*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαΐου

Αθωωτική η πρόταση της Εισαγγελικής έδρας στη δίκη με τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης, σήμερα η απόφαση!

25 Μαΐου


 

*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Για… 3η φορά χθες στην ουσία «ξαναδικάστηκα» για το ίδιο δημοσίευμα του «Μαχητή» για τα θλιβερά γεγονότα της Γλαύκης με την κηδεία του Έλληνα Στριατιώτη τον Ιούλιο του 2016!!!! Για 3η φορά.

……

*Μια φορά δικάστηκα και αθωώθηκα πανηγυρικά στη μήνυση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ με διαδικασία 3 ημερών!!!

Στη συνέχεια πήγα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής όπου δικάζονταν ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γλερίδης γιατί είχε κάνει και σε αυτόν μήνυση ο Ζεϊμπέκ κι εκεί μετά από διαδικασία 4 ωρών  όπου ενώ πήγα ως μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου διότι είχε αντιγράφει αυτούσιο το συγκεκριμένο δημοσίευμα… στην ουσία «ξαναδικάστηκα» αφού επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία από την αρχή… Και «αθωώθηκα» για 2η φορά!!!

Και χθες η 3η με μηνυτή –προσέξτε το αυτό…- τον «ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ!!! Ο οποίος έστω και με μπαστούνι ήρθε και παρέστη ως μάρτυρας κατηγορίας!

…..

*Δεν θα σχολιάσω την δικαστική απόφαση, αφού τελικά μετά από διαδικασία 8 ωρών, το δικαστήριο αποφάσισε να εκδώσει σήμερα στις 11 το πρωϊ την ετυμηγορία του, ωστόσο μου έκανε εντύπωση ότι από το πρωί της Τρίτης ήταν σύσσωμο το....  «Τουρκικό» κράτος εκεί αλλά και το… «παρακράτος» με δημοσιογράφος, ΜΜΕ, υπαλληλίσκους του Τουρκικού Προξενείου παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα!!!! Όλοι μαζί μια… ψυχή!

……

*Χαρακτηριστικά σημεία της χθεσινής δίκης.

Η πραγματικά ιστορική τοποθέτηση του δικηγόρου Στέλιου Γιαλάογλου που υπερασπίστηκε την Χρύσα Ούτση , η θαρραλέα αγόρευση της δικηγόρου Λίτσας Μιχαηλίδου που υπερασπίστηκε με σθένος τον εκδότη του «Μ» και την αλήθεια των γεγονότων  και ο Πάνος Παπαδόπουλος που έκανε ίσως την καλύτερη απολογία του σε παρόμοια δίκη… τονίζοντας το οξύμωρο να καταθέτει μήνυση ο Αμέτ Μετέ όχι ως απλός πολίτης και φυσικό πρόσωπο αλλά ως… εκλεγμένος Μουφτής, δηλαδή ως… ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ Ξάνθης!!!

-Και ζήτησε από την Εισαγγελική αρχή Ξάνθης  μετά από αυτό, να μην τον ξαναβάλει μάρτυρα κατηγορίας κατά του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης και τον ταλαιπωρεί μια στο Αγρίνιο, μια στη Λάρισα, μια στη Σαλονίκη και μια στην… μισή Ελλάδα!

Η απόφαση λοιπόν του δικαστηρίου σήμερα στις 11 το πρωί με την επισήμανση ότι ενώ τα Τουρκικά ΜΜΕ και η Μιλιέτ, έδωσαν έντονο το παρόν, πλην του Κανάτα που με ρώτησε κιόλας αν θέλω να ... «βοηθήσει» απέναντι απο τον Πρόεδρο, κανείς άλλος δεν εμφανίστηκε, ούτε απο απλό ενδιαφέρον!!!

Ούτε καν ο «τσολιάς» Γιάννης Ιερόπουλος, ούτε καν ο Νίκος Ορφανίδης που ήταν παρόντες στη δίκη μου με τον Χουσείν Ζεϊμπέκ!!!

Ήταν όμως παρόντες οι δικοί μας Ιπποκράτης Γαλάτης, Σταύρος Μωραϊτης και αρκετοί φίλοι μας.

……

 

*Μαθαίνω οτι κάποιοι "μεθοδεύουν" στο να βάλουν για τις επόμενες Εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη, τον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του DEB και γιατρό Χουσείν Μπαλτατζή. Ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Ωστόσο όταν διαπίστωσαν οτι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να φύγει και να πάει στο ψηφοδέλτιο της Ν..Δ ο Μπαράν Μπουρχάν, έπεσε η πρόταση να τον κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Ροδόππης. Χάθηκε τελείως η μπάλα; Απο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη; 

.....

 

*Αλλάζω θέμα. Για νέους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν επισκέπτες να ξύνουν τους τοίχους του ναού και να τοποθετούν μικρά κομμάτια και σκόνη σε σακούλες, προκειμένου να τα πάρουν ως αναμνηστικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gazete Duvar, χρήστης ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες γυναικών που «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες», τονίζοντας ότι «παλαιότερα απαγορεύονταν ακόμα και οι φωτογραφίες με φλας γιατί υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν οι τοίχοι. Τώρα αποκολλούν κομμάτια και τα βάζουν σε σακούλες ως αναμνηστικά».

Κατέστρεψαν την Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης της Τουρκίας σε ανάρτησή της στο Twitter στις 18 Απριλίου 2022 κατήγγειλε ότι:

«Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18.04.2022)», παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

-Μια ζωή… Τούρκοι ,πάντα Τούρκοι!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »