*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Φεβρουαρίου

Ο "Συμπαραστάτης του Δημότη", οι "χαμένοι" της Δευτέρας και η "αδυναμία" του Τσέπελη να μην μπορεί να "πείσει" ΚΑΝΕΝΑΝ!

13 Φεβρουαρίου
*Κάποτε μπορεί (θεωρητικά πάντα…) να ήταν «φίλος» μου ο Θανάσης Ξυνίδης. Κάποτε μπορεί να υποστήριζε κάποια πράγματα με τα οποία ταυτίστηκα και υπερασπίστηκα… Κάποτε…!
Έχω όμως την εντύπωση ότι αυτή η ιστορία με τον Συμπαραστάτη του Δημότη όπως εξελίχτηκε κι όπως τελικά ολοκληρώθηκε (χωρίς Συμπαραστάτη φυσικά…), τους μόνους που ζημίωσε ήταν οι Ξυνιδαίοι… Περισσότερο μάλιστα ο Θανάσης και λιγότερο ο Σωκράτης, γιατί ο πρώτος ήταν και είναι πάντα ο καθοδηγητής αλλά και... ισορροπιστής όσες φορές χρειάστηκε! Είτε επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη, είτε επί Λάκη Στυλιανίδη, αλλά σε κάποιες φάσεις και επί Δημαρχόπουλου...
……
*30 χρόνια Ξυνδαίοι… εντός και εκτός στους Δήμους Ξάνθης, Τοπείρου, Σταυρούπολης (επί εποχής Ανθόπουλου και Γιώργου Καρασακαλίδη) και εδώ και λίγα χρόνια και Δήμου Νέστου, ε… Είναι πολλά, πάρα πολλά!
Και ειδικά όταν ναι μεν «παραιτήσαι» και φεύγεις, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ (!) δεν έφυγες… και όχι μόνο παραμένεις, αλλά θέλεις να γίνεσαι ρυθμιστής των καταστάσεων και να κατευθύνεις εσύ τα πάντα!
Συμμαχώντας ακόμη και με αυτούς με τους οποίους επί έτη ήσουν «απέναντι» ή είχες καταγγείλει στο fb για παράδειγμα στη προεκλογική περίοδο του 2014 για... παράνομους παιδότοπους. Προφανώς γιατί εκείνη την εποχή, «φόβιζε» η... ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και το ότι ο Ιπποκράτης ήταν... «κολλητός» μου.
Λέω....
……
*Τη Δευτέρα το βράδυ για παράδειγμα η παράταξη «Ξάνθη για όλους» του Σάββα Μελισσόπουλου κινδύνεψε εξ’ αιτίας των Ξυνιδαίων (σ.σ. Λόγω της υποψηφιότητας του Γιώργου Ξυνίδη),  να… αυτοδιαλυθεί εκ των έσω! Και το ίδιο κινδύνεψε (και  «κινδυνεύει»...) για να είμαστε ειλικρινείς και η παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη ...
......
*Γενικά δύσκολη Δευτέρα…
Κι όσο κι αν θέλεις να «ισορροπήσεις» τα πράγματα μεταξύ Σταυρακάρα – Αμοιρά - Σάββα Μελισσόπουλου και Φανουράκη… κάποια στιγμή πρέπει να επιλέξεις! Δεν γίνεται να είσαι πάντα με όλους….!
……
*Τη Δευτέρα το βράδυ λοιπόν όχι μόνο από τη διαδικασία όσο από την προβολή που είχε το συγκεκριμένο θέμα, οι Ξυνιδαίοι κατάφεραν με ιδανικό τρόπο να στρέψουν και τους δικηγόρους εναντίον τους, αλλά και τους πολίτες.
Και ειλικρινά μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως ο προνοητικός Θανάσης (σ.σ. Γιατί το 2009 έτυχε «τυχαία» ή άτυχα να συνεργαστούμε…), δεν είχε αντιληφθεί ευθύς εξ’ αρχής ότι «οι δημοτικές παρατάξεις που θα ρίσκαραν να στηρίξουν και να ψηφίσουν την επιλογή τους, κινδύνευαν άμεσα με αποσύνθεση…»!
-Αφού πλέον έχει αναδειχθεί εκτός από δικηγόρος του Τσέπελη και φανατικός... «υπερασπιστής» πλέον του Τσεπελισμού στη Ξάνθη –και ω! τι ειρωνεία- μαζί με τον Δημήτρη Μπένη!
Δηλαδή μόνο ο... Γιάννης Παπαμαρκάκης τους «ξέφυγε»!
……
*Βέβαια αυτά που αναφέρω παραπάνω, είναι η δική μου άποψη. Ποιος μπορεί όμως να ξεχάσει ότι παραμονές των Εθνικών εκλογών ο Θανάσης Ξυνίδης  θέλοντας να στηρίξει τον  Τσέπελη, με την παγίδα στη λογική «το μη χείρον, βέλτιστον»….
-Τη Δευτέρα το βράδυ όμως κι αυτή η «παγίδα» ακόμη  είχε εξανεμισεί... κι ότι το παιχνίδι ακόμη κι ο Τσέπελης τον διαβεβαίωνε ότι «ήταν υπό έλεγχο», ήταν ήδη  «χαμένο» από χέρι…!;;;
......
*Και απλά μου κάνει εντύπωση πως μπορεί οι Ξυνιδαίοι να την «πάτησαν» και να «επένδυσαν» στον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης  για τους δικούς τους επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, ο... Τσέπελης όμως «επενδύει» πλέον μόνο στο δικό του… προσωπικό και πολιτικό μέλλον! Κάτι που το έχει αντιληφθεί μόνο ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και απλά η... θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ και η «αντιμισθία» των 1.710 ευρώ, τον «αναγκάζουν» προς το παρόν να "περιμένει"....και να μην "αντιδρά".
......
*Κι όσο για τον Δήμαρχο Τσέπελη. Το μόνο που κατάφερε τη Δευτέρα το βράδυ, ήταν να μας «πείσει» για μια ακόμη φορά, ότι χωρίς πολλούς… Χασάν Ογλού Φερτούν στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορεί να επηρεάσει ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε καν τους… κολωτούμπες!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »