*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ....ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Δεν θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη! Όλο το παρασκήνιο, ΜΠΡΑΒΟ στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Ζέρβα

14 Φεβρουαρίου

*Μπράβο στον Δήμαρχο Κώστα Ζέρβα που έστειλε τελεσίγραφο στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και απέσυρε την υποστήριξή του από τους διοργανωτές! Και τώρα δουλειά!
......
Η εταιρεία  Thessaloniki Drasis και  ο πρόεδρός της κ. Γρηγοριάδης Μίκης,  ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής τη μη διεξαγωγή της φετινής αποκριάτικης παρέλασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν στην λιτή ανακοίνωσή τους η ακύρωση γίνεται λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν κατά τη φάση της προετοιμασίας και σχετίζονται αμιγώς με ζητήματα έλλειψης χρόνου.

Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν πολλά προβλήματα στην προετοιμασία του καρναβαλιού. Οι έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από φορείς, δημοτικές παρατάξεις και ευρύτερο κόσμο της πόλης σε συνδυασμό με τα αρνητικά δημοσιεύματα από ορισμένα ΜΜΕ έκαναν αρκετούς, ακόμα και στην διοίκηση του δήμου να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτιστική εταιρία Thessaloniki Drasis παρουσίασε το πρότζεκτ στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος και έδωσε την έγκρισή του ώστε η πρώτη μετά από χρόνια καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη να γίνει υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν στην τελική ευθεία των προετοιμασιών, τόσο σε θέματα λειτουργικά όσο και οικονομικής φύσης, έγιναν γνωστές στην διοίκηση Ζέρβα η οποία έστειλε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην εταιρία ότι είτε θα γίνουν σωστά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είτε δεν θα γίνουν καθόλου με τον δήμο να αποσύρει εκτός από την στήριξή του και την έγκρισή του για παραχώρηση της Λ. Νίκης ώστε να γίνει η συναυλία.
Όλο αυτό το αρνητικό περιβάλλον οδήγησαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν οριστικά τις όλες τις εκδηλώσεις που θα ξεκινούσαν από την Τσικνοπέμπτη και θα ολοκληρώνονταν την Κυριακή 1 Μαρτίου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »