*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

Γ. ΡΑΠΤΗΣ: Επειδή ήμουν με τον… Κοντό, έπαιρναν κι εμένα τα σκάγια!

25 Μαρτίου
Απίστευτο! «Δικαιωμένος» (!) για το... κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ αισθάνεται ο Γιάννης Ράπτης, που ξεχνάει για την «αλλαγή ρότας» και τα τραπέζια με Γλερίδη*Μήπως φίλτατε Γιάννη είναι ακριβώς το αντίθετο; Επειδή ακριβώς ο Κοντός «εμπιστεύτηκε» κάποιους σαν κι εσένα τη ΣΕΒΑΘ και το πολιτικό του μέλλον, τον βρίζουν τώρα οι περισσότεροι;;;ΒΕΒΑΙΩΣ εμείς μάθαμε και χτυπάμε ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ! Σε καμιά δηλαδή περίπτωση δεν επρόκειτο να ασχοληθούμε ΤΩΡΑ με τον Γιάννη Ράπτη, ο οποίος «σοφά ποιών» κρατεί και σιγή ΙΧΘΥΟΣ από τότε που έχασε την εξουσία του, διότι φαντάζομαι πως και αρκετά προβλήματα ήδη αντιμετωπίζει…Ωστόσο δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αλλά… αληθινά που διαβάσαμε στη χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Θράκη» όπου μάλιστα, αν και κατηγορείται ως «νεκροθάφτης» της ΣΕΒΑΘ, εμφανίζεται να δηλώνει… «δικαιωμένος από τις εξελίξεις»!!! (Λίγη σεμνότης, ελάχιστη ταπεινότης…).
Ξεχνώντας λοιπόν ο κύριος Ράπτης τόσο γρήγορα τα περί «αλλαγής ρότας» και τις πομπώδεις συνεντεύξεις που έδινε στο «Εμπρός» και στη «Θράκη» το χρονικό διάστημα της ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ του, τότε που έτρωγε με έξοδα της εταιρείας φυσικά τις… μπριτζόλες διοργανώνοντας φιέστες στη «Πολιτεία» έχοντας εκ… δεξιών τον Ντίνο Γλερίδη του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Ράπτης εμφανίζεται τώρα… «δικαιωμένος» για το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ!!! Δηλώσεις που μόνο ο ίδιος φυσικά θα μπορούσε να κάνει…

ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ… ΚΟΝΤΟ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΚΆΓΙΑ!
ΤΟ πιο ωραίο όμως από όλα… Ο κύριος Ράπτης θεωρεί ότι «στοχοποιήθηκε» από το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, επειδή ήταν με τον… Αλέκο Κοντό!
Φιλοξενούμε ένα αποσπάσιμα από την χθεσινή συνέντευξη του πρώην Προέδρου της ΣΕΒΑΘ και διαβάστε τι ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων.
«Θέλοντας το τοπικό ΠΑΣΟΚ να τον «ωραίο», άρχισε να κάνει καταγγελίες (εναντίον μου) χωρίς ουσία ή στοιχεία, αφού τελικά η απόφαση ανακλήθηκε χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως ζημία για κανένα. Έτσι στοχοποιήθηκα, κάτι που βέβαια δεν έγινε για πρώτη ούτε και τελευταία φορά. Βέβαια όταν βρίσκεσαι τόσο κοντά σε έναν πολιτικό άνδρα ο οποίος γίνεται στόχος επιθέσεων (σ.σ. Αλέκος Κοντός) είναι λογικό να σε πάρουν και σένα «τα σκάγια».η συνολική τακτική αποδόμησης μου είχε σαν στόχο τον Αλέκο Κοντό, όμως δεν αισθάνθηκαν ποτέ ότι έπαιζα τον ρόλο του «σάκου» που απορροφούσε τα χτυπήματα που προορίζονταν για εκείνον. Άλλωστε αν ήταν και διαφορετικός ο χαρακτήρας μου, ήμουν πιο χαμηλών τόνων, ίσως να είχα αποφύγει πολλές από τις περιπέτειες στις οποίες μπήκα από τότε με ΙΚΑ, Εφορία και πολλούς άλλους να με κυνηγούν λες και το εργοστάσιο ήταν δικό μου… άλλωστε είναι συχνό φαινόμενο «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», κάτι που συνέβη και με εμένα…».
-Με λίγα λόγια δηλαδή, ο κύριος Ράπτης ισχυρίζεται ότι αυτός… «απορροφούσε» τα χτυπήματα που ήταν για τον… Κοντό!!!
-Ενώ η πραγματικότητα είναι φυσικά εντελώς ΑΝΤΙΘΕΤΗ, αφού «ο Κοντός ήταν αυτός που έχασε ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΗΘΙΚΑ, έχοντας δίπλα του τον Γ. Ράπτη και «χρεώθηκε» όλη την ιστορία της ΣΕΒΑΘ, από την ώρα που ο Μηλιάκος, αν και ο Ράπτης «οφειλέτης» τότε στην εταιρεία (ως ντοματοπαραγωγός και αγρότης…), ξαφνικά γίνονταν ο απόλυτος ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΑΣ που διαχειρίζονταν τα εκατομμύρια της εταιρείας!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚΑΠ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ»
Ωστόσο ο κύριος Ράπτης στη συνέχεια, αφού στην αρχή εμφάνισε εαυτόν δικαιωμένο που… έκλεισε τη ΣΕΒΑΘ, εμφανίζεται… δικαιωμένος και από τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ όπου σε ρόλο παντογνώστη, διαβάστε επακριβώς τι λέει:
«Αναφερόμενος, τέλος, στην σημερινή κατάσταση αλλά και στο τι επιφυλάσσει το μέλλον στο τελευταίο μεγάλο συνεταιριστικό εργοστάσιο του νομού μας (ΣΕΚΑΠ), ο κ. Ράπτης προέβλεψε ότι «παρά τις δυσκολίες και τον τρομερό ανταγωνισμό που δέχεται από πολυεθνικές όπως η Philip Morris, πιστεύω ότι το μέλλον της ΣΕΚΑΠ δεν είναι απαραίτητα σκοτεινό».
-Εμείς στο σημείο αυτό θα πούμε ότι πράγματι, απορίας άξιο είναι πως «ενώ η Διοίκηση Παππά στη ΣΕΚΑΠ άφησε 11 εκατομμύρια κέρδη στην εταιρεία», η ΣΕΚΑΠ εμφανίζει (με διοίκηση Πράτσου), ζημίες πολλών εκατομμυρίων για το 2010», γεγονός που ο Γ. Ράπτης ΞΕΧΝΑ να αναφέρει, ωστόσο μας κάνει εντύπωση ο… τρομερός ανταγωνιστής με την Philip Morris που αναφέρει, όταν η συγκεκριμένη εταιρεία, είναι Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΚΕ!!!
-Είναι δυνατόν δηλαδή ο Γ. Ράπτης να μην λέει λέξη για την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ των ελληνικών καπνοβιομηχανιών από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (από τον Σεπτέμβρη του 2010 και μετά) και να κατηγορεί την… Philip Morris που στην αυτή τη στιγμή αποτελεί τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΛΑΤΗ της ΣΕΚΕ;;; Τόση αφέλεια, ασχετοσύνη και έλλειψη σοβαρότητας;
Και το ρεζουμέ της συνέντευξης Ράπτη που επίσης έχει αρκετό ενδιαφέρον, καθώς ο πρώην Πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ, αφού «έσωσε» την εταιρεία που διηύθυνε, δίνει και… συμβουλές π0ως μπορεί ΤΩΡΑ να σωθεί η… ΣΕΚΑΠ!!!
Διαβάστε τι ισχυρίζεται!!!
«Θα πρέπει όμως να γίνουν πάρα πολλά πράγματα στη ΣΕΚΑΠ. Πρώτα από όλα να βάλλουν νερό στο κρασί τους οι εργαζόμενοι, διότι δεν είναι δυνατό να κρατηθεί εργοστάσιο με το 50%- 60% των εξόδων του να πηγαίνει σε αμοιβές προσωπικού… Στη συνέχεια πρέπει να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής κατά προτίμησης από την Άπω Ανατολή, στον οποίο όμως να δοθεί πλήρης ελευθερία στην λειτουργία του εργοστασίου, διότι κανένας δεν είναι χαζός να βάζει τα ωραία του τα λεφτά και να κάνουν άλλοι κουμάντο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και πρώτοι οι εργαζόμενοι. Για τους τελευταίους έχω να πω επίσης πως δεν συμφωνώ με τις απεργίες που αποφάσισαν να κάνουν. Όλα αυτά πλήττουν καίρια το εργοστάσιο, πριονίζοντας εν τέλει το ίδιο το κλαδί στο οποίο κάθονται, αφού αν δεν προτείνουν από μόνοι τους μειώσεις στις αμοιβές τους, ο ανταγωνισμός με τα πολυεθνικά μεγαθήρια σύντομα θα καταβροχθίσει ολόκληρο το μισθό τους , μέσω κλεισίματος του εργοστασίου… Στη τελική πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον για το εργοστάσιο, όμως θα πρέπει να γίνουν πολλά στο ενδιάμεσο…».
Οι ενστάσεις μας και στο σημείο αυτό:
1. Εσύ κύριε Ράπτη στο «τελείωμά» σου από την εταιρεία με τις «μαϊμού» προαγωγές του προσωπικού της ΣΕΚΑΠ προκειμένου να «ευνοήσεις» ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ και φιλικά σου πρόσωπα, στην ουσία ΑΥΞΑΝΕΣ κατά πολύ τις αμοιβές του προσωπικού!
2. Οι προαγωγές και πρακτικές αυτές, πριόνιζαν εν τέλει το ίδιο το… κλαδί, στο οποίο κάθονταν οι εργαζόμενοι.
3. Δεν κινδυνεύει η ΣΕΚΑΠ από τον ανταγωνισμό της με την Philip Morris με ΚΛΕΙΣΙΜΟ κι αυτό είναι αφελές αλλά και επικίνδυνο να το ισχυρίζεσαι…
4. Εν κατακλείδι, πήρες ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ φίλτατε Γιάννη Ράπτη που ήσουν με τον Αλέκο Κοντό και αν πραγματικά ΔΕΝ θέλεις να συνεχίσεις να τον ΑΔΙΚΕΙΣ, μίλα μόνο για τα δικά σου… «ανδραγαθήματα», χωρίς να τον «μειώνεις». Διότι συνειδητά ή ασυνείδητα, στον πανικό και την αγωνία σου να προστατέψεις τον «εαυτό» σου, αυτό μόνο κατάφερες με τη συγκεκριμένη συνέντευξη…
Π.Π.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »