της Ξάνθης στο κορωνοϊό; 
Ο Χαρδαλιάς δεν έχει αποσύρει ακόμη τα Περιοριστικά μέτρα 
για το Νομό Ξάνθης, σιωπά ο Σαπουνάς
Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ιερέας που Ιερό Ναό σε οικισμό του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας τέθηκε σε καραντίνα ενώ στο συγκεκριμένο ναό ιερούργησε άλλος ιερέας τη Κυριακή 12 Ιουλίου.
Ευχόμαστε περαστικά και είμαστε σίγουροι ότι ο συγκεκριμένος Ιερέας με την βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημά του.
Πάντως το πιο πιθανό είναι να «κόλλησε» από πιστό της εκκλησίας...
Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιάς αν τα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχουν τελειώσει (σ.σ. Έληγαν στις 6 το πρωϊ της Παρασκευής), ενώ για το συγκεκριμένο θέμα σιγήν ιχθύος κρατεί και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στη Ξάνθη Σπύρος  Σαπουνάς, που σε άλλα θέματα είναι ιδιαίτερα φειδωλός..! Ενώ εξακολουθεί να σιωπά και να μην ενημερώνει τα ΜΜΕ  τα κρούσματα που αφορούν το Νομό Ξάνθης σε ποιους Δήμους ανιχνεύτηκαν.


Έβρος: 3.900 άτομα πέρασαν στην Τουρκία από τους Κήπους σε 11 μέρες

Μία έκκληση προς όλους πηγαίνουν στην Τουρκία κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, παρατηρώντας όμως ταυτόχρονα, ότι σε διάστημα έντεκα ημερών, 3900 άτομα έχουν περάσει από το τελωνείο των Κήπων!
Ο κος Πέτροβιτς, έγραψε στα social media:
«ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ :
Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και
μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες.
Η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, ατομικής αλλά και συλλογικής μας ευθύνης!
ΑΕΛ – Ξάνθη: Ο Κούγιας τρέμει το παιχνίδι, ζήτησε εκτός από τη….Σουζάνα και ξένους διαιτητές!

Όπως τονίζει η ΑΕΛ και ειδικότερα ο Αλέξης Κούγιας, που υπογράφει την ανακοίνωση θα πρέπει να διασφαλιστεί ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην διαμορφωθεί από εξωγενείς παράγοντες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΠΡΟΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΟ
Θέμα: Αίτημα ορισμού ξένων διαιτητών στον αγώνα play out ΑΕΛ – Ξάνθη στις 18/7/2020
Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι αιτούμαστε τον ορισμό ξένων διαιτητών για τον εν θέματι εντός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής των play out, καθώς από το αποτέλεσμα του κρίνεται η παραμονή της ομάδος της Ξάνθης και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Ειδικά στην προηγούμενη αγωνιστική υπήρξαν διαιτησίες που διαμόρφωσαν αποτελέσματα (Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης), αλλά και τη βαθμολογία και το μέλλον ιστορικών ομάδων, που αντιμετωπίζουν το φάσμα του υποβιβασμού και δεν επιθυμούμε το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ξάνθη να το διαμορφώσουν εξωγενείς παράγοντες, παρά μόνο η αγωνιστική συμπεριφορά, η απόδοση και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών των ομάδων.
Για την ΠΑΕ ΑΕΛ,
Αλέξης Κούγιας
Πρόεδρος του ΔΣ»
Θετική στον Covid – 19 βρέθηκε στα Λουτρά Αιδηψού μία 66χρονη, υπήκοος Ρουμανίας. Η γυναίκα παραθερίζει σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Μία ημέρα πριν το περιστατικό στα Λουτρά Αιδηψού προηγήθηκαν οι 10 Σέρβοι που διαγνώστηκαν, επίσης, με κορονοϊό σε Αιδηψό και Πευκί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του EviaZoom.gr, η 66χρονη ήταν μέλος του γκρουπ των Ρουμάνων τουριστών που ταξίδεψαν από τον Προμαχώνα προς τα Λουτρά Αιδηψού για να κάνουν διακοπές.
Η συγκεκριμένη ομάδα υποβλήθηκε σε τεστ Covid – 19 στις 8 Ιουλίου στον Προμαχώνα και στη συνέχεια συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς, ωστόσο, να έχουν βγει τα αποτελέσματα.

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης:
ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ... ΚΑΙ ΜΗ
Είπαμε και τονίσαμε. «Ο πατριωτισμός δεν είναι έξαρση στιγμής αλλά στάση ζωής"
Πράγμα που δεν φάνηκε στο Α' Εξάμηνο του 2015 από όλους.
Στα ευκολακια και στα πιασαρικα θέματα πρώτοι. Το αναφέρω γιατί ένα" ατύχημα " Το δεκαπεντε θα οδηγούσε μοιραία σε κατά συρροήν εθνικές ταπεινώσεις. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.
Μη ξαφνιαζόμαστε και αφηνιάζουμε. Στην εξωτερική πολιτική κεραυνοί εν αιθρία δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο καζάνια που συγοβραζουν. Οταν τα αμελείς και τα περιφρονεις γίνονται εκρηκτικοί μηχανισμοί».
(Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης στο fb)

Πάπας Φραγκίσκος για Αγία Σοφία: «Είμαι πολύ πονεμένος»
Ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα έκανε την πρώτη του αναφορά για την Αγία Σοφία, μετά την απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί.
Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Με σύντομη αλλά μεστή νοήματος αναφορά, επ' ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας για την Προστασία της Θάλασσας, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε χαρακτηριστικά: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος».
Η παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε παρ' όλο που σχεδόν όλοι οι παρατηρητές προέβλεπαν ότι δεν θα γίνει για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη μικρή καθολική κοινότητα που ζει στην Τουρκία. Και αυτό είχε ξεσηκώσει συζητήσεις παγκοσμίως.

Συναγερμός στη Χαλκιδική -Θετικό σε κορωνοϊό 
ανήλικο κορίτσι σε κατασκήνωση
Κρούσμα κορωνοϊού σε ανήλικη εντοπίστηκε σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Ο πυρετός δεν έπεσε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε αρνητικό τεστ προκειμένου η μαθήτρια να επιστρέψει στην κατασκήνωση.
Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική σε κορωνοϊό. Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »