*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης σήμερα στη Ξάνθη-Χορεύει ο Λεύκιππος

20 Φεβρουαρίου
Η ομάδα μπάσκετ Λεύκιππος Ξάνθης γιορτάζει 
σήμερα την Τσικνοπέμπτη στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Από την ομάδα μπάσκετ Λεύκιππος Ξάνθης, πήραμε την παρακάτω πρόσκληση για την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» για τον εορτασμό της… Τσικνοπέμπτης:
«Αγαπητοί Φίλοι, Φίλες και Φίλαθλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις 20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:30, στο κέντρο εκδηλώσεων “Απόλλων”, που βρίσκεται στο 4ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Τσικνοπέμπτη. Προσκλήσεις (τιμή εισόδου 15 ευρώ – ποτό και γεύμα) μπορείτε να προμηθεύεστε είτε στο γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, είτε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην είσοδο του κέντρου εκδηλώσεων “Απόλλων”. 
Θα μας τιμήσετε ιδιαίτερα με την παρουσία σας.
Με εκτίμηση
Ματθαίος Σαββίδης                Θωμάς Ξανθόπουλος
Πρόεδρος                                Γενικός Διευθυντής»

Αποκριάτικο μπαλταφάν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 
στο Elisso Hotel στην Ξάνθη
Το «Elisso Xenia Hotel», διοργανώνει, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00, αποκριάτικο Μπαλταφάν για όλα τα παιδιά, με τη συμμετοχή του βασιλιά του καρναβαλιού, κλόουν, DJ, πολύ τραγούδι, χορό και παιχνίδι, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά και μεγάλα δώρα που θα κληρωθούν!
Αντέχετε τόση διασκέδαση;

Μεσημεριανό Street Barbeque PARTY 
σήμερα Τσικνοπέμπτη στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ
«ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ», σήμερα Τσικνοπέμπτη!
Και φέτος τις απόκριες το Ξανθιώτικο καρναβάλι ξεκινά και τελειώνει στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ «NON STOP»!
Η καρδιά της πόλης χτυπά στο αγαπημένο σου στέκι.
Η φετινή έναρξη γίνεται την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ από το μεσημέρι με ένα street BBQ party και συνεχίζεται με την αγαπημένη μας Ελληνική βραδιά «its All Greek to me» που θα είναι ΜΑΣΚΕ!
ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ - ΔΥΟ EVENT!!!
14:00 STREET BARBEQUE PARTY
23:00 MASKE GREEK NIGHT !!!
ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ.

Σήμερα Τσικνοπέμπτη οι «MONIMAS» live στο De Novo
Το αγαπημένο στέκι της νεολαίας στην Ξάνθη «De Novo», σήμερα Τσικνοπέμπτη διοργανώνει ακόμη ένα live με τους «Monimas»!
Οι monimas είναι ένα ανερχόμενο συγκρότημα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, μετά από τη συνεργασία τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τον Βασίλη Καρρά, Στέλιο Ρόκκο, Πάνο Μουζουράκη κ.α.
Οι εμφανίσεις τους, επί 48 συνεχόμενες Τρίτες, στο boulevard 23 της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλα μαγαζια της πόλης αλλά και άλλων πόλεων, τους καθιέρωσαν και απέκτησαν το δικό τους κοινό. Το πρόγραμμα τους είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα , καθώς καλύπτουν πληθώρα ειδών μουσικής, με το δικό τους στυλ.
Σας υπόσχονται λοιπόν, μια άκρως ανεβαστικη βραδιά!

«Μικροί ήρωες... Μεγάλα κόλπα», στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης!
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλεί σ’ ένα όμορφο πρωινό για μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11 π.μ. παρέα με παραμύθια και μουσική.
Η ομάδα αφήγησης παραμυθιών “Οι νότες λένε παραμύθια" θα παρουσιάσει με αφήγηση, βιολί και πιάνο δύο λαϊκά παραμύθια με κοινό στοιχείο τα κόλπα αλλά και την εξυπνάδα των μικρών ηρώων τους. Η αγαπημένη κλασική ιστορία του παπουτσωμένου γάτου και η ιστορία του κατεργάρη Φερατσάνο, θα μας ταξιδέψουν, θα μας βάλουν σε σκέψη αλλά και θα μας κάνουν να γελάσουμε. Παραμύθια, μουσική και αποκριάτικη διάθεση είναι όλα εκεί!
Αφήγηση: Βίκυ Γιαννακίδου
Βιολί: Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης
Πιάνο: Όλγα Γρηγοριάδου
Κράτηση θέσεων στο: info@emthrace.org και 25510-36663
Γενική είσοδος 5€

Εκδήλωση για την εβδομάδα της Τυροφάγου, 
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων
Έφτασαν οι Απόκριες, πλησιάζει και η εβδομάδα της Τυροφάγου. Ο γρύπας των Αβδήρων, τηρώντας τα έθιμα... δοκιμάζει τυριά! Συμμετέχοντας δε στις εκδηλώσεις της περιοχής μας, μας προσκαλεί, το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 7.30 το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων. Εκεί, θα μας παρουσιάσει τον Ματθαίο Κουτσουμανή, Προϊστάμενο του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, με τη διάλεξή του έχει τίτλο: «Τυριά και τυροκόμοι: από τις μυτζήθρες του Πολύφημου στα κασκαβάλια της Αίνου». Από το tu-ro της Γραμμικής Β΄ και τη μυθολογική στάνη του Κύκλωπα Πολύφημου, το νόστιμο αυτό ταξίδι θα μας οδηγήσει στα είδη του τυριού και τους τρόπους τυροκομίας κατά την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα, θα περάσει στην γαλακτοκομική παραγωγή του Βυζαντίου για να καταλήξει στην έκρηξη τύπων και γεύσεων των νεότερων χρόνων. Στο τέλος, ο γρύπας έχει την πρόθεση να μας παρασύρει σε γευσιγνωσία τυριών.
Είσοδος ελεύθερη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »