*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Οκτωβρίου

Καλύτερα ο Ηλίας Δαλακλίδης, με τις ευχές όλων μας! Ο Αστυνομικός σκύλος βρήκε...μισό κιλό κάνναβης. Οι ειδήσεις αλλιώς...

15 Οκτωβρίου


Σε οικισμούς της Ξάνθης βρέθηκε την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, η κινητή εμβολιαστική μονάδα του ΚΥ Ξάνθης – 4η ΥΠΕ, προχωρώντας στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

……………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Το καλύτερο νέο που άκουσα χθες με ιδιαίτερη συγκίνηση. Ο καλός φίλος και τρομερός φίλαθλος του ΑΟΞ Ηλίας Δαλακλίδης, μετά από ταλαιπωρία 2-3 εβδομάδων, βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται κανονικά πλέον σε θάλαμο.

Ηλία σε περιμένουμε όλοι μας, δυνατό και  με το χαμόγελο στα χείλη, γιατί εκτός των άλλων, είσαι και  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ άνθρωπος!!!

.......

*Για όσους παρακολουθούν την ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ από το NEXT TV ή το διαδίκτυο, θα άκουσαν την αποκλειστική είδηση που είχα δώσει για το ντου των αστυνομικών στον οικισμό του Δροσερού, προκειμένου να δουν αν οι εκεί μαγαζάτορες τηρούν τα μέτρα.

Ιδού λοιπού και τα νεότερα.

.......

*«Καμπάνα» 2.000 ευρώ, σύλληψη και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες ήταν οι ποινές που επέβαλαν Αστυνομικοί σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Δροσερό της Ξάνθης όπου πήγαν βέβαια συνοδεύομενοι από ΙΣΧΥΡΗ δύναμη!!

.......

*Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, την Τετάρτη, διαπιστώθηκε πως μέσα στο μαγαζί βρίσκονταν συνολικά 7 πελάτες χωρίς ωστόσο τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την παραμονή πολιτών σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου τις επιχείρησης ενώ στους 7 πελάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

......

*Από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο πληροφορηθήκαμε επίσης ότι την ίδια ημέρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ βεβαιώθηκε ένα ακόμη πρόστιμο 2.000 ευρώ σε επιχείρηση, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες, καθώς και 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

......

*Αλλάζω θέμα. Σε οικισμούς της Ξάνθης βρέθηκε την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, η κινητή εμβολιαστική μονάδα του ΚΥ Ξάνθης – 4η ΥΠΕ, προχωρώντας στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Πρόκειται για δράση που εντάσσεται σε μια προσπάθεια τόνωσης του ποσοστού εμβολιασμού της περιοχής, με την Ξάνθη να παραμένει χαμηλά σε πανελλαδικό επίπεδο.

……

*Συγκεκριμένα η κινητή μονάδα της Ξάνθης επιδόθηκε σε «καταδρομική» εμβολιαστική δράση σε Μαγικό, Σέλερο, Δροσερό, Σμίνθη και Κένταυρο με το ευδιάθετο και χαμογελαστό προσωπικό του ΚΥ Ξάνθης να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Την ίδια στιγμή προχωρούν και οι εμβολιασμοί που αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου στην Ξάνθη και ήδη πάνω από 1.200 πολίτες της περιοχής έχουν την έχουν λάβει.

.......

*Κι ένα τελευταίο. Ολοκληρώθηκε χθες η απολογία της κατηγορούμενης, Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

……

*Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 11-10-2021, εξαπάτησαν ημεδαπή στην πόλη της Καβάλας. Συγκεκριμένα, οι δράστες αφού απέστειλαν μήνυμα (email) στην παθούσα, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό της λογαριασμό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 714 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Καβάλα: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε ασανσέρ Ξενοδοχείου το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου.

 

Tο πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021 ένας άνδρας, περίπου 50 χρονών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ανελκυστήρα [ασανσέρ] ξενοδοχείου στην πόλη της Καβάλας.

 

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά όταν οι διασώστες έφτασαν με το ασθενοφόρο, ήταν ήδη αργά, ο άνδρας είχε πεθάνει.

 

Πιθανολογείται ότι η αιτία του αιφνίδιου θανάτου του άτυχου άνδρα ήταν καρδιακή ανακοπή.

Αστυνομικός σκύλος εντόπισε πάνω από μισό κιλό κάνναβης σε σπίτι στην Ξάνθη!


Συνελήφθη την Τετάρτη (13-10-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή της Ξάνθης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί αυτοκινήτων.

 Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών από τον δράστη, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτόν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών εντόπισαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 513,1 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

Εφετείο: Παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών -Πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση


Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Εφετείο Αθηνών την απεργία των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Εφετείο απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης».

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ


Σας γνωρίζουμε ότι την 22η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η μεσημβρινή, θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, στην οποία θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, της σχολικής περιόδου 2020-2021, στους πρώτους μαθητές  και μαθήτριες και στους αριστούχους  όλων των τάξεων, του Γυμνασίου και Λυκείου  της πόλης μας.

Τα βραβεία είναι χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα  κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, ο οποίος ως μαθητής είχε φοιτήσει στα σχολεία αυτά.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Ο αντιδήμαρχος

Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης

Ελευθεριάδης Απόστολος

 

Στο “κόκκινο” με δείκτη θετικότητας 0,67% η Ξάνθη.
Οι δείκτες στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.


Σε χαμηλό επίπεδο βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας στην περιοχή της Ξάνθης, παρά τα ανεβασμένα κρούσματα και τους αρκετούς θανάτους συμπολιτών το τελευταίο διάστημα.

Η Ξάνθη βρίσκεται στο 0,67% ενώ Δράμα και Καβάλα καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό της χώρας με 1,36% και 1,19% αντίστοιχα ενώ ο μέσος όρος της χώρας στην ίδια περίοδο αναφοράς είναι 0,48%. Οι τρεις νομοί παραμένουν “στο κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη αν και, για την ώρα, έχει ανασταλεί η λήψη μέτρων σε όλη τη χώρα.

Η τελική διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη προκύπτει έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση του δεικτη θετικοτητας αλλά επίσης και άλλων τεσσάρων δεικτών που η περιοχή έχει πρόβλημα, δηλαδή του 7ήμερου δείκτη κρουσμάτων, της θετικότητας, της εμβολιαστικής κάλυψης και της εβδομαδιαίας τάσης (ανοδικής ή πτωτικής)

Ο Δείκτης θετικότητας σε όλη την ΑΜΘ:

ΔΡΑΜΑΣ 1,36%

ΕΒΡΟΥ 0,66%

ΘΑΣΟΥ 0,27%

ΚΑΒΑΛΑΣ 1,19%

ΞΑΝΘΗΣ 0,67%

ΡΟΔΟΠΗΣ 0,69%

 

Δασαρχείο Σταυρούπολης: Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η διάθεση καυσόξυλων


Ξεκινάει από Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 η διάθεση των καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Ξάνθης.

Σε πρώτη φάση και αναλόγως τις ποσότητες που θα διαθέσει το Δασαρχείο Σταυρούπολης δικαιούχοι είναι:

Συνταξιούχοι ΟΓΑ.

Πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες.

Άτομα με αναπηρία άνω του 67%.

Μακροχρόνια άνεργοι.

Στρατευμένοι.

Η ποσότητα που ορίζεται για τον κάθε ένα δικαιούχο είναι τα 5 Χ.Κ.Μ.

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού στο Δασαρχείο Σταυρούπολης από 18 Οκτωβρίου 2021 είναι 09:30-13:00.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »