*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Οκτωβρίου

Με διαρκείας των 300 ευρώ ο Φανουράκης στα επίσημα του ΑΟΞ. Παρούσα η Σοφία Ψωμά, απών ο Τσέπελης. Οι ειδήσεις αλλιώς....

30 Οκτωβρίου


Παρουσία Φανουράκη, Τσέπελη η στρατιωτική η παρέλαση την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, απόντες Αντώνης Πασχάλης-Σπύρος Τσιλιγγίρης! Οι εκπρόσωποι της Ξάνθης το 2021

……………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Απών ο  Δήμαρχος Τσέπελης από το παιχνίδι Κυπέλλου του ΑΟΞ με τον Ιωνικό την Τετάρτη (σ.σ. Ήταν βέβαια ο Φανουράκης, οπότε και η ήττα και ο αποκλεισμός μάλλον δεν έγιναν τυχαία…), προφανώς γιατί τα άκουσε για τα καλά στο γάμο της Κατερίνης από τον Γιαμουρίδη για το «περίπτερο» και όχι μόνο…

……

*Η είδηση βέβαια βρίσκεται αλλού. Στο ότι το παιχνίδι παρακολούθησε η γεν γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά και μάλιστα συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, ενώ στα επίσημα το παρόν έδωσε και ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης!

Που αγόρασε όπως έμαθα ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των 300 ευρώ, για να βρίσκεται στην κερκίδα των ΕΠΙΣΗΜΩΝ!!!

Το ΧΡΗΜΑ ρέει δηλαδή σε σχέση με την «άσχημη» περίοδο της Αείμνηστης «γριούλας» και ο Φανουράκης το επιδεικνύει σε κάθε περίπτωση!!!

Διαρκείας για να κάθεται –το τονίζω αυτό- στην κερκίδα των ΕΠΙΣΗΜΩΝ!!!

……

*Η δεύτερη είδηση; Το παιχνίδι Κυπέλλου του ΑΟΞ με τον Ιωνικό (1-2) παρακολούθησαν μετά από πολύ καιρό και ο Θανάσης με τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Από την κερκίδα των επισήμων.

……

*Τέλος το παιχνίδι της Ξάνθης παρακολούθησε και ο ιδιοκτήτης του Z-Palace Γιάννης Λαφτσόπουλος, επίσης μετά από πολύ καιρό αλλά και πολλές άλλες γνωστές ΑΟΞάρες…

Και περίπου 500 φίλαθλοι.

……

*Υπενθυμίζω ότι την ερχόμενη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 10 το βράδυ ξεκινάει από το ΝΕΧΤ tv τις εκπομπές του και ο γνωστός αθλητικογράφος Δημήτρης Αντωνιάδης των XanthiFans.

Ο οποίος θα δίνει το ραντεβού του με τους φιλάθλους της Ξάνθης, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Στις 10 το βράδυ όπως και παλιά…

……

*Και με μικρή αγγελία από τη στήλη.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

1. Με γνώσεις στον χειρισμό κάμερας και φωτογραφικών μηχανών και μοντάζ βίντεο.

2. Άτομο, με πολύ καλή γνώση Η/Υ και σχεδιαστικού προγράμματος (π.χ. COREL DRAW) για σχεδιασμό έντυπης σελίδας και διαφημίσεων.

……

*Αδίκησες την Αλεξία Γκιρτζίκη την περίοδο που ήμουν Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Ν. Ξάνθης, μου είπε ο Γιώργος Ιγνατιάδης με αφορμή σχόλιό μου, λέγοντάς μου ότι «χάρις στην Αλεξία τα γραφεία ήταν πάντα οργανωμένα και ανοιχτά στους Νεοδημοκράτες και ήταν κυριολεκτικά το δεξί μου χέρι…».

-Πρώτα η Αλεξία και μετά όλοι οι υπόλοιποι… που για να είμαι ειλικρινής ήταν ελάχιστοι.

(σ.σ. Για να αποκαθίσταται και η αλήθεια… και να μην αδικούνται κάποιοι άνθρωποι και αγωνιστές της παράταξης).

……

*Συνελήφθη την 28-10-2021 το βράδυ στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας ημεδαπός διότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και άλλες διατάξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ!


Το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων» με βάσει α)την απόφαση 31/2015 του Δ.Σ. (Λήψη απόφασης για καθορισμό του ανωτάτου αριθμού θέσεων και αδειών για τη λειτουργία του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Λάγος για τα έτη 2016-2017) , β)την απόφαση 1/2013 της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για το Υπαίθριο Στάσιμο Εμπόριο, γ)το άρθρο 3 του Ν. 2323/1995(Φ.Ε.Κ. 145Α΄/13-07-1995),δ) την Αριθ. Φ.3131/17/96 (Φ.Ε.Κ. 178Β΄/12-03-1997 Κ.Υ.Α. ), ε) την Α.Π:8321.6/01/12/12-03-2012 Εγκύκλιο του ΥΠ.Α.Α.Ν. σας ενημερώνει ότι : Δέχεται αιτήσεις για την παραχώρηση χώρου στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Λάγος και την χορήγηση άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για τα έτη 2022 -2023 για τις παρακάτω δραστηριότητες:

1. Πώληση προϊόντων γης.

2. Πώληση βιομηχανικών προϊόντων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές από 01/11/2021 έως και τις 30/11/2021, στο e-mail της υπηρεσίας και στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, καθημερινά από 09:30 π.μ.- 13:30μ.μ. ,τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς του covid.

Η Πρόεδρος

του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων

Ζουρνατζίδου Κωνσταντινιά

 

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 6 μηνών και η μητέρα του νοσηλεύονται
με κορωνοϊό στο «Παπαγεωργίου»


Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, με την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας να είναι σχεδόν καθημερινή.

Απόδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τα κρούσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη (28/10) ο ΕΟΔΥ είναι παραπάνω και από αυτά της Αττικής. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 589 νέες μολύνσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, τις οποίες χαρακτηρίζει ασφαλείς, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας βρέφος 6 μηνών, μαζί με τη μητέρα του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο το βρέφος όσο και η μητέρα δεν αντιμετωπίζουν βαριά συμπτώματα και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό στα νοσοκομεία της πόλης που καταδεικνύει την καθημερινή επιβάρυνση και πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ, πίεση η οποία γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική.

 

Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι επιχείρησης εμπορίας ιπποειδών για τα σκελετωμένα άλογα -Φωτογραφίες ντοκουμέντα στη δικογραφία


Στο εδώλιο του Δ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν το πρωί της Παρασκευής οι υπεύθυνοι επιχείρησης εμπορίας ιπποειδών που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας, έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση και υποσιτισμό των αλόγων που φιλοξενεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ύστερα από μηνύσεις φιλοζωικών οργανώσεων, οι κατηγορούμενοι συστηματικά άφηναν τα άλογα άρρωστα, σχεδόν σκελετωμένα, δεμένα με αλυσίδες, χωρίς να τηρείται κανένας υγειονομικός κανόνας.

Στο κατηγορητήριο έχουν περιληφθεί και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων σε κλειστούς χώρους χωρίς παράθυρα, γεμάτους μπάζα, ενώ σε άλλα σημεία των εγκαταστάσεων είχαν εντοπιστεί νεκρά ζώα, ακόμα και ένα άλογο καμένο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis), που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση το 2016. Έκτοτε η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές.

 

Αποβλήθηκε η Πολωνία από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δικαστικών Συμβουλίων


Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δικαστικών Συμβουλίων (RECJ) απέβαλε την Πέμπτη  29 Οκτωβρίου την Πολωνία από τις τάξεις του, λόγω των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα που εισήγαγε η χώρα αυτή, ερχόμενη σε ρήξη με τις Βρυξέλλες.

Το Πολωνικό Συμβούλιο Δικαστικής Εξουσίας (KRS), ένα συνταγματικό όργανο, αρμόδιο για τον διορισμό των δικαστών, αποβλήθηκε επειδή δεν ανταποκρίνεται πλέον στην αναγκαία προϋπόθεση της ανεξαρτησίας του απέναντι στις πολιτικές αρχές, όπως ανέφερε ο Φίλιπο Ντονάτι, ο πρόεδρος του RECJ.

«Επρόκειτο για μια απόφαση με στόχο την υπεράσπιση των αξιών του RECJ και των αξιών στις οποίες θα πρέπει να βασίζεται κάθε δικαστικό συμβούλιο», τόνισε ο Ντονάτι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία που έγινε στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

«Τα δικαστικά συμβούλια πρέπει να είναι ανεξάρτητα από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία και να υπερασπίζονται τη δικαστική εξουσία και τους δικαστές όταν δέχονται επίθεση», επέμεινε.

Οι εκπρόσωποι της Πολωνίας δεν παρέστησαν στη σημερινή συνεδρίαση στο Βίλνιους. Η συμμετοχή του KRS στο RECJ είχε ήδη ανασταλεί από το 2018 και έκτοτε δεν παρατηρήθηκε «καμία βελτίωση», εξήγησε ο Ντονάτι. «Αντιθέτως, η κατάσταση επιδεινώθηκε», τόνισε.

Αντιδρώντας στην αποβολή, ο πρόεδρος του KRS, ο δικαστής Πάβελ Στίρνα, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι το όργανο αυτό «δεν θα υποκύψει σε καμία πίεση, ακόμη και εκ μέρους διεθνών οργανισμών».

 

Συνελήφθη ημεδαπός στην Καβάλα με όπλα και χειροβομβίδα!


Συνελήφθη την Τετάρτη (27-10-2021) το πρωί, σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν:

-3 κυνηγετικά όπλα

-2 πολεμικά τυφέκια

-2 πιστόλια

-1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων

-2 ξιφολόγχες

-1 χειροβομβίδα αμυντικού τύπου

-270 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »