*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

01 Οκτωβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Η είδηση από το XanthiLeft:
«Την Δευτέρα 28/9 συνεδρίασε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με την συμμετοχή των τριών βουλευτών του κόμματος. Έγινε η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και συζητήθηκαν τα άμεσα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας.
Δρομολογήθηκαν τα μεγάλα θέματα της Ξάνθης και γρήγορα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και συναντήσεις με όλους τους φορείς του νομού.
Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες ανακαίνισης των γραφείων της Νομαρχιακής και των 3 βουλευτών.
Από το Γραφείο Τύπου»
-Τελικά ηρέμησα...οι σύντροφοι δεν θα μείνουν σε σκηνάκια…!
Αδίκως αγωνιούσαμε όλοι μας, χώρια που θα έχουν και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αφού τα γραφεία των βουλευτών τα πληρώνει η Βουλή!
......
*Απλά και μόνο για την ενημέρωσή σας, σας γνωρίζω ότι:
-Το ποσό των 20.541.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις των βουλευτών, καθένας από τους οποίους θα εισπράττει μηνιαία το ποσό των 5.705 ευρώ (68.470 ευρώ ανά έτος).
-Το επίδομα οργάνωσης γραφείου (στο οποίο περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια) ανέρχεται για όλους τους βουλευτές στο ποσό των 6.411.000 ευρώ, δηλαδή σε 21.370 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν (1.780 ευρώ ανά μήνα)
-Επομένως με τα κοινά γραφεία στην ίδια οικοδομή και στον ίδιο χώρο, αντιλαμβάνεστε την «οικονομία» που γίνεται και για τους 3 βουλευτές αλλά και για την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, στην οποία φαντάζομαι ότι θα δίνουν το συγκεκριμένο επίδομα (σ.σ. σύνολο 5.340 ευρώ μηνιαίως) ώστε να μπορεί με τη σειρά της, να αναπτύξει τις δράσεις της!
-Καθόλου άσχημα... και το κυριότερο.
-Όλα σύμφωνα με την... αριστερή φιλοσοφία και ιδεολογία!
….
Στον Γιώργο Κατρούγκαλο επιτίθεται μέσω της σελίδας της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή το νέο νόμο που επαναφέρει στο Δημόσιο υπαλλήλους που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα.
Η Έλενα Ακρίτα έγραψε συγκεκριμένα σε έντονο ύφος:
«Θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Κατρούγκαλο που επαναφέρει επίορκους και παιδεραστές στο Δημόσιο. Μπράβο, πάντα τέτοια. Άντε με το καλό και στην επαγγελματική αποκατάσταση των σίριαλ κίλερ».
-Κι από τη στήλη σχόλιο ουδέν...
…..

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΒΡΥΖΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος από το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης για την έξωση εταιρίας που διαχειριζόταν τα κυλικεία στην Τούμπα.
Το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα, επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, για το αδίκημα της "αυτοδικίας".
Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο  δικηγόρο.
Η υπόθεση αφορά την έξωση εταιρείας που διαχειριζόταν τα κυλικεία στο γήπεδο της Τούμπας, χωρίς δικαστική απόφαση, τον Αύγουστο 2014.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται αντιμέτωπες  και στα αστικά δικαστήρια. Η εταιρεία, η οποία διέθετε συμβόλαιο μέχρι το 2015, διεκδικεί χρηματική αποζημίωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αποβολή που υπέστη. Το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε  από το  Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, η εταιρία υπέβαλε αίτημα στον Άρειο Πάγο  για την  αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης και η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.
.....

Ομάδα γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Ξάνθης «ΕΚΦΡΑΣΗ»
Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Ξάνθης «ΕΚΦΡΑΣΗ» προγραμματίζει την δημιουργία ομάδας γονέων που έχουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η ομάδα γονέων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις (1 δίωρο ανά εβδομάδα) και η θεματολογία θα αφορά:
1. επικοινωνία γονέων - παιδιών
2.την πρόληψη εξαρτήσεων –Διαδίκτυο και προβληματικών συμπεριφορών
3.πειθαρχία – όρια  και αυτοεκτίμηση
4. προεφηβεία-εφηβεία
Όσοι γονείς θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στις εν λόγω συναντήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2541074444 εώς 9 Οκτώβρη 2015.
…………..

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη που υπογράφεται από τον Δ’ αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, η τελετή θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί.
Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ θα ακολουθήσει το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του προεδρείου ώστε την Δευτέρα να αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Με αυτές τις συνεδριάσεις κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που έχει επανεκλεγεί και γι’ αυτό θα προεδρεύσει ο Ν. Κακλαμάνης.
Από την προηγούμενη Βουλή δεν εξελέγη ο Α’ αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο Β’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Μπαλάφας, είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης και δεν μπορεί να προεδρεύσει, ενώ και η Γ’ αντιπρόεδρος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δεν επανεξελέγη.
……………

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη
Στην αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας με στόχο τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος κατέληξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας κατά την συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών/μεταφορών.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες - μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
………………

ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ & ΚΑΒΑΛΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ
Επισκέψεις σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας πραγματοποιεί από χθες (30.09.15) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
 «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, ζήτησε από όλους μας να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες και φορείς. Να ακούμε από κοντά τα θέματά τους και τα καθημερινά τους προβλήματα, ανταποκρινόμενοι με άμεσες λύσεις. Προσωπικά το έκανα στη προηγούμενη κυβέρνηση και θα το συνεχίσω και τώρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.
Σήμερα Πέμπτη θα έχει συναντήσεις στη Κομοτηνή με το Οικονομικό Επιμελητήριο, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της πόλης και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης.
Επίσης θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και τον Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.


Το απόγευμα ο Τέρενς Κουίκ θα έχει στην Καβάλα συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Δήμο Πυλαίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »