*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουνίου

Αλάτι & Πιπέρι 4ο Φεστιβάλ Πελαργών 7 και 8 Ιουνίου στον Πόρο Φερών

06 Ιουνίου
Λαϊκό γλέντι στα Μάγγανα την Κυριακή 16/6 με Κουμουλίδη &Ταστσόγλου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Μαγγάνων, την Κυριακή 16 Ιουνίου, παραμονή του Αγίου Πνεύματος, διοργανώνει εκδήλωση με λαϊκό γλέντι με τους Ξανθιώτες καλλιτέχνες, Γιώργο Κουμουλίδη και Γεωργία Ταστσόγλου στο τραγούδι, τον μαέστρο Μάριο Κιοσσέ στα πλήκτρα, τον Γιάννης Γαβριηλίδη στο μπουζούκι και τον Γιάννη Αντωνίου στο σάζι!
-Η εκδήλωση θα γίνει στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μαγγάνων.
-Είσοδος 10 ευρώ με φαγητό.
-Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα: 6989 747660 & 6974 695350.

Αποφοίτηση Εργαστηρίου Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού του ΙΘΤΠ
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, το Εργαστήρι Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού πραγματοποιεί στις 19:00, στο ανοιχτό δημοτικό θεατράκι (έναντι ΟΤΕ), την τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών του για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-19.
Στην τελετή αποφοίτησης του Εργαστηρίου του χορού, όλα τα τμήματα με την επίβλεψη της υπεύθυνης τους κας Ζωής Χατζηευαγγέλου, θα χορέψουν σε χορογραφίες όπως τις εμπνεύστηκαν και ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές.
Ο Μοντέρνος χορός χαρακτηρίζεται από την ελευθερία των κινήσεων και τις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται τεχνικής, καθώς και από την έντονη εκφραστικότητα. Στο τέλος θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις αποφοίτησης στους μαθητές/τριες των τμημάτων.

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για τα 100 χρόνια 
από την αποβίβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και η ημερήσια εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την αποβίβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη (1919-2019), διοργανώνουν εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ως ομιλητές ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, ο κ. Αθανάσιος Γαλάνης, Στρατηγός ε.α., και η κ. Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Δημοσιογράφος - Λογοτέχνης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Κ. Χατζόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής στο ΔΠΘ.

4ο Φεστιβάλ Πελαργών 7 και 8 Ιουνίου στον Πόρο Φερών
Το Φεστιβάλ Πελαργών θα πραγματοποιηθεί και φέτος για τέταρτη χρονιά, στον οικισμό του Πόρου Φερών - το Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Πόρου, με κεντρικό θέμα την αναπαραγωγή των πελαργών και περιλαμβάνουν πολλές και δημιουργικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Μεταξύ άλλων, παρουσίαση της ζωής των πελαργών με ξεναγήσεις στις φωλιές των πελαργών και στον ποταμό Έβρο, δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών, ποδηλατοδρομία, θεατρικό παιχνίδι, παρουσίαση του παραμυθιού «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» του Βασίλη Κάργα, τουρνουά σκάκι, κυνήγι θησαυρού, παραδοσιακό θρακιώτικο γλέντι κ.α.

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Αλεξανδρούπολης στο Λοτζ της Πολωνίας
Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Finding Our Roots» εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στο Lodz της Πολωνίας, συμμετέχοντας στη δεύτερη συνάντηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν στην εξερεύνηση των σημαντικότερων ιστορικών στοιχείων των κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δημιουργώντας ψηφιακά και φυσικά posters όλων των χωρών με φωτογραφίες και κείμενα. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δίδαξαν και έμαθαν παραδοσιακούς χορούς από τα έξι συμμετέχοντα κράτη, με σκοπό να τα διδάξουν σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας.
Στην ανταλλαγή αυτή συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επόμενης συνάντησης που θα γίνει στην Ελλάδα από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2019 με θέματα: 1. Μνημεία της φύσης και 2. Παραδοσιακά παιχνίδια.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »