Στην...Τουρκία γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή!!! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

Μέσα σε δυο ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Μάνδρας και Αβδήρων. Μπράβο και στους πυροσβέστες αλλά και στο Δήμο Αβδήρων που συνέβαλε αποφασιστικά!
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Στάχτη έγιναν πάνω από 195 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης στη Μάνδρα, του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Για την πυρκαγιά μίλησε χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv και στον Πάνο Παπαδόπουλο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης Κώστας Δαδούδης και όπως είπε, «η φωτιά τέθηκε σε έλεγχο μέσα σε δύο ώρες» και οφείλονταν κατά πάσα πιθανότητα για μια ακόμη φορά «σε ανθρώπινο λάθος»!
……
*Κι όλα αυτά τέλη Οκτωβρίου και μπαίνοντας στο μήνα Νοέμβρη…που ενώ η εποχή φαίνονται «ακίνδυνη» για τον κίνδυνο πυρκαγιών, από τον διάλογο με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής αποδείχτηκε ότι «επειδή είναι πολύ ξερό το κλίμα αυτήν την περίοδο, σε περίπτωση ρίψης τσιγάρου…πιάνουν αμέσως φωτιά οι θάμνοι και δασώδεις εκτάσεις!»
Προσοχή λοιπόν.
*Σημειώνω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης ενημερώθηκε για την φωτιά μάλλον καθυστερημένα από διερχόμενους πολίτες -γύρω στις 12.45 της Τρίτης- με αποτέλεσμα όταν έφτασαν επί τόπου οι πυροσβέστες ήδη να έχει επεκταθεί και να σημάνει συναγερμός.
Συνολικά 35  Πυροσβέστες, με 15 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 PZL (από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης)  έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την κατάσβεση.
……
*Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και ο Στρατός, ο Δήμος Αβδήρων  αλλά και κάτοικοι της περιοχής, ενώ όπως αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv ο Δήμαρχος Αβδήρων  Γιώργος Τσιτιρίδης ενώ από τους πρώτους που μετέβησαν επί τόπου, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Αβδήρων και δεν έχω λόγους να διαφωνήσω!
……
*Πάντως από τις φλόγες δεν απειλήθηκαν σπίτια ή κτηνοτροφικές μονάδες, με την Πυροσβεστική να θέτει υπό έλεγχο την πυρκαγιά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση, εικάζεται πάντως πως πρόκειται για…τσιγάρο που πέταξε κάποιος διερχόμενος οδηγός!
……
*Μολονότι το φετινό καλοκαίρι είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων Ιού του  Νείλου στη περιοχή μας,  ψεκασμοί της προηγούμενης εβδομάδας ήταν οι τελευταίοι του φετινού προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για τον Νομό Ξάνθης. Αντίθετα το πρόγραμμα συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στις Περιφερειακές Ενότητας Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου. Το γιατί το γνωρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης. Προφανώς θα θεωρεί ότι εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα…

Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδη 
για την εκδήλωση «Γενέθλια Μέρα Μ. Χατζιδάκι»
Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», θα θέλανε να ευχαριστήσουν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης «94 χρόνια απ’ την γέννηση του Μάνου…» που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2019, στο Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος, γέμισε παιδικές φωνές, ζωγραφιές, παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια και πολλή μουσική. Πολλά ευχαριστώ:
1. Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για την υποστήριξη στη συμμετοχή των σχολείων στις εκδηλώσεις.
2. Στo ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ και στην κα. Άννα Αφεντουλίδου για τη πολύτιμη συμβολή της.
3. Στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, και τις καθηγήτριες, κ.κ. Τακούτσικου Μαρία, Γκουγκούλη Ευαγγελία και Μαμούση Κάλη και φυσικά τους μαθητές, για τα εκπληκτικά μουσικά σύνολα.
4. Στους υπέροχους εμψυχωτές μας, Βασιλική Στρώλη, Κωνσταντίνο Καβανόζη, Δημήτρη Μπουζάρα, Ξανθίππη Αναστασιάδου, Χριστίνα Αυγερίδη, Άκη Ουλκέρογλου, Ευγενία Θεοδοσιάδου.
5. Στον Χάρη Ξυλά και τους μαθητές του
6. Στον Αντώνη Μουσαδέ και τους μαθητές της σχολής του
7. Στον κ. Σταύρο Ράικο και τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 5ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης
Ειδική αναφορά και ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης, τα ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ και τους ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΟΕ (Εστιατόριο Βίων) για τη προσφορά των προϊόντων τους.
Τα δεύτερα γενέθλια του Μάνου, στο σπίτι που γεννήθηκε, 94 χρόνια μετά τη γέννηση του, στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.

Δυο συλλήψεις αλλοδαπών οδηγών χωρίς δίπλωμα στην Εγνατία Οδό
Συνελήφθη την Τρίτη 29-10-2019 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 27χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Επίσης συνελήφθη την Τρίτη 29-10-2019 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 41χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

“Γιόρτασε” την 28η Οκτωβρίου στην Τουρκία 
ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβαν Ντελή!
Στην Τουρκία προτίμησε να βρίσκεται ο Δήμαρχος Μύκης, κος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αντί να παρίσταται στην παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων.
Η απουσία του Δημάρχου από τις εορταστικές εκδηλώσεις σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης, αρκετοί εκ των οποίων εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός. Μάλιστα ο ίδιος έσπευσε να γνωστοποιήσει την παρουσία του στην γείτονα χώρα αλλά και τις εκεί ιδιαίτερες επαφές του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτησή του στο fb φυσικά στην…Τουρκική γλώσσα!
Ιδού και η ανάρτηση του Δήμαρχου Μύκης Ριτβάν Ντελή φυσικά εις την τουρκική γλώσσα)
Ridvan DelihuseyinDr Faruk ÖNDAĞ...Yazar, Klinik Psikolog.
Güzel İnsan...Tabii ki güzel anlar.
Aslen hekim ama bu memlekete ve memleket insanına olan sevdası nedeniyle PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİNİN eğitim koordinatörü olarak bir hedef çizmiş: " Türk Öğrencisinin Yüreğine ve Zihnine Dokunarak" Öğrenmenin Tadını, Lezzetini, Kutsallığını Onlara Öğretebilmek.
Batı Trakya'mızda Öğrencilerimize Bir Seminer İçin de Gelme Sözü Aldım. Şükranlarımı arzediyorum.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ –ΣΑΠΩΝ ΝΤΙΝΟ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ
Εποικοδομητική  συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Θεόδωρο Κλιάρη είχε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ,παρουσία του Διοικητή της 2ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχου κ. Νικόλαου Πασσάδη και του Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Αντιπλοίαρχου κ. Ευστράτιου Ψύρρα.
Στην διάρκεια της o Αρχηγός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του προκειμένου να επιλυθούν πολλά προβλήματα της τοπικής υπηρεσίας του Λ.Σ  και ειδικότερα για εξεύρεση νέου χώρου στέγασης του λιμενικού φυλακίου Μαρώνειας  σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής .
Συγχρόνως ήταν θετικός να εξετάσει το αίτημα για την αναβάθμιση και ενίσχυση του φυλακίου σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντά του.

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στον Έβρο, ο οποίος προωθούσε 
στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμο μετανάστη
Συνελήφθη την Τρίτη (29-10-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, πλησίον του χωριού Κόμαρου Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε.  αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.