*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

Ο δρόμος του Σωκράτη, ο δρόμος του Γ. Παυλίδη…!

25 Μαρτίου
Αναμφισβήτητα από Δημάριο ο δρόμος δεν έχει τόσες στροφές, απαιτεί όμως και κονδύλια πολλών εκατομμυρίων για την κατασκευή του! Είναι εμφανές ότι υπάρχει πολιτικό «θέμα» με την κίνηση του Αχιλλέα Τσαρτσάρα. Πρόκειται για επικίνδυνη λογική, «το κόμμα να ταυτίζεται τόσο απόλυτα με το κράτος»… Δηλαδή μια Νομαρχιακή κι όχι ένα Υπουργείο ή μια Περιφέρεια να επιχειρεί την διάνοιξη ενός δεύτερου Τουριστικού δρόμου!
Όσοι θέλουν να αγνοούν αυτήν την παράμετρο, στην ουσία ανοίγουν «κερκόπορτες» για την πλήρη ταύτιση «κόμματος - κυβέρνησης-κράτους», την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός διακηρύσσει πολιτικές ανοιχτών θυρών και δημόσια τουλάχιστον άλλα ισχυρίζεται…
Επί της ουσίας και βλέποντας κανείς ρεαλιστικά τα πράγματα.
-Αναμφισβήτητα από Δημάριο (για τους γνωρίζοντες την περιοχή), ο δρόμος προς το Σμόλιαν και καλύτερος είναι (δεν έχει τόσες στροφές), αλλά και πιο κοντινός…
Πλην όμως απαιτεί και κονδύλια πολλών εκατομμυρίων για την κατασκευή του και γι’ αυτό ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης άλλωστε βρήκε μια πιο φθηνή λύση… και άνοιξε το δρόμο από τον Άγιο Κωνσταντίνο στις Θέρμες.
Στο πολιτικό ζήτημα.
-Το συγκεκριμένο έργο για να υλοποιηθεί να και κατασκευαστεί, απαιτείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Κι αυτή υπάρχει… και λέγεται ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ.
-Ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας ως γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, δεν «ξύπνησε» ένα ωραίο πρωί ανακαλύπτοντας έναν νέο τουριστικό δρόμο…
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα το είχε πράξει και θα είχε βγάλει μια ανακοίνωση από την εποχή ακόμη που δρομολογούσε τον «δικό του» δρόμο ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης.
Μπήκε λοιπόν επικεφαλής μιας τέτοιας αποστολής, επειδή ακριβώς αυτό αποτελούσε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Ξανθιώτη Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη. Προκειμένου δηλαδή να δοθούν χρήματα ώστε να «βελτιωθεί» ο δρόμος του Γιώργου Παυλίδη – Θέρμες - Άγιος Κωνσταντίνος, ανοίγουμε έναν δεύτερο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, καθαρά έργο ΠΑΣΟΚ που θα είναι εμφανώς καλύτερος (οδικά) από τον δρόμο Παυλίδη και το κυριότερο, είναι εντελώς ΕΤΟΙΜΟΣ από Βουλγαρικής πλευράς. Και ο οποίος δεν θα συνδέει την Ξάνθη με ένα απλό… χωριό που βρίσκεται μετά τα σύνορα, αλλά κατευθείαν με την πόλη Σμόλιαν Βουλγαρίας, που είναι ακριβώς μια Ξάνθη!
Στο ρεπορτάζ. Η αποστολή Τσαρτσάρα επέστρεψε από την Βουλγαρία με τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να δηλώνει επίσημα και απόλυτα, «θ’ ανοίξει ο δρόμος από το Δημάριο»! Άρα ο δρόμος του Γ. Παυλίδη αυτοδικαίως οδεύει προς… εγκατάλειψη!
Επίσης καθόλου τυχαία δεν συμμετείχαν στην αποστολή Τσαρτσάρα ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ Σ. Τσιακίρογλου, ο Γ. Αθανασιάδης απ’ το Επιμελητήριο, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Απόστολος Αγκόρτσας με την υποτιθέμενη όμως ιδιότητα του εκπροσώπου του Συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης και εκπρόσωποι τοπικών Μ.Μ.Ε οι περισσότεροι από τους οποίους στηρίζουν και προβάλλουν τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδης.
Δημοσιογραφικές τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σταθμοί της επίσκεψης της αποστολής στο Σμόλιαν ήταν δύο. Η υποδοχή ήταν επίσημη και βάσει πρωτοκόλλου ασχέτως αν επρόκειτο για επίσημους αξιωματούχους από πλευράς Βουλγαρίας κι απλούς ιδιώτες ή εκλεγμένους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων από πλευράς Ξάνθης, αφού ο Υπουργός εκπροσωπήθηκε από τον αντ’ αυτού… και στο σημείο των συνόρων από όπου οι Βούλγαροι στη συνέχεια με 4Χ4 μετέφεραν τους Έλληνες στην δική μας πλευρά και σε έναν δύσβατο δρόμο περίπου 8.5 χιλιομέτρων.
Στις δηλώσεις,.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης Σ. Τσιακίρογλου που ήταν στην αποστολή, αποκάλυψε σε σχέση με το Δημάριο, η απόσταση με την πόλη Σμόλιαν είναι κατά 20 χιλιόμετρα κοντύτερα για την Ξάνθη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είχαν επαφές με Νομάρχη και Δήμαρχο Σμόλιαν», συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της περιοχής και η θέληση των Βουλγάρων είναι ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΙΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ!
Οπότε το πιο πιθανό να ακολουθήσει ένα δεύτερο ταξίδι με μια δεύτερη ΕΠΙΣΗΜΗ αποστολή αυτή τη φορά και όπου το κράτος θα εκπροσωπηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ώστε να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις…
Η δημοσιογραφική μας εκτίμηση. Ένας νέος Τουριστικός δρόμος ανοίγει πλέον για το Σμόλιαν Βουλγαρίας από τη πλευρά του Δημάριο, ο δρόμος του ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ, ένας παλιός δρόμος φθίνει σιγά σιγά… ο δρόμος του Γιώργου Παυλίδη!
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »