*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαΐου

Επιχειρηματικά. Ποιό φαρμακείο έκλεισε, ξεκίνησε ο νέος Βυζαντινός Φούρνος στην οδό Βενιζέλου 84. Οι ειδήσεις αλλιώς...

25 Μαΐου


Με πανηγυρισμούς στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, οπαδοί του ΠΑΟΚ γιόρτασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 2020-21 και τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 στον τελικό.

…………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Επιχειρηματικά 1. Το ‘κλεισε τελικά το φαρμακείο της οδού Βασ. Κωνσταντίνου ο Μάκης Τοπαλίδης. Την Κυριακή πέρασα από εκεί και είδα ότι ξεκίνησαν ήδη και εργασίες...ξηλώματος και ανακαίνισης. Ο λόγος άγνωστος... γιατί όποιος λαός όσα ξέρει ο «νοικοκύρης». Ο Μάκης άλλωστε "επενδύει" συνέχεια σε ταβέρνες και φαρμακεία...

Πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Μάκης ενδέχεται να το ανοίξει αλλού φαρμακείο... Άλλωστε καλύπτει τις ανάγκες της Ξάνθης με το θαυμάσιο φαρμακείο που έχει επί της οδού Ανδριανουπόλεως γωνία 4ης Οκτωβρίου που εκτός των άλλων έχει το πλεονέκτημα να είναι και ....απέναντι από την «Στροφή» του.

......

*Κι όσο για την ιστορική «Ξανθίππη», ενδεχομένως να την δώσει στον Μπάμπη Δαργανάκη του Κυβερνείου ή ένα νέο team επιχειρηματιών που δείχνουν ενδιαφέρον.

Τουλάχιστον αυτό λέει η πιάτσα...

.......


*Επιχειρηματικά 2. Από την άλλη ολοκληρώθηκε  η ριζική ανακαίνιση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ Φούρνου στο πρώην Spaghetti
company επί της οδού Βενιζέλου 84. Όπου ακόμη παραμένουν μερικά υπολείματα απο το...spaggeti στην είσοδο.

Το οποίο μεταφέρθηκε εκεί από το την γωνία Μεσολογγίου - 4ης Οκτωβρίου. Ο Σάκης Νικολαίδης ήδη διαμορφώνει τον χώρο  ενώ δεν αποκλείεται να βάλει και πίτσα αλλά και καφέ στο νέο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ.

Καλές δουλειές και στο νέο του χώρο.

.......


*Επιχειρηματικά 3. Κι όσο για τον πρώην συνέταιρο του Μάκη, τον Σάκη Ζαϊτίδη και αυτό το καλοκαίρι θα το περάσει στη Θάσο όπου ανέλαβε εδώ και 15 μέρες διευθυντής στο εξαιρετικό ξενοδοχείο τρία χιλιόμετρα από τον  Λιμένα Θάσου μεταξύ Γλυφάδας – Παπαλιμάνι με όνομα  ΗΟΤΕL ΚΟΧΥΛΙΑ και το φημισμένο beach bar LA SKALA με εξωτικό περιβάλλον όπου γίνονται και τα πιο πετυχημένα πάρτι του καλοκαιριού στο νησί.

……

*Συνεχίζονται τα πρόστιμα από την Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και από 600 ευρώ πρόστιμο σε 12 πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - ουζερί για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

-Προσοχή λοιπόν φίλοι καταστηματάρχες... Τα πρόστιμα είναι εδώ!

 

Ο ΧΥΤΑ Τοπείρου παραχωρήθηκε στον ΣΔΑΝΞ, στην Καβάλα πλέον τα σκουπίδια! 50 εκατ. ευρώ θα διαχειριστεί ως Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ ο Τσέπελης!


Έπεσαν οι υπογραφές των Δημάρχων Ξάνθης και Τοπείρου, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η εκκρεμότητα της παραχώρησης του παλιού ΧΥΤΑ από τον Δήμο Τοπείρου στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης  στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων για τον Νομό Ξάνθης

Παρά τις αρχικές διαφωνίες του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου με την Παρέμβαση και πίεση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, έγινε η οριστική απένταξη του έργου ανάπλασης του ΧΥΤΑ και αποφασίστηκε η  εκ των πραγμάτων μεταφορά των απορριμμάτων στην Καβάλα καθώς στην Ξάνθη θα λειτουργεί πλέον ΧΥΤΥ. Κατά τον Δήμαρχο Τοπείρου Θφμά Μίχογλου έκανε την πιο συμφέρουσα για το Δήμο συμφωνία με τη Διαμάθ αφού από τα ανταποδοτικά τέλη θα εισπράττει 120.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η  μονάδα της Αλεξανδρούπολης θα δουλέψει - πιλοτικά μέχρι τον Οκτώβριο και μέχρι τέλη του έτους θα μπει στην κανονική λειτουργία, ενώ θα δημοπρατηθεί από την μεγάλη ΜΕΑ Καβάλας έργο  30.000.000 ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις του έργου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ Μανώλη Τσέπελη υπάρχουν και για το λόγο αυτό ευχαρίστησε ο ίδιος τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενώ είπε ότι ζήτησε άλλα 10.000.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη για την αποκατάσταση των ΧΥΤΑ Κομοτηνής και το ΧΥΤΑ Ξάνθης.

Πρόκειται φυσικά για ένα τεράστιο ποσόν που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ και θα διαχειριστεί με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΙΑΜΑΘ ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

 

Rapid tests μέχρι και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021


O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, από την Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021  από τις 09:00 έως τις 14:00  θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ  rapid test, στην πλατεία Δημοκρατίας (κεντρική πλατεία) της Ξάνθης και σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας  τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους  την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

Το χαμηλότερο επίπεδο μεταλλάξεων κοροναϊού στην Αν. Μακεδονία-Θράκη


Σε ποσοστό 27,5 % εντοπίζεται στα κρούσματα της Αν. Μακεδονίας – Θράκης η βρετανική μετάλλαξη του κοροναϊού ενώ καμία άλλη μετάλλαξη δεν ανιχνεύεται στα δείγματα της περιοχής, τον τελευταίο μήνα.

Το ποσοστό είναι το μικρότερο σε όλη τη χώρα καθώς στις υπόλοιπες περιφέρειες ανιχνεύονται ποσοστά  από 37 ως 83% της βρετανικής μετάλλαξης ενώ στην Αττική εντοπίζεται και ποσοστό 10% της ινδικής μετάλλαξης.

Αναλυτικά η εικόνα σε όλη τη χώρα

Το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, πραγαμτοποιεί τη σχετική γονιδιωματική ανάλυση σε 1.064 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Απριλίου έως 09 Μαΐου 2021. Από τον έλεγχο των 1.064 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 755 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of ConcernVOC) και 233 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under InvestigationVUI). Εκ των 755 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 751 αφορούν στο Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC 202012/01) και 4 αφορούν στο στέλεχος B.1.351/501Y.V2/South Africa (Variant VOC 202012/02), ενώ τα 233 δείγματα με στελέχη VUI αφορούν στο B.1.1.318 (Variant E484K) (Πίνακας 3). Επιπλέον αναδείχθηκαν 2 δείγματα με το στέλεχος C.36 (στέλεχος υπό παρακολούθηση Variant Under Monitoring) και 1 δείγμα με το στέλεχος B.1.1.451.

 

Βόρεια Μακεδονία: Στα 460 ευρώ ο μέσος μηνιαίος μισθός στη χώρα


Ο καθαρός μέσος μηνιαίος μισθός τον Μάρτιο του 2021 στη Βόρεια Μακεδονία ανήλθε στα 460 ευρώ, αυξημένος κατά 6,8 % σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Ο πιο υψηλός μισθός συναντάται στον τομέα της πληροφορικής, ενώ ο πιο χαμηλός στον κλάδο της βυρσοδεψίας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, σε σχετική της ανακοίνωση σημειώνει ότι μέσα σε ένα χρόνο ο μέσος μηνιαίος μισθός στη χώρα αυξήθηκε κατά περίπου 30 ευρώ, κάτι που σύμφωνα με την ίδια οφείλεται στη δημιουργία ευνοϊκού οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το οποίο εκτός από την αύξηση του μέσου μισθού συμβάλλει στην αύξηση των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής και του εγχώριου εμπορίου.

«Τέτοιες θετικές εξελίξεις στην οικονομία σηματοδοτούν σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, θα ανέλθει στο 4,1% για το 2021», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ξάνθη – Παναιτωλικός: Ο Σιδηρόπουλος στο μπαράζ της Τετάρτης (15.30)

 

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει τον πρώτο αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό, που θα γίνει την Τετάρτη (26.05.2021 / 15.30) στο «Ξάνθη Arena».

 

Πρώτος βοηθός του θα είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), δεύτερος ο Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας) και 4ος ο Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

 

Διαιτητής VAR ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και AVAR ο Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής). Παρατηρητής θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων).

 

Θυμίζουμε ότι ο επαναληπτικός αγώνας (εκεί θα σφραγιστεί η ομάδα που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Superleague) θα γίνει στο Αγρίνιο στις 30 Μαΐου (19:30).

Υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μελέτες, διακηρύξεις έργων και αποδοχή χρηματοδοτήσεων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών


Συνεδρίασε την Δευτέρα 24 Μαϊου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και έλαβε αποφάσεις σε σειρά θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

1. Η έγκριση υποβολής πέντε προτάσεων στο πλαίσιο των προσκλήσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ.

Οι προτάσεις αφορούν έργα κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, ενεργειακής αναβάθμισης του εξοπλισμού των αντλιοστασίων των οικισμών του Δήμου, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Αρσάκειο, την συντήρηση της βατότητας των αγροτικών δρόμων και του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου.

2. Η έγκριση της μελέτης της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών με το δίκτυο του Βιοτεχνικού Πάρκου Σαπών καθώς και των όρων διακήρυξης του έργου «εξωραϊσμού του χώρου αναψυχής στη θέση “Δενδράκι”», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Leader”.

3. Η αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών υποδομών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον Ιανουάριο του 2021.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »