*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

Αλάτι & Πιπέρι Εντυπωσιακή η wine area στα "Φαναράκια"...

01 Ιουνίου
Εργαστήρι τοπικής ιστορίας στο ΙΘΤΠ με την ιστορικό Βασιλική Στρώλη
Το εργαστήρι τοπικής ιστορίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας παρουσιάζει την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 19:00, μια διαφορετική αφήγηση ακολουθώντας τα βήματα της Ξάνθης από την εποχή που διακρίνονται τα χνάρια της στην περιοχή της Θράκης.
Ένα σύντομο ταξίδι ανάμεσα σε γεγονότα και ημερομηνίες που ενώνονται με μια κλωστή. Ένα project που καλύπτει όλα τα σημαντικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί στον τόπο μας, ξεκινώντας από τα τέλη του 6ου αιώνα π.χ έως το 1960.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η υπεύθυνη του εργαστηρίου και ιστορικός κυρία  Βασιλική Στρώλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δράσεων και εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» της καπναποθήκης Π, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ: Θεία Λειτουργία 
για τον φωτισμό των μαθητών στις Πανελλήνιες
Γνωστοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη ότι εν όψει των Γενικών Εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Α.Ε.Ι. καί Τ.Ε.Ι. την Τετάρτη 5η Ιουνίου ε.ε και ώρα 07:30-09:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας για την ενίσχυση και τον φωτισμό των υποψηφίων.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Εντυπωσιακή η «wine area» της ταβέρνας «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ»
«Σκίζει» στην κυριολεξία ο φανταστικός και παραμυθένιος καλοκαιρινός χώρος «Wine area», στην αυλή της ταβέρνας «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» λίγα μόλις βήματα από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης (πεζόδρομος Γ. Σταύρου 18), στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας με την παρέα σας, συνοδέυοντάς το με γευστικές απολαύσεις από το καταπληκτικό μενού της κουζίνας!
-Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία και κλείστε ρεζερβέ καλώντας στο τηλέφωνο 25410 73606.

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ με παραστάσεις στην ΑΜΘ!
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ βάζει πλώρη για τα μεγαλύτερα θερινά θέατρα όλης της χώρας. Σκηνοθεσία, Νικαίτη Κουντούρη.  Στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ και μαζί της, συνοδοιπόροι επί σκηνής οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου, καθώς και οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 9/7 και ώρα 21:30 στο Φρούριο Καβάλας - Καβάλα και την Τετάρτη 10/7 και ώρα 21:30 στο Πάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.
Ρένα του Αύγουστου Κορτώ στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ, συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.
Τιμές εισιτηρίων: 18€ (γενική είσοδος), 15€ (φοιτητικό, άνω των 65), 13 € (ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων).

Ξεκινάει τη Δευτέρα 3/5 η διάθεση των εισιτηρίων 
για το Φεστιβάλ Φαναρίου 2019
Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για το Φεστιβάλ Φαναρίου 2019. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τρεις συναυλίες με δημοφιλείς και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, στη σκηνή του θα εμφανιστούν
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου
Το Σάββατο 22 Ιουνίου, η Νατάσσα Θεοδωρίδου
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, η Ελένη Φουρέιρα.
Οι τιμές των εισιτηρίων για κάθε συναυλία έχουν καθοριστεί ως εξής:
Είσοδος 14 ευρώ
Προπώληση 12 ευρώ (10 ευρώ τα πρώτα 300)
Εισιτήριο τριημέρου 30 ευρώ.
Τα σημεία προπώλησης είναι τα ακόλουθα: Κομοτηνή Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, Γραφεία ΔΚΕΠΠΑΚ, Φανάρι Hotel Fanari, Ξάνθη Studio Italos, Αλεξανδρούπολη Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη, Χρυσούπολη Κατάστημα La bellezza, Καβάλα Cafe bar Αερικό, Δράμα Κατάστημα Γρανάζι.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 3/5 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων 
για τον Κοινωνικό Τουρισμό
Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 και ώρα 08.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59.
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »