*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαΐου

Το εκλογικό κέντρο του Τοψίδη στη Ξάνθη έχει τη δική του ιστορια! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

09 Μαΐου
Το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης. Ήταν το εκλογικό κέντρο ΝΙΚΗΣ και του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη στις Περιφερειακές εκλογές του 2014.
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Εντυπωσιακό το εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης, εκεί δηλαδή που στις εκλογές του 2014 πανηγύρισε την εκλογική του νίκη και ο  Αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης.
......
*Χθες μάλιστα ο Χριστόδουλος Τοψίδης –περιόδευσε στο Δήμο Αβδήρων-δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την δουλειά του συνεργείου του, όταν το επισκέφθηκε μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς του συμβούλους Μιχάλη Αμοιρίδη και Νίκο Χατζόπουλο.
Καλορίζικο και… γούρικο!
……
*Προς Αθανάσιο Κριτσίνη, υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων.
-Αφού βρε Σάκη μου το «παίζεις» στο fb με όλους και με όλα –μέχρι και οπαδός του Λεβέντ (σ.σ. Και άρα και του Τσέπελη…)- προς τι να … ωρύεσαι και να κάνει τον δήθεν δεν γνώριζες… για τα κόλπα του Παντέλου;
……
*Κι άντε ο Στέλιος Μωραϊτης… «κουσούρι» το ‘χει να είναι… «κρυψίνους» και να θεωρεί εαυτόν εξυπνότερο από τους άλλους…
-Εσύ τι επακριβώς «πρόβλημα» έχεις; Κι άλλα λες από μπροστά, άλλα από πίσω κι άλλα… πλαγίως; Ούτε ο… Γιάννης Δασκαλόπουλος να ήσουν…
…….
*Κι ένα αυθεντικό από την ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της Τρίτης. Με παίρνει λοιπόν ένας φανατικός τηλεθεατής και μου λέει, είμαστε εδώ στο καφενείο και περιμένουμε ν’ ακούσουμε τους υποψηφίους του Κηλικιώτη στο Δήμο Τοπείρου…!
Και τι του απαντώ λέτε;
-Δεν τους ξέρω, μπορείτε όμως να πάρετε τηλέφωνο τον Γιώργο Γκούρτσα, τον Πατεράκη και τον Κιατίπη, να ενημερωθείτε! (Και κάγκελο ο άλλος… .Δεν με ξαναπήρε).
……
*Αποκλειστικό. Μη νομίζετε ότι στο εκλογικό κέντρο του Τσέπελη δεν κατάλαβαν ότι τελικά ο Μάκης Δάγκας, αποτελεί… βαρίδιο για το συνδυασμό! Και το κατάλαβαν αλλά και του την είπαν κάποια στιγμή…
-Αφού το «παίζεις» μέγας και τρανός, γιατί δεν κατέβηκες κι εσύ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να δούμε πόσο…»δημοφιλής» είσαι;
(σ.σ. Μην αγχώνεστε… Το κατάλαβε κι ο Γιώργος Γκιρτζίκης όταν κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης στις εκλογές του 2010 και πήγε μαζί του στη Λεύκη για ψήφους…).

Δυο συλλήψεις στην Καβάλα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ενός 44χρονου και μίας 34χρονης, διότι όπως προέκυψε, προέβησαν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε οικίες τους, στην Καβάλα.

1η Τ.ΟΜ.Υ  Ξάνθης -Ένας χρόνος Τ.ΟΜ.Υ
Η 1η Τ.ΟΜ.Υ Ξάνθης γιόρτασε στις 23/04/2019 τον 1ο χρόνο λειτουργίας της. Ένας χρόνος προσφοράς στη δημόσια υγεία με ισότιμη πρόσβαση και παροχή υπηρεσιών σε όλους τους εγγεγραμμένους λήπτες υγείας της δομής. Σε αυτόν τον χρόνο  η  δομή  δέχθηκε περίπου 6.000 επισκέψεις.
Έργο των Τ.ΟΜ.Υ.  είναι η δωρεάν παροχή κατάλληλης και ανθρωποκεντρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, με έμφαση στις κοινοτικές δράσεις στο γενικό πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας.  Δυνατότητα εγγραφής  έχει κάθε κάτοικος του δήμου. Στη δομή υπάρχει  πλέον και Παιδίατρος και τα δικαιολογητικά εγγραφής για κατοίκους του Δήμου Ξάνθης  είναι τα εξής:
 Δικαιλογητικά εγγραφής στην Παιδίατρο (για παιδιά έως 16 ετών):
1. Ταυτότητα γονέα και φωτοτυπία της ταυτότητας
2. Ταυτότητα παιδιού (αν υπάρχει) και φωτοτυπία της ταυτότητας
3. Αποδεικτικό κατοικίας γονέα (π.χ. ΔΕΗ ή ΟΤΕ κ.τ.λπ.) σε φωτοτυπία
4. ΑΜΚΑ γονέα και παιδιού (μόνο τα νούμερα)
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ΚΕΠ ή δήμο (πρόσφατο)
Ο Συντονιστής Ιατρός
Δημητρίου Μιχαήλ

Από 10 έως 31 Μαΐου οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Ξάνθης
Ανακοινώνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών για τις εγγραφές - επανεγγραφές των νηπίων - βρεφών στους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφικούς Σταθμούς, είναι από τις 10 Μαΐου 2019 έως και τις 31 Μαΐου 2019 από τις 08:00 έως και τις 14:00.
Πληροφορίες και έντυπα των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν:
-από τους Παιδικούς Σταθμούς
-από την ιστοσελίδα του Ν.Π. www.kkpadimouxanthis.gr 
-από τα κεντρικά γραφεία του Ν.Π. (Βενιζέλου 30, τηλ. 2541072888)
Οι αιτήσεις θα κατατεθούν στον Παιδικό Σταθμό της 1ης επιλογής του γονέα-κηδεμόνα.
Ο Πρόεδρος
Θεοδωρίδης Αναστάσιος

Κλείνουν τα δικαστήρια στις 22 Μαΐου -Λόγω εκλογών
Δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια όλης της χώρας, λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων- περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές- από τις 22 Μαΐου ως και τις 5 Ιουνίου και το διάστημα αυτό δεν θα διεξαχθούν διαδικασίες πλειστηριασμών.
Ειδικά για το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας τα δικαστήρια θα είναι κλειστά από τις 22 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, λόγω των εκλογών.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, τα δικαστήρια θα κλείσουν από τις 22 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου για τις περιπτώσεις που θα υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές, ενώ όπου δεν υπάρξει δεύτερος γύρος θα ανοίξουν νωρίτερα.
Όμως, για το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων και κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20η έως και την 29η Μαΐου 2019.
Τέλος, τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν από τους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των κατά τόπους δικαστηρίων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΔΕΠΥ1 & ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ», ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Το Κέντρο Λογοθεραπείας – Ψυχολογίας - Ειδικής Αγωγής και Μελέτης «ΟΜΙΛΩ», με έδρα την Ξάνθη, σας προσκαλεί το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 17:30, στο επιστημονικό σεμινάριο που διοργανώνει σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με θέμα.
Κεντρική ομιλήτρια του σεμιναρίου θα είναι η λογοθεραπεύτρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα. Μαρία Ιγνατίου, ενώ το σεμινάριο θα συντονίζει η λογοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου «ΟΜΙΛΩ», κα. Δήμητρα Εμμανουηλίδου.
Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός να επεξηγήσει σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς και γονείς την πολυσυζητημένη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και αφετέρου να διερευνήσει τη σχέση της με την εμφάνιση μαθησιακών δυσκολιών κατά την προσχολική και σχολική ηλικία, με απώτερο σκοπό τόσο την πρόληψη όσο και την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, καθώς επίσης θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ, Καπνεργατών 9, Ξάνθη).
Εκ μέρους του Κέντρου «ΟΜΙΛΩ»
Η Λογοθεραπεύτρια,
Δήμητρα Θ. Εμμανουηλίδου

Αχτσιόγλου: Έτσι θα χορηγείται η μόνιμη 13η σύνταξη
Εξηγώντας πώς θα γίνει η χορήγηση της μόνιμης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ότι είναι ως εξής:
-Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.
-Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.
-Για συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.
-Και για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »