*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Οκτωβρίου

Αφού ο Φανουράκης ασκεί και "χρεη" νομικού συμβούλου. τι τους θέλουν τρεις Νομικούς; Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

23 Οκτωβρίου
Λέτε μετά την ίδρυση Βυζαντινού Συλλόγου από τον Σταύρο Καρυπίδη και τον Πάνο Αμβροσιάδη να ιδρύσει σύλλογο… ζωγράφων κι ο Παπαχρόνης και να συμμετάσχει στην παρέλαση του Καρναβαλιού 2020 με επικεφαλής την Φιφή;;;!!!
(Θα συμμετέχω κι εγώ…)
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών 12 Αποστόλων και Βουλγαροκτόνου, όπου οι περισσότεροι οδηγοί που βρίσκονται στην ευθεία, δεν αντιλαμβάνονται το stop.
Πρόκειται για ένα πολύπαθο σημείο στο οποίο τα τροχαία ατύχημα δυστυχώς αποτελούν ρουτίνα λόγω του stop στην ευθεία οδό της 12 Αποστόλων.
Έτσι σύμφωνα με το Xanthi-Nea, στη μακριά λίστα των τροχαίων προστέθηκε ακόμη ένα, με δύο ΙΧ να συγκρούονται σφόδρα. Από τη σύγκρουση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα. Ευτυχώς…
……
*Αφού ο κύριος Μανώλης Φανουράκης εμφανίζεται πλέον ως ο… υπερΔήμαρχος Ξάνθης, εκτελών… «χρέη» ακόμη και νομικού συμβούλου, τότε τι χρειάζεται τρεις δικηγόρους ο Δήμος Ξάνθης και για ποιο λόγο να «ξοδεύεται» κύριε Τσέπελη;
……
*Όσο λαλίστατος πάντως είναι στις ανακοινώσεις και στις έγγραφες διαμαρτυρίες ο Φανουράκης, όταν εμφανίζεται στα δικαστήρια με τον Σταυρακάρα, τα «ξεχνάει» όλα! Ακόμη και ως μάρτυρας κατηγορίας...!
Ερώτημα κρίσεως… Κύριε Φανουράκη, αφού δεν φοβάσαι τον αντίλογο γιατί σβήνεις την αναρτήσεις όσων διαφωνούν με τα σχόλιά σου; Τα περισσότερα των οποίων είναι και υβριστικά σε βάρος των άλλων;
……
*Και μια δήλωση από τον Πασχάλη Λύρατζη για σχόλια φιλικού εντύπου του Φανουράκη.
-Άλλος γράφει, άλλος υπογράφει….
Κι ο νοών νοείτω.
……
*Τελικά με το βίντεο που έβγαλε στο διαδίκτυο ο Σταύρος Καρυπίδης στο διαδίκτυο για το γλέντι προς τιμή του Τσέπελη στην ταβέρνα του Καραχασάν…!
Καλό πήγε να του κάνει του Δημάρχου  Τσέπελη ή… ανεπανόρθωτη «ζημιά»;  Γελάει πάντως ο κόσμος με όλα αυτά τα καμώματα…!
Χώρια που αυτή που έχει εκτεθεί περισσότερο είναι η «ηγεσία»  της Αστυνομίας!
……
*Ενεργοποιήθηκε από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου  από τον δήμο Ξάνθης ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 15333, για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε θέματα καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, αλλά και για πληροφορίες για τον δήμο.
H υπηρεσία θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 08.30 ως τις 16.30 και φυσικά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος!

ΔΕΗ: 1.500 διακανονισμοί τη μέρα για χρέη -Η προκαταβολή και οι δόσεις
Περίπου 1.500 διακανονισμοί χρεών προς τη ΔΕΗ γίνονται κάθε ημέρα από την 1η Οκτωβρίου, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα ρυθμίσεων, με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερη προκαταβολή.
Από την 1η έως τις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, έγιναν 28.000 διακανονισμοί, από τους οποίους οι 8.600 πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά, μέσω του 11770. Ετσι ρυθμίστηκαν οφειλές που συνολικά φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο γίνονταν μόλις 280 αιτήσεις τη μέρα- κατά μέσο όρο- για ρύθμιση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
ΔΕΗ: Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών
Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών χρεών προς τη ΔΕΗ προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή και μέχρι 24 δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ως εξής:
-Για χρέος έως 500 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 5 μηνιαίες δόσεις.
-Από 500 ως 1.000 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 8 μηνιαίες δόσεις.
-Από 1.000 ως 2.000 ευρώ, προκαταβολή 15 % και 12 μηνιαίες δόσεις.
-Από 2.000 ως 3.000 ευρώ, προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις.
-Από 3.000 ευρώ και πάνω υπάρχουν δύο εναλλακτικές: προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις, ή προκαταβολή 30 % και 24 μηνιαίες δόσεις.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου (19.00) η Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Αβδήρων
Συνεδριάζει δημόσια την Πέμπτης 31 Οκτωβρίου και ώρα 19.00  η Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Αβδήρων στο Μουσείο Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών (Γενισέα) με τα ακόλουθα δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Γνωμοδότηση σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του δήμου οικονομικού έτους 2020 (άρθρο 78 παράγραφος 2α του Ν.4555/2018)
2.Γνωμοδότηση σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2020 (άρθρου 78 παράγραφος 2στ του Ν.4555/2018).
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 11.00.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας 
την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στον Ίασμο
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Σκρέκας θα παρευρεθεί στον Ίασμο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στα πλαίσια της 3ης Γιορτής Τσίπουρου στις 11:00 στο νέο Δημοτικό σχολείο Ιάσμου
Θα συμμετέχει στην ημερίδα με θέμα “Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” και στο τέλος θα συνομιλήσει με το κοινό.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον κύριο χώρο της γιορτής , όπου θα συναντήσει παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην υπαίθρια αγορά και θα δεξιωθεί από τον Σύλλογο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια εργασιών
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών από συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Η.Ε., την Τετάρτη (23-10-2019) και κατά τις ώρες 10.00 έως 13.00, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα κάτωθι σημεία της Εγνατίας Οδού:
-Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα, από τον ανισόπεδο κόμβο Βανιάνου (χ/θ 515,3) έως τον κλάδο ανόδου Παραδείσου (χ/θ/ 507,5).
-Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κήπους, από τον κλάδο εξόδου Θαλασσιάς (χ/θ 510) έως τον ανισόπεδο κόμβο Βανιάνου (χ/θ 515,3).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Εθνική Οδού Ξάνθης – Καβάλας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξάνει τους πόρους για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον η Περιφέρεια ΑΜΘ
Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τις διοικήσεις των δύο Τεχνικών Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα ΤΕΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ.
Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ αυξάνει κατά 15 εκατομμύρια ευρώ τους πόρους που διαθέτει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Εξοικονομώ κατ΄οίκον το σύνολο των αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που, ενώ υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν λόγω μη επάρκειας πόρων.
Ταυτόχρονα, και δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από πολίτες για νέες εντάξεις, ο κ. Μέτιος εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει την ένταξη νέων αιτήσεων με βάση και τις προτάσεις που θα καταθέσουν άμεσα τα δύο ΤΕΕ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το ΤΕΕ Θράκης, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Ασημίδης και ο γενικός γραμματέας κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, από το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παράσχου και ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Παυλίδης. Από την Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης η εκτελεστική γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Τάσος Παράσχου.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »