*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

Βροντές ΞΥΝΙΔΗ: Κάποιοι… «θησαύρισαν» εδώ μέσα και συνεχίζουν!

25 Μαρτίου
Παρόντος του Δημάρχου Ξάνθης η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «πυροτέχνημα» και «λαϊκισμός» η πρόταση Ανταμπούφη, τον άδειασε ακόμη και ο… Κολλάρος του ΚΚΕ!!!Έριξε το «γάντι» στον Δήμαρχο
*Σε μια ιστορική και καθαρή τοποθέτηση, ο Θανάσης Ξυνίδης πρότεινε στον Δήμαρχο Ξάνθης να καλέσει τους συμβούλους του - όπως τόνισε χαρακτηριστικά - που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και τώρα πλούτισαν, να λογοδοτήσουν για την περιουσία τους, τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και των οχημάτων του Δήμου!!!





Νέα κάλυψη Τσέπελη από Λάκη!
«Δεν δέχομαι ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πλούτισαν. Φοβάμαι ότι περνάμε λάθος μηνύματα στους δημότες! Η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου δεν σημαίνει ότι συνεπάγει χρήμα!», η απάντηση του Δημάρχου.«Πυροτέχνημα» και «λαϊκισμό» χαρακτήρισαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι την πρόταση την πρόταση Ανταμπούφη για μειώσεις στις αντιμισθίες του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, καθώς ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, θα προέκυψε θέμα νομιμότητας κατά την νομική σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης.
Το θέμα συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, την Τετάρτη το βράδυ με 46 θέματα εντός και τρία εκτός.
Στην συνεδρίαση, ξεχώρισε η τοποθέτηση του Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για Δημοτικούς Συμβούλους, που εισήλθαν - όπως είπε - απένταροι στο Δήμο και ξαφνικά πλούτισαν, ενώ και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος αναφέρθηκε στην "προκλητική αύξηση" του μισθού του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη, τη στιγμή που η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα εν καιρώ κρίσης.
Εντός του Απριλίου θα επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο Ξάνθης, εφόσον βρέθηκε προμηθευτής, αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπένης, ενώ ο Δήμαρχος έδωσε το παρόν στη συνεδρίαση, -αν και εμφανώς καταβεβλημένος από τη πρόσφατη πνευμονία που τον κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα στο σπίτι…-προσπαθώντας ως συνήθως να «ισορροπήσει» την όλη κατάσταση.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ Νίκος Ανταμπούφης, έθεσε το θέμα των προσλήψεων - απολύσεων από τη Στέγη Πολιτισμού και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση.
Απαντώντας ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού "ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΗΣ" Τάσος Θεοδωρίδης, διαβεβαίωσε τον κ.Ανταμπούφη ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Ξεκαθάρισε ότι πραγματοποιούνται κανονικά τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Το δεύτερο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, έθεσε η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ του Χρίστου Πούλιου και αφορούσε το πολύκροτο θέμα της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ξάνθης. Στην ερώτησή του, ο κ.Πούλιος ανέφερε μεταξύ άλλων: Έως και σήμερα το Κολυμβητήριο Ξάνθης παραμένει κλειστό, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου δεν έχει κάνει κανένα διοικητικό συμβούλιο και ουδεμία πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από τον Δήμο. Καλείται η Δημοτική Αρχή να αποσαφηνίσει τις πραγματικές τις προθέσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντηση ήρθε διά στόματος Δημήτρη Μπένη, ο οποίος διαβεβαίωσε όλους τους ενδιαφερομένους ότι αρχές του Απριλίου θα επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο, εφόσον βρέθηκε προμηθευτής για το πετρέλαιο και πέρασε το χρονικό περιθώριο των σχετικών ( τριών βάσει νόμου ) διαγωνισμών. Έτσι εξασφαλίζεται η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ξάνθης έως και το καλοκαίρι. Από κει και μετά….βλέπουμε!
Το τρίτο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα αφορούσε τη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξάνθης, όπου η δημοτική σύμβουλος Μπέτυ Πατσίδου, ζήτησε χρονοδιάγραμμα για την καθυστέρηση σύγκλισης νέων Δ.Σ. στη ΔΗΚΕΞ, ΔΕΥΑΞ, ΕΤΕΝΕΞ και ΕΠΑΞ.
Στο θέμα απάντησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι αναμένεται η σχετική νομοθεσία για να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία. Πρόταση δική του δε, είναι να υπάρξουν δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου και καμία δημοτική επιχείρηση.
Ο Δημήτρης Μπένης ζήτησε από τους συμβούλους να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση πόθεν Έσχες έως τις 30 Μαρτίου 2011 και ενημέρωσε επίσης για τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί με μία ώρα διακοπή του ρεύματος στο κέντρο της πόλης, το προσεχές Σάββατο 26 Μαρτίου. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ.
Ο Δημήτρης Κολλάρος (ΚΚΕ) της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης, εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς τη σύσταση του ψηφίσματος που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορούσε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης. Διευκρίνισε ότι δεν θα έπρεπε να τεθεί ο όρος "φημολογούμενη" συγχώνευση, καθώς κατά τον ίδιο είναι βέβαια μία τέτοια εξέλιξη!!!!

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
ΣΤΟ "ΒΡΟΝΤΟ" Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΤΟΝ «ΑΔΕΙΑΣΕ» ΚΑΙ Ο ΚΟΛΑΡΟΣ
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτέλεσε η πρόταση του Νίκου Ανταμπούφη για μείωση των αποδοχών από κάθε είδους αμοιβές και μίσθια των Δημοτικών Συμβούλων, πρόταση που θεωρήθηκε ότι διακατέχεται από «λαϊκισμό», αφού δεν στέκει νομοθετικά. Αρχικά, ο κ.Ανταμπούφης πρότεινε μείωση κατά 50% των αποδοχών, με εξαίρεση τους συμβούλους που έχουν ως κύριο εισόδημα την προσφορά τους στην Δημοτική Αρχή Ξάνθης. Πρότεινε ακόμη τη δημιουργία Ταμείου για την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιούνται για σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, πρόκειται για μία πρόταση θεσμική, μία συμφωνία πολιτική με τεράστια συμβολική σημασία, ωστόσο η πλειοψηφία των συναδέλφων του, μίλησε για «πυροτέχνημα» και «λαϊκισμό» του κυρίου Ανταμπούφη….

ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗ
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης πρότεινε να οριοθετηθεί η μείωση των μισθών των συμβούλων, ανάλογα του οικογενειακού τους εισοδήματος. Για παράδειγμα όσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ να καταβάλλουν 1.000 ευρώ ετησίως. Στην τοποθέτησή του, ο Θανάσης Ξυνίδης πρότεινε στον Δήμαρχο Ξάνθης να καλέσει τους συμβούλους - όπως τόνισε χαρακτηριστικά - που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και τώρα πλούτισαν, να λογοδοτήσουν για την περιουσία τους, τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και των οχημάτων του Δήμου. "Κάποιοι θησαύρισαν εδώ μέσα! Μπήκαν κάποιοι εδώ που αντιμετώπιζαν οικονομικό πρόβλημα για να το λύσουν?", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ξυνίδης.

ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένος στα λεγόμενα περί συμβούλων που πλούτισαν, επεχείρησε να γίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης Χρίστος Πούλιος। Υποστήριξε ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κατά την πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ, να συζητείται θέμα αύξησης του μισθού του Προέδρου και μάλιστα εις διπλούν, την στιγμή που η επιχείρηση ύδρευσης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα εν καιρώ κρίσης।

Πρότεινε δε, από την πλευρά του τη δημιουργία Ταμείου για Μεταπτυχιακές Υποτροφίες στα παιδιά των δημοτών.

Ο Δημήτρης Κολλάρος από την πλευρά του, υποστήριξε ότι προτίθεται να ψηφίσει την πρόταση Ανταμπούφη όταν : "Θα παύσουν οι κεφαλαιοκράτες να πίνουν το αίμα των λαών κυριολεκτικά και μεταφορικά, όταν ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι περιέλθει στην ιδιοκτησία τους. Διαφώνησε εν ολίγοις στην πρόταση Ανταμπούφη τον οποίο άδειασε στην κυριολεξία…

Στο θέμα τοποθετήθηκε επίσης ο Δημήτρης Μπένης που χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» τη πρόταση Ανταμπούφη και ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουν όλοι οι Δήμοι στη χώρα, καθώς και στο σοβαρό έλλειμμα που παρουσιάζουν και καθιστούν δύσκολη τη λειτουργία τους.

"Το πρόβλημα είναι άλλο και προέρχεται από την έλλειψη πόρων", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπένης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ

Στη δευτερολογία του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιάνίδης αντέκρουσε τα περί πλουτισμού δημοτικών συμβούλων.

"Δεν δέχομαι ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πλούτισαν. Φοβάμαι ότι περνάμε λάθος μηνύματα στους δημότες! Η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου δεν σημαίνει ότι συνεπάγει χρήμα!", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στυλιανίδης, που για μια ακόμη φορά επεχείρησε με τρόπο πραγματικά «περίεργο» να στηρίξει τον στενό συνεργάτη του κύριο Τσέπελη…

-Σημειώνεται ότι σε μία δεύτερη δε, προσπάθεια να ψηφιστεί η πρότασή του, ο κ. Ανταμπούδης αντιπρότεινε αντί για μείωση κατά 50% των αποδοχών, μείωση του 1/3 του μισθού του κάθε συμβούλου.

Τελικά, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και δεν εγκρίθηκε, εφόσον έλαβε μόλις 10 θετικές ψήφους της αντιπολίτευσης.

Τα υπόλοιπα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα ήταν ως επί το πλείστον υπηρεσιακού χαρακτήρα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

38 εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Ξάνθης καθώς επίσης και 12 φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στην επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης, όπως αποφασίστηκε από την επιτροπή που συστήθηκε στο Δήμο Ξάνθης. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποιήθηκε η λίστα των φορέων που επιλέγησαν καθώς επίσης και των πολιτών που αναδείχτηκαν με κλήρωση από αυτούς που είχαν κάνει σχετική αίτηση.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την απουσία του Τεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι κρίθηκε ότι έπρεπε να συμμετάσχουν και έτσι υπήρξε μια σχετική διαβούλευση για την αφαίρεση δύο φορέων της αρχικής λίστας, που ήταν τελικά ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και αναζητείται ο δεύτερος που θα επιλεγεί με απόφαση της επιτροπής μετά τη συνεδρίαση.

Πιο αναλυτικά αποτελείται από τους φορείς:

1. ΠΑΚΕΘΡΑ

2. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου

3. Τεχνικό Επιμελητήριο - Περιφερειακό Τμήμα Θράκης

4. Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων

5. Θρακική Θεατρική Σκηνή

6. ΕΠΣ Ξάνθης

7. Φαρμακευτικός Σύλλογος Ξάνθης

8. Δ.Π.Θ. Ενιαίος Σύλλ. Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού

9. Σωμ. Επαγγελματειών Καφέ- Μπαρ & Κέντρων Διασκέδασης

10. Επιμελητήριο Ξάνθης

11. Δικηγορικός Σύλλογο

12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

13. Τοπική Ομάδα Ξάνθης της Οικολογίας Αλληλεγγύης

14. Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης

15. Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

16. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

17. Φ.Ε.Ξ.

18. Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

19. Κίνηση Πολιτών Ξάνθης, «Δεν πληρώνω…δεν πληρώνω»!

20. Οδοντιατρικός Σύλλογος

21. Το ΣΥΝ (Συμβούλιο Νέο)

22. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

23. Αθλητικός-Πολιτιστικός Όμιλος Φίλων Κλασσ Αθλητ.Ξάνθης

24. Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

25. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης

26. Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης

27. Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

28. Π.Σ. Νέστιοι Κομνηνοί

29. Ο.Ε.Β.Ε.

30. Σύλλ. Κατοίκων για προστασία και αναβίωση της Π. Πόλης

31. Σύλλ. Γονέων & Κηδεμόνων 9ου & 18ου Δημοτικού Σχολείου

32. Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

33. Οικονομικό Επιμελητήριο - Περιφ. Τμήμα Θράκης

34. Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης

35. Τεχνικό Επιμελητήριο - Περιφερειακό Τμήμα Θράκης

36. Ελλ. Εταιρ. Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Ν.Ξάνθης

37. Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα

ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΣΗ:

1. Γκαγκώνη Μαρία

2. Δουκέλης Ιωάννης

3. Ευθυμίου Ευθυμιος

4. Ευστρατίου Παράσχος

5. Κώστογλου Μαρία

6. Παπαγεωργίου Δήμητρα

7. Παρπαλάς Ιωάννης

8. Ρουσικάν Ερκάν

9. Σαρακενίδης Σόλων

10. Σδρέβανος Μαρίνος

11. Στυλιανίδης Γεώργος

12. Τσαρδίδης Νικόλαος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Γαλάτης Ιπποκράτης

2. Βασιλούδη Δέσποινα

3. Γαργάλα Ασπασία

4. Κουρπαλίδης Ιωάννης

5. Καραγκιουρλής Κώστας

6. Τσεσμετζή Βάσω

7. Σεμπαχεντήν Ογλού Μουράτη

8. Ευφροσυνίδης Αναστάσιος

9. Παπαδάκης Θεοφάνης

10. Δημητρόπουλος Δημήτριος

11. Λυμπερίδης Σωτήρης

12. Μπατζακίδης Γεώργιος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »