*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Αυγούστου

Τα παρ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ του Γ. Τσιλιγγιρίδη: Ποιός παράγοντας άλλα λέει απο μπροστά κι άλλα απο πίσω;!

25 Αυγούστου
 

Και ποιος δεν ήξερε  τον  Τάσο Πιστέλα  τον άνθρωπο είχε συνδέσει το .όνομα  του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο οποίος το πρώι της Πέμπτης έφυγε από την  ζωή. Ο εκλιπών που ήταν εργαζόμενος στο Νοσοκομείο της Καβάλας και ποιο δεν ήταν πρόθυμος να τον εξυπηρετήσει. Υπήρξε  παράγοντας του  μεγάλου  και δυναμικού Ηρακλή Καβάλας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια  στους οικείους του.

 

Με σημαντικούς ανθρώπους όταν πίνεις καφέ στο όμορφο  καφενείον το ΤΑΜ-ΤΑΜ η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα όπου και χαλαρώνεις. Δείτε  τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενίδη, τον παλαίμαχο  διαιτητή Στέφανο Δρασκέλη και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Νέστου Χρυσούπολης Αλέκο Μαλαδένη.

 

Ποιος είναι ο παράγοντας  που σε κάθε  στέκι που πηγαίνει και κάθεται να πιεί καφέ  συνεχώς  σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα; Μπροστά λένε λέει άλλα και από πίσω τους θάβει. Άντε βρείτε ποιος είναι ο παράγοντας που αυτές τις μέρες είναι στο επίκεντρο  μια και όλοι συζητούν για αυτόν;

 

Επίσης ένας άλλος παράγοντας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πήγε να μαζέψει σύκα και παρά   να πάθει ζημιά μια και πρόλαβε την τελευταία στιγμή να στηριχτεί σε ένα χοντρό κλαδί της  συκιάς  με αποτέλεσμα να  μη πάθει κάποιο τραυματισμό.  Η παροιμία είναι γνώστη όταν λένε ο γέρος από πέσιμο η χεσ… μπορεί να πάθει ζημιά.

 

Μάθαμε ότι όλα πήγαν καλά  από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε  γνωστός πρώην παράγοντας της ΕΠΣ Ξάνθης και γνωστής μεγάλης ομάδας της ένωσης. Οι αφόρητοι πόνοι που ένιωσε  αναγκάστηκε να πάει στον γιατρό ώστε να  αντιμετωπίσει την  περιπέτεια του που δεν ήταν τόσο μικρή όπως είχε φανεί αρχικά. Να τον ευχηθούμε τα περαστικά και ελπίζουμε  να κόψει και λίγο  τα τσίπουρα και τα καφτερά.

 

Κάποτε είχε τα μεγαλεία  και σε όποια στέκια πήγαινε η για καφέ η  για  τσίπουρο ανοιχτοχέρης και θα λέγαμε και ποιον δεν κερνούσε. Τώρα προσπαθεί να επιβιώσει και  αυτό   γίνετε σε καθημερινή βάση όταν πηγαίνει  και παραλαμβάνει  φαγητό από την πρόνοια. Είδες μεγάλε πως αλλάζουν οι καιροί; Περίμενες ποτέ αυτούς που τάιζες να σε γυρίσουν την πλάτη; Δεν είναι μόνο αυτά , αφού αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Ακόμη καλά-καλά δεν έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητες οι Ακαδημίες της Αθλητικής Ένωσης Θράκης2Ο24 είδαμε το μπαμ να γίνετε   από τον πρωταθλητή  πέρσι Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης Π. Μελά Κουτσού. Δείτε λοιπόν τι γράφει η ανακοίνωση του Π. Μελά Κουτσού.

 

 Ένας πρώην  ποδοσφαιριστής της Ασπίδας Ξάνθης και πολλών ομάδων ο Σπύρος Κουτσογιάνης  προσελήφθηκε προπονητής στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θράκης. Σημειώνουμε πως πέρσι ο Σπύρος Κουτσογιάννης ήταν προπονητής στην Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου. Ο Θρακιώτης τεχνικός είναι κάτοχος διπλώματος  UEFA B΄ και αναγνωρισμένος της ΓΓΑ.

 

Μόλις ανακοινώθηκε  η κλήρωση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος ο κυπελλούχος Άρης Αβάτου ανακοίνωσε άλλη μια  σημαντική μεταγραφή αποκτώντας τον 2Οχρονο  Σάββα Σιδηρόπουλο. Το νέο απόκτημα αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής όμως με επιθετικές  αρετές. Η τελευταία του ομάδα ήταν ο Άρης Πετεινού όπου πήρε μέρος πέρσι στην Γ΄ εθνική.

 

Για εμάς  η μεταγραφή του πιτσιρικά  Χρήστου Χριστοδούλου είναι μια δικαίωση τόνισε περιχαρείς ο χορηγός  του Π. Μελά Κουτσού Ανδρέας Γκλαβίνης που έχει δείξει πως δίνει μεγάλη  βαρύτητα  στις Ακαδημίες και για αυτό έφτιαξε την νέα Ακαδημία  Αθλητική ένωση Θράκης 2Ο24. Άλλωστε και από την ΦΩΤΟ φαίνεται πόσο  χαρούμενος και υπερήφανος είναι ο αθλητικός παράγοντας του  ξανθιώτικου ποδοσφαίρου.

ΕΜΠΡΟΣ στον δρόμο που χάραξε  η νεοσύστατη  Ακαδημία Αθλητική Ένωση Θράκης 2Ο24 όπου  παρατηρούμε ότι όλοι ρίχνουν το βάρος σε αυτό τον τομέα. Εδώ και λίγες μέρες βλέπουμε και τον Ατρόμητο Χρύσας να δίνει βαρύτητα στα μικρά ταλέντα όπως στον Δημήτρη  Χατζάκη και  Κώστα  Τζαλουχίδη. Πιο μπροστά άλλοι δυο πιτσιρικάδες είχαν υπογράψει ο Νίκος Αρσένης και ο Νίκος Κουτσομιχάλης.  

 

Είναι γνωστό  ότι  στην Ελλάδα έχουμε σημαντικό πρόβλημα στην εκπαίδευση  και αυτό  το διαπιστώσαμε  με  την άγνοια  κανονισμών που  είδαμε από  συγκεκριμένους διαιτητές όπως η τελευταία με τον Αναστάσιο  Σιδηρόπουλο. Ας ανακοινώσει  ΕΠΟ ποιοι είναι εκπαιδευτές για να σας αποκαλύψουμε  πολλά ενδιαφέροντα πως  γίνονται τα μαθήματα και πως  βαθμολογούνται. 

 

Όσο  και να επιδιώκει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος να είναι το θέμα  της απορίας του γιατί καρατομήθηκαν εννιά  διαιτητές δεν πρόκειται να πάρει καμία απάντηση εκτός και αν βγει ο άνθρωπος που έδωσε έτοιμους τους πίνακες. Το ερώτημα όμως είναι θα μιλήσει και αν θα μιλήσει θα πει την όλη αλήθεια η θα πει την μισή;

 

Λόγω υποχρεώσεων που έχει με  τον στρατό  αφού υπηρετεί ο πρόεδρος του Π. Μελά Κουτσού Χρήστος Γκιαουράκης δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία  του  ΠΑΟΚ για να είναι στην υπογραφή του ταλαντούχου άσσου Χρήστου Χριστοδούλου. Αντί του προέδρου μετέβη  ο χορηγός  Ανδρέας Γκλαβίνης ώστε να μπουν οι υπογραφές και οι συμφωνίες που σύναψαν  και οι δυο πλευρές.

 

Ποιος είναι ο παλαίμαχος παράγοντας( δεν ασχολείται τώρα για αυτό  μιλάμε περί παλαίμαχου) που πόνταρε  στα δυο παιχνίδια τα Ευρωπαϊκά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ- ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ και  ΛΑΝΣ-Παναθηναϊκός  και τα έπιασε και τα δυο με σκορ ημίχρονο και τελικό και γέμισε τις τσέπες του; Για αυτό χθες το πρωί στο γνωστό του στέκι κάποιους τους κέρασε   τους καφέδες.

Το υπουργείο αθλητισμού ανακοίνωσε ποιοι σύνδεσμοι οπαδών κατάφεραν και πήραν την σχετική άδεια λειτουργίας. Δείτε ποιες είναι οι ομάδες. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Πανσεραϊκός, και ο ερασιτέχνης Ηρακλής. Όσες δεν έχουν εξασφαλίσει λόγω εκπρόθεσμης υποβολής στοιχείων θα τις παραλάβουν από τις αρμόδιες οικείες Αστυνομικές υποδιευθύνσεις.

Πλήγμα για τον Αιολικό Μυτιλήνης   που δεν μπόρεσε να βρει λύση και έτσι δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής. Μια ομάδα την οποία ζήσαμε  και είχαμε δει πως λειτουργούσε με παλμό, κερκίδα και ένα κατάμεστο γήπεδο από φιλάθλους  κυρίως  στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο συγκέντρωνε 4 με5 χιλ. φιλάθλους σε κάθε αγωνιστική. Κρίμα για την αρνητική εξέλιξη που είχε ο ιστορικός Αιολικός.

 

Γιατί δεν δίνει την ομάδα ο Γιάννης Αλαφούζος σε κάποιον  που να αγαπάει την ομάδα και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις; Τέτοιο αξιοθρήνητο Παναθηναϊκό   στο πρώτο ημίχρονο δεν έχει οπαδός του Παναθηναϊκού ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αυτή η άμυνα κυρίως οι πλάγιοι μπακ πληρώνονται η βρέθηκαν σε άσχημη μέρα. Να παίζουν στον Παναθηναϊκό οι Μλαντένοβιτς και Κότσιρας είναι ντροπή  για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης  αυτός ο Μπακασέτας όπως τον είδαμε στο πρώτο ημίχρονο έχει θέσει στην ομάδα; Θα μου πείτε και ποιος ήταν έστω μέτριος για να κριθεί. Για τον προπονητή  κ. Αλόνσο είναι νωρίς να τον κρίνουμε όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση  πρέπει να αποχωρήσει μόνος του. Κάποιοι  δικαιολογούν τον προπονητή ότι  ακόμη δεν ξέρει καλά την ομάδα. Μα εδώ μιλάμε για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν  αξίζουν να είναι στο ρόστερ για να μην πούμε ότι κάνουν μόνο για τις επιχειρήσεις  του κ. Αλαφούζο.

 

Αυτό το παιδί που λέγεται Κουλιεράκης άξιζε αυτή την αποθέωση από τους οπαδούς όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά και όλων των ελλήνων φιλάθλων. Ήρθε μικρός  στις Ακαδημίες από τα Χανιά και έφτασε στα ύψη με αυτό που πετυχαίνει  μέσα σε δυο χρόνια. Ειλικρινά αυτές τις στιγμές αυτός ο παλικαράς  δεν θα τις ξεχάσει ΠΟΤΕ.

 

Η ΕΠΣ Ξάνθης με δελτίο τύπου  ενημέρωσε τα σωματεία τα εξής.  Για το πότε θα διεξαχθεί ο   αγώνας Super Cup ανάμεσα στον  πρωταθλητή  Π. Μελά Κουτσού και τον κυπελλούχο Άρη Αβάτου και είναι η 4η Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Κουτσού. Επίσης τα πρωταθλήματα  πηγαίνουν για 21 και 22 Σεπτεμβρίου  και το κύπελλο  14 και 15 Σεπτεμβρίου  Σάββατο και Κυριακή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »