*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Δεκεμβρίου

Η Ξάνθη θρηνεί το χαμό του Αλέκου Βαφειάδη! Νέα επιτυχία για τον Μίμη Σκορδόπουλο. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

10 Δεκεμβρίου
Αφιερωμένη στον…Gademos!
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Η ΞΑΝΘΗ  θρηνεί τον μακροβιότερο φροντιστή από την εποχή του Ορφέα Ξάνθης και μετέπειτα του ΑΟΞ μετά την ιστορική συγχώνευση Ασπίδας Ξάνθης - Oρφέας Ξάνθης και μετέπειτα στην ΠΑΕ Α.O. ΞΑΝΘΗ! Έχασε τον επί χρόνια στυλοβάτης της Αλέκο Βαφειάδη. Τη ψυχή του ΑΟΞ! Που με ιδιαίτερη συγκίνηση είχε αγκαλιάσει και φιλήσει και ο Χρήστος Πανόπουλος την ημέρα της βράβευσής του!
……
*Προσωπική εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που από το Σιγαλιακό βρέθηκα για προπόνηση στον ΑΟΞ και με έβαλαν αμέσως στο εσωτερικό της προπόνησης (σ.σ. Προπονητής ο Ζωγράφος…) με τον Αλέκο να μου δίνει τα… πρώτα ποδοσφαιρικά μου ρούχα, κυκλοφόρησα με πατερίτσες κανένα 6μηνο κ αυτό ήταν !
Κάπου εκεί έσπασα και το πόδι μου στη μπάλα και… τέλος το ποδόσφαιρο! "Γλίτωσε" το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο απο έναν ακόμη ατάλαντο....
Καλό ταξίδι Αλέκο.
……
*Καλή λεζάντα έκανε ο Τσέπελης στο Μάνεση το Σάββατο το πρωϊ στην κεντρική πλατεία και την εκδήλωση των ΘΑΜΥΡΙΣ με παρουσιάστρια την εξαιρετική Έρση Παρχαρίδου, ανεψιά του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο Open tv
……
*Πρόταση της στήλης στο δίδυμο Φανουράκη - Ηλίας Ασκαρίδης.
«Να βάλουν την Έρση που έχει και προσβάσεις χάρις στην κολλητή της στον ALPHA να παρουσιάσει την παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού». Γιατί όχι;
-Να ανανεώνεται ο θεσμός συνεχώς με νέα πρόσωπα γιατί η Έρσυ τα είπε και πολύ καλά το μεσημέρι του Σαββάτου.
……
*Και στο φινάλε, σε τι υπερτερεί ο Χρήστος Νέζος εκτός από το ότι θα μας στοιχίσει γύρω στις 8-10.000 ευρώ το… ελάχιστον;
……
*Πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια δεν θα έχει λούνα παρκ τα Χριστούγεννα στη Ξάνθη. Το κενό θα καλύψει φαντάζομαι ο κύριος Τσέπελης με κάποιο καινούργιο παλτό ή κουστούμι!
……
*Δώσε πάντως φιέστες, στολίδια και μπάντες στο λαό…και κάνει ότι λαμογιές… γουστάρεις! Ποιος νοιάζεται; Λέω και γενικά μιλάω…!
……
*Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ασπίδας Ξάνθης Θόδωρος Παπαδόπουλος (σ.σ. Παιδί της ΙΧ Μεραρχίας κι αυτός στα μαθητικά του χρόνια…) κι ένα από τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας και δυστυχώς νεότατος.
Θοδωρή καλό σου ταξίδι!

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός οδηγός χωρίς δίπλωμα στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 7/8-12-2019, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Νεαροί απατεώνες! Ένας 18χρονος κι ένας 15χρονος στην Ξάνθη πουλούσαν «μαϊμού»… ξυστά λαχεία!
Συνελήφθησαν το Σάββατο (7-12-2019) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο Έλληνες ηλικίας 18 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι εισήλθαν σε επιχείρηση στην  πόλη της  Ξάνθης και επιχείρησαν να πουλήσουν σε πελάτες στιγμιαία λαχεία, τα οποία ήταν ήδη χρησιμοποιημένα και αλλοιωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτό.
Κατασχέθηκαν 240 στιγμιαία λαχεία.

Στη Σταυρούπολη το περσινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ξάνθης, πανέμορφη έγινε φέτος η πλατεία!
Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε και επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου η Σταυρούπολη, στην ορεινή Ξάνθη με  το άναμμα του περσινού Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης (επί Δημαρχόπουλου) που φωταγώγησε όλη την κεντρική πλατεία βάζοντας στο κλίμα των ημερών και την ιστορική κωμόπολη.
Μάλιστα η φωταγώγηση έγινε παρουσία δεκάδων πολιτών από τον ορεινό οικισμό αλλά και τα γύρω χωριά παρουσία και του αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Τόλη Ελευθεριάδη.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο κατά γενική ομολογία έκανε ακόμη πιο λαμπερή την κεντρική πλατεία.
Φωτογραφία: Λάζαρος Θαμνίδης.

Ο Μίμης Σκορδόπουλος επανεκλέχτηκε γεν. γραμματέας στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες στο Λιδωρίκι!
Στο Λιδωρίδι βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου και πρώην τηλεπαρουσιαστής του XanthiChannel Μίμης Σκορδόπουλος για την γεν. συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και ιδού και το σχόλιό του στο fb:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019) στο Λιδωρίκι η πρώτη Γεν. Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες μετά την εκλογή των νέων δημοτικών αρχών. Στην Συνέλευση παρουσιάστηκαν οι στοχευμένες δράσεις μας, που έγιναν την προηγούμενη θητεία που ήμουν Γεν. Γραμματέας του Δικτύου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγρινίου και κατόπιν έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς για την επανεκλογή μου και που μου εμπιστεύτηκαν εκ νέου την θέση του Γεν. Γραμματέα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Ένας από τους βασικούς στόχους και της νέας θητείας η θέσπιση αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τα Μεγάλα Υδροηλεκτρικά Φράγματα»
-Και να μη ξεχνιόμαστε υπενθυμίζω ότι ο Μίμης Σκορδόπουλος τελείωσε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και την περίοδο που φοιτούσε στη Ξάνθη ήταν ηθοποιός στη Θρακική Σκηνή και τηλεπαρουσιαστής στο Xanthi channel. Άλλο επίπεδο…

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ 
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Αγαπητοί γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, με τη συνεργασία των μαθητών και της διεύθυνσης του σχολείου μας, εκδίδει το σχολικό ημερολόγιο για το νέο έτος. Το ημερολόγιο περιλαμβάνει φωτογραφίες της όμορφης Ξάνθης, καθώς και κάρτες των πολύτιμων χορηγών μας. Το ημερολόγιο διατίθεται στην τιμή των 4 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για ανάγκες και έργα του σχολείου μας. Οι μαθητές θα παίρνουν από ένα ημερολόγιο ο καθένας και θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ή το ημερολόγιο εντός 10 ημερών. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω από ένα ημερολόγιο μπορεί να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου του Σχολείου μας, κ. Δημητριάδη Ιπποκράτη, στο τηλέφωνο (6972029640).
Χρειαζόμαστε την πολύτιμη βοήθειά σας.
Σας ευχαριστούμε,
ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης.
(σ.σ. Γονείς και φίλοι του 3ΟΥ Γυμνασίου, πάρτε όλοι από ένα ημερολόγιο!)

Λαζαρίδης: «Τσαμπουκάδες και μαγκιές δεν περνάνε»
«Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε». Την απάντηση αυτή έδωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Επειδή έχω καταγωγή από τη Σεβάστεια του Πόντου, τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε. Και να ξέρουν στην Τουρκία ότι πρόθεσή μας είναι η διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», κάτι που επανέλαβε την Παρασκευή κ. Μητσοτάκης.
Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, σημειώνοντας ενδεικτικά την καταδίκη του μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ε.Ε. και την Αίγυπτο.
Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης «η Κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας - και μάλιστα είμαι εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας - και είμαστε ανοιχτοί στο γόνιμο διάλογο, αλλά κλειστοί στη άγονη υποχώρηση. Αυτός είναι ο πατριωτισμός της ευθύνης που αυτή η Κυβέρνηση πρεσβεύει»


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »