*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

Βόμβα! Κύριε ΣΑΒΒΑ; ποιός ΔΟΥΛΕΥΕΙ ποιόν; Μπούτος … παρανομεί;! Μπούτος…αυτοδιορθώνεται!!! Και οι αποφάσεις που βγήκαν;

23 Μαΐου

*Ποιόν Πρόεδρο να πιστέψει κανείς ότι νομίμως λειτούργησε; Αυτόν που με το έτσι θέλω, θεώρησε ως....παρόντες τους «6» ...απόντες του Παπαχρόνη που έστειλαν την ανακοίνωσή τους από το email του Γεωργιάδη, ή τον Πρόεδρο της με αριθ. Πρωτ. 11615/22-5-2020 ανακοίνωσης;

ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΕΛΙΚΑ; ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΩΣ...ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152! 

*Τι λέει ο Νόμος στις δια περιφοράς συνεδριάσεις-Τηλεδιασκέψεις! Δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν; Τι "κρύβεται" πίσω απο την κάλυψη του συστήματος Τσέπελη απο τον Σάββα της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ; Γεγονός που ανέφερε και η Επιτροπή του άρθρου 152 χαρακτηρίζοντας ως ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ απόφασή του Σάββα που αφορούσε τη ΔΕΥΑΞ; 

Απίστευτα και ειλικρινά τραγικά πράγματα εξελίσσονται πλέον στο Δήμο Τσέπελη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο –εκπλήσσει πλέον και τους πιο φανατικούς του υποστηριχτές του- αφού από τη μια συνειδητά ομολογεί ότι «παρανόμησε» αποδεχόμενος σε 2 Δημοτικά Συμβούλια τις ψήφους δημοτικών συμβούλων εκπρόθεσμα αλλά και ομαδικά και από την άλλη ....«καρφώνει» και «εκθέτει» στην ίδια επιστολή τον ίδιο του τον εαυτό επιζητώντας τη ....νομιμότητα και απαιτώντας πλέον ξεχωριστά...email σε κάθε δια περιφοράς συνεδρίαση από όλους τους δημοτικούς του συμβούλους!
Το ερώτημα για τον Γραμματέα της Περιφέρειας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κ. Σάββα, απόφαση το οποίου ακύρως ως "εσφαλμένη" και η Επιτροπή του Άρθρου 152, αλλά και  για τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης στη Ξάνθη. Ποιος δουλεύει ποιόν;
Και τελικά τι θα γίνει με τα δυο δια περιφοράς συμβούλια που ομολογεί πλέον καθαρά ο Πρόεδερος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ότι παρανόμησε;;; Γιατί γιατί άλλα γράφουν οι εγκύκλιοι; Και τελικά τι έπραξε με τις αποφάσεις που ήδη δημοσιεύτηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκαλώντας μάλιστα και την έντονη αντίδραση του  Παπαχρόνη που –υποτίθεται- θα κατέφευγε στην... Αποκεντρωμένη;;; Τις πήρε πίσω;;; Ή ισχύουν έστω και ...παράνομες;

ΙΔΟΥ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΙΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Τηλ: 2541024432
Email: dimsimboulicityofxanthi.gr
Ξάνθη 22-5-2020 Αρτθμ.Πρωτ. 11615
Προς τους δημοτικούς συμβούλους
Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνουν χώρα δια περιφοράς συνεδριάσεις τον δημοτικού συμβουλίου. Η δια περιφοράς συνεδρίαση, ερείδεται στις διατάξεις τον άρθρον 67, παρ. 5 τον υ. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρον 184, παρ.1, του ν. 4635/2019. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από την με αριθμό 18318/13.03.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά το διάστημα λήξης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης τον κορωνοϊού GΟV1D-1 θ, η δια περιφοράς συνεδρίαση μπορεί να λαμβάνει χώρα εκ τον νόμου, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγησή της.
Από την πρώτη δια περιφοράς συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 31/03/2020 μέχρι και σήμερα, κοινοποιήθηκαν σε όλούς σας αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία διεξαγωγής των δια περιφοράς συνεδριάσεων τον δημοτικού συμβουλίου.
Ενεργώντας προσωπικά και με την αρωγή τον γραφείου υποστήριξης πολιτικών οργάνων, όπως πάντοτε με γνώμονα την αρχή της εφαρμογής της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της καλής πίστης, έδειξα μέχρι σήμερα την αρμόζουσα επιείκεια, δεδομένης και της δυνατότητάς μου να ορίζω τη διαδικασία ως Πρόεδρος τον Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρώντας ότι πλέον έχει παρέλθει η εύλογη περίοδος προσαρμογής για την από όλους τούς συναδέρφους κατανόηση των νέων δεδομένων, μετά τη διεξαγωγή έξι δια περιφοράς συνεδριάσεων τον δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνω τα εξής:
Η Ψήφος θα πρέπει να αποστέλλεται προσωπικά από τον κάθε ένα δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά και αποκλειστικά και μόνο από το e-mail που έχει δηλωθεί στις υπαλλήλούς τον γραφείου τον δημοτικού συμβουλίου προς το e-mail τον γραφείου τον δημοτικού συμβουλίου τού Δήμου Ξάνθης (dimsimbouliοyofxanthi.gr). Εφεξής, ψήφος που Θα αποστέλλεται από άλλο e-mατ1 διαφορετικό από το δηλωθέν στη γραμματεία τον δημοτικού συμβουλίου και ψήφοι περισσοτέρων συμβούλων που Θα αποστέλλονται ομαδικά από το e-mail ενός συμβούλου δεν Θα λαμβάνονται υπόψιν.
Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με e-mail την Ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι το τέλος που έχει ορισθεί στην πρόσκληση τον Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται. Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση κάθε συνεδρίασης.
Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν Ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα). Εφεξής, ψήφος που Θα αποστέλλεται ακόμη και ένα λεπτό της ώρας μετά την πάροδο της λήξης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση κάθε συνεδρίασης, δεν Θα λαμβάνεται υπόψιν.
Ο Πρόεδρος τον Δημοτικού Συμβουλίου
Ιωάννης Μπούτος

ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΟ
Δια περιφοράς συνεδριάσεις - Τηλεδιασκέψεις:
α) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Η δια περιφοράς συνεδρίαση, ερείδεται στις διατάξεις του άρθρου 67, παρ.5 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ.1, του ν.4635/2019. Όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει, με την αρ. 18318/13.03.2020 Εγκύκλιό μας, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η δια περιφοράς συνεδρίαση μπορεί να λαμβάνει χώρα εκ του νόμου, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγησή της.
Πιο συγκεκριμένα, για τη διεξαγωγή της δια περιφοράς συνεδρίασης απαιτείται η έκδοση Πρόσκλησης. Στην Πρόσκληση αντί τόπου συνεδρίασης αναγράφεται ότι αυτή θα διεξαχθεί δια περιφοράς και ο τρόπος (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, κ.ά.) και διαδικασία διεξαγωγής της. Επίσης, στην Πρόσκληση περιλαμβάνονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και ο χρόνος έναρξης και λήξης της συνεδρίασης.  Για την έκδοση και γνωστοποίηση της Πρόσκλησης στα μέλη του συλλογικού οργάνου, εφαρμογή έχουν οι ισχύουσες διατάξεις (Άρθρα 67, παρ.4 και 75, παρ.6 του ν.3852/2010).
Ο Πρόεδρος του συλλογικού οργάνου οφείλει να αποστέλλει έγκαιρα στα μέλη τις εισηγήσεις των θεμάτων καθώς και την πρόταση επί της οποίας τα μέλη καλούνται να ψηφίσουν για κάθε θέμα (Επισημαίνεται, ότι και στη συνεδρίαση δια περιφοράς όπως και στη δια ζώσης συνεδρίαση, δεν επιτρέπεται η διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων προς ψήφιση εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται ρητά).
Τα μέλη εν συνεχεία αποστέλλουν τη ψήφο τους με οποιοδήποτε τρόπο υποδεικνύεται από τον Πρόεδρο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μήνυμα κινητής τηλεφωνίας, τηλεομοιότυπο, κ.ά.) κατά το διάστημα διεξαγωγής της συνεδρίασης (Ο τρόπος αποστολής της ψήφου δέον είναι να αναγράφεται στην Πρόσκληση).
Επισημαίνεται ότι η προθεσμία των τριών ημερών (αναφορικά με τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) για την κοινοποίηση της Πρόσκλησης μπορεί να συντμηθεί σε περίπτωση κατεπειγουσών περιπτώσεων (άρθρα 67, παρ.5 και 75, παρ.6 του ν.3852/2010)
Για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης τηρείται Πρακτικό. Σ’ αυτό σημειώνεται οπωσδήποτε η εισήγηση επί του θέματος, τυχόν απόψεις των μελών που έχουν διατυπωθεί εγγράφως (ή αναγραφεί σε ηλεκτρονικό μήνυμα), όπως και κάθε κείμενο που τυχόν θα παραδώσει ο Σύμβουλος, καθώς και οι ψήφοι επί της πρότασης. Επομένως, δεν χρειάζεται η υπογραφή αυτών από τους συμμετέχοντες Δημοτικούς Συμβούλους, αφού η συμμετοχή, η ψήφος ή η, τυχόν, τοποθέτησή τους αποδεικνύονται από το αποστελλόμενο έγγραφό (ή ηλεκτρονικό μήνυμά) τους.
-Οι πολίτες από τα έγραφα που αποκαλύπτουμε σήμερα, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους! Εμείς απο την αρχή είχαμε επισημάνει συνειδητά λάθη στις αποφάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που συνιστούν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος. Δυστυχώς...


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »