*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουνίου

Το μεγάλο ΟΧΙ του Αλέξανδρου Κοντού στον Κυριάκο, τα "ανέκδοτα", οι αντιδράσεις του κόσμου και το...μη χείρον, βέλτιστον!

16 Ιουνίου



 Τα μεγάλα «ΟΧΙ» σημαδεύουν τις ζωές….Ή ακόμη πιο απλά…το ταξίδι συνεχίζεται…!

*»Μαγκιά του»…Και πολιτική παλικαριά του!
Λειτούργησε ως Αλέξανδρος Κοντός…!
Κι έκανε αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν δεκάδες άλλοι πρώην Υπουργού και βουλευτές…Εσείς με θέλατε, εσείς με πιέσατε να κατέβω υποψήφιος βουλευτής, εσείς με πείσατε οτι θέλετε ν' αλλάξετε τα πράγματα!
Και κάπως έτσι...σεμνά και ταπεινά....Τους έστειλε την περασμένη Πέμπτη μια λιτή επιστολή που έλεγ, «δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος βουλευτής» κι αφού στην αρχή έβαλαν λυτούς και «δεμένους» να τον «πείσουν» να την πάρει πίσω…
….
*Τώρα «τρέχουν» και δεν «φτάνουν» αγωνιώντας για το εκλογικό «αποτέλεσμα» της Κυριακής 7 Ιουλίου….
-Καθότι στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Κι αλίμονο στους βιαστικούς…Αυτό συμβαίνει όμως πάντα, όταν κάποιοι προτάσσουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον ή κάνουν μυστικές συμφωνίες ακόμη και με το Τουρκικό Προξενείο, αδιαφορώντας για όλα..
…..
*Προσέξτε όμως και την λεπτομέρεια.
-Μπορεί λοιπόν ο Αλέξανδρος Κοντός να έστειλε την επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη 13 Ιουνίου, μέχρι σήμερα όμως Κυριακή 16 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία ΕΠΙΣΗΜΑ ακόμη ψηφοδέλτια δεν έδωσε όχι μόνο για τη  Ξάνθη αλλά και για τη Κομοτηνή και για τη Καβάλα! Καθότι παντού τα έκαναν δυστυχώς «χάλια»….
Τυχαίο; Δεν νομίζω...
…..
*Όσοι είναι «επικίνδυνοι» να…εκλεγούν –το είπε και η Δέσποινα Σταμπουλή- κατά περίεργη σύμπτωση «κόβονται», ώστε να εκλεγούν αυτοί που ούτε στον….ύπνο τους θα περίμεναν να εκλεγούν ποτέ βουλευτές!
(Στο τέλος να δείτε ότι θα «κόψουν» και τον….Σκορδούλη! Κι αυτόν ακόμη τον «φοβούνται» μην εκλεγεί και αφήσει τους «εκλεκτούς» τους, στον πάγκο των "σκουπιδιών"…)
…..
*Ερώτημα κρίσεως για πλείστους.

-Γιαί τώρα διαμαρτύρονται, και ξεσπούν σε πολεμικές ιαχές κατά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ή "μοιρολογούν" ακόμη και οι «εξαφανισθέντες» επί χρόνια αλλά και οι …καθυβρίζοντες ακόμη και στον ύπνο τους το …»σύστημα» Κοντού όταν την περίοδο που ήταν Υπουργός, πρώτοι και καλύτεροι πήγαιναν στο Υπουργείο του και μάλιστα με το αυτοκίνητο του γραφείου του;!!! Αν και κατά του…»συστήματος»…
Ε αυτό δεν ήθελαν..; Αυτό τους.. «έδωσε»!
Η Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση και με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο Νομό Ξάνθης ανάλογη του επί 4 χρόνια με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
-Προς τι λοιπόν τόσος ..."πόνος" και τέτοια ..."θλίψη";
….
*Τελικά η καλύτερη «τιμωρία» για κάποιους είναι να τους να τους αφήνεις να πορεύονται ΜΟΝΟΙ με τους …δαίμονές τους, αφαιρώντας τους το δικαίωμα  ακόμη και να σε...μισούν!
-Γιατί ακόμη κι όταν σε υβρίζουν, υπάρχει ένας λόγος....αναζητούν "σκοπό ύπαρξης"! Λίγο τόχετε…;

Ενώ...ΤΩΡΑ; Η απόλυτη μοναξιά της ασημαντότητάς τους...!
……
*Και στα ρουτινιάρικα…Οι πρώτοι λοιπόν «πανηγυρισμοί» ακόμη κι αν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατία, ξεκίνησαν…
Αποκλειστικές πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η πρώτη που  το πανηγύρισε δεόντως με το…»ανανεωμένο» ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η συμπαθής…«γριούλα»!
-Θα πάρει σίγουρα τα λεφτά της...Για τους υπόλοιπους, δεν σας το εγγυώμαι! Αλλά και αυτούς που θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος...
Ακολούθησαν Δροσερό, Πούρναλικ και κλείστηκαν πάραυτα τα 5 πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη!
*Τώρα πως γίνεται ο άλαλος του απόλυτου μηδέν, από τη μια να κομπορρημονεί  -μετά την επιστολή του Αλέξανδρου Κοντού στον  Κυριάκο- «εγώ τον έκοψα…» κι από την άλλη να του τηλεφωνεί, να τον ΓΛΥΦΕΙ πατόκορφα και να εκλιπαρεί τη στήριξή του!
-Ε από «ανέκδοτα» πολιτικούς του μηδέν….ανέκδοτα θ’ ακούσεις!
….
*Το αποκλειστικό της στήλης που δεν επιβεβαίωσε ωστόσο πρώην κολλητός μου  που περνάει μέρες «δόξας» και νέων «δανεικών»…
Κάποιοι πρόβαραν…βουλευτικά κουστούμια σε γνωστό επώνυμο κατάστημα ρούχων…
Επιλέχτηκε ότι καλύτερο προστάζει η μόδα!
(σ.σ. Το γίδι βέβαια όσο κι αν το πλένεις…πάλι…γιδακίλας θα μυρίζει!)
….
*Πολιτικό ανέκδοτο. Και τελικώς ποιόν θα επιλέξουν να ψηφίσουν οι…"γιδοφύλακες".
Θα γίνει λέει διαγωνισμός ποτού  σε ελληνάδικο κι έτσι τελικώς θα αποφασίσουν.
-Αυτόν που θα πέσει …τελευταίος!
Από το «ποτό» εννοούν….Όχι από τις ψήφους. Αυτές εκτός από χρήμα, απαιτούν να τυγχάνεις και ολίγου σεβασμού και στον κόσμο...Και όχι να σε ΦΤΥΝΟΥΝ και μόνο που σε γνωρίζουν για ολίγαν λεπτά…
-Αδιέξοδο πάντως και ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει...Σας το εγγυώμαι και προσωπικά.
*Το αγωνιώδες ερώτημα φίλου της στήλης.
Και τώρα τι κάνουμε με το ψηφοδέλτιο-χαράς που κατεβάζει η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ξάνθης;
-Το μη χείρον, βέλτιστον…
-Άλλωστε το ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνει και….Τσέπελη και Φανουράκη και γυρολόγους! Από όλα έχει ο μπαξές!
…..
*Τι σου είναι πάντως η πολιτική….Η απόφαση του Αλέξανδρου Κοντού να πει ΟΧΙ στον Κυριάκο και να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 7 Ιουλίου, 2019, «ένωσε» τον κόσμο του (στρατό τον λένε κάποιοι…)…«επικίνδυνα»!
-Τόσο "επικίνδυνα", που ούτε ο ίδιος περίμενε τέτοια ανταπόκριση...Και το βασικότερο; Το εκφράζουν ήδη δημόσια..

*Κι όσο για τους …«πανηγυρίζοντες» που παράλληλα πήραν τον Αλέξανδρο Κοντού και εκλιπαρούσαν αγωνιωδώς την…υποστήριξή του ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ τον πατόκορφα, ήταν για μια ακόμη φορά προβλέψιμοι!
Απλά ας μη «βιάζονται» κι ας μην «ενθαρρύνονται» από τα λαμόγια που εδώ και χρόνια τους "προσφέρουν" με το αζημίωτο και δανεικά της..."υπηρεσίες" τους...!
Διότι από το να κατέβει κάποιος υποψήφιος μέχρι να εκλεγεί βουλευτής, υπάρχει πολύς δρόμος...Και το πολύ χρήμα που διαθέτουν δεν αρκεί! Υποψήφιοι βουλευτές κατεβαίνουν άλλωστε κι όχι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι…
….
*Δέσμευση. Κάποτε θα σας αποκαλύψω και ΟΛΟΥΣ τους λόγους που ο Αλέξανδρος Κοντός έκανε αυτό που κανείς άλλος δεν αποτόλμησε…
Και το βασικότερο από όλα…
Παρέμεινε σταθερός στο αρχικό του ΟΧΙ του παρά τις "πιέσεις" που ακολούθησαν
Και παρά το γεγονός οτι έπεσε επάνω του η μισή Νέα Δημοκρατία, απαξιώντας μάλιστα να σηκώσει ακόμη και το κινητό του στους σφουγγοκωλάριους»!
….
Και οι σκόρπιοι στίχοι του ταξιδευτή για το κλείσιμο..
Πάει καιρός που σβήνω το φως..
Τώρα πια η ζωή σε μια πίστα σιωπής θα προσγειωθεί με δυο λόγια απλά δίχως μυστικά θα ξεκλειδωθεί και σ' ένα τέλος δίχως μέση και αρχή με την αλήθεια της στο ψέμα θ' αφεθεί…
….
Τα μεγάλα «ΟΧΙ» σημαδεύουν τις ζωές….Ή ακόμη πιο απλά…το ταξίδι συνεχίζεται…!
Πάνος Π.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »