*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιανουαρίου

Τον "τελείωσε" τον Ασκαρίδη η Χαριτωνίδου. Ποιός το φαντάζονταν! Ο Τσέπελης του ΦΥΣΙΣ, Πρόεδρος στη ΔΙΑΜΑΘ! Μόνο ο Μέτιος..

14 Ιανουαρίου


*Κανείς δεν περίμενε ίσως από την Ειρήνη Χαριτωνίδου να δώσει στη δημοσιότητα μια τόσο σκληρή ανακοίνωση για τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη.

Για να γίνει λοιπόν αυτό, σίγουρα στην απόφασή της δεν έπαιξε βασικό ρόλο μόνο ο Σάββας Μελισσόπουλος…όσο η έντονη δική της προσωπικότητα.

……

*Τι επακριβώς εννοώ με αυτό; Ότι η Ειρήνη Χαριτωνίδου ήταν αυτή που τέθηκε επικεφαλής και της τότε παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης επί Δημαρχόπουλου, μετά την αποπομπή του Φανουράκη…

Και ήταν η πρώτη γυναίκα-αρχηγός δημοτικής παράταξης στην ιστορία του Δήμου. Επομένως ας μη «βιαστούν» ορισμένοι να της επιτεθούν, γιατί κινδυνεύουν να εκτεθούν οι ίδιοι…

Καθότι και τσαμπουκά διαθέτει, αλλά και εμπειρία γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση αφού για μακρύ χρονικό διάστημα διετέλεσε και "υπαρχηγός" του Φανουράκη, δεν είναι καθόλου "εύκολος" αντίπαλος...

……

*Το θετικό για την παράταξη «Ξάνθη για όλους» του Σάββα Μελισσόπουλου;  Είναι εμφανές ότι είναι η μόνη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης που είναι συμπαγής και μια γροθιά! Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ότι όλοι αναγνωρίζουν την εντιμότητα του αρχηγού....ακόμη κι αν αμφισβητούν τα "ηγετικά"¨του προσόντα!

Κάτι που δεν ισχύει σίγουρα για την παράταξη του Μπάμπη Δημαρχόπουλου, ενώ και στην παράταξη Παπαχρόνη, δεν είναι σίγουρο ότι οι δυο γιατροί Βασίλης Παπαδόπουλος και Δημοσθένης Γεωργιάδης μέχρι το τέλος θα εξακολουθούν να λένε «ναι» σε όλα…! Όπως επιθυμεί διακαώς η "γιάφκα" του Γηροκομείου Ξάνθης...

Ειδικά ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος μάλιστα μετά την σύγκρουσή του με τον Τσέπελη και στο κλείσιμο του δρόμου της Π. Πόλης για να εξυπηρετήσει ο νυν Δήμαρχος τα επιχειρηματικά του συμφέροντα…

Εκτός από την αποχώρησή του, χρησιμοποίησε τότε και ιδιαίτερα σκληρή φρασιολογία για τον σημερινό Δήμαρχο Ξανθης αποχωρώντας από την συνεδρίαση!

……

*Πάντως σε δύσκολη θέση μετά την σκληρή επίθεση της Χαριτωνίδου στον Ηλία Ασκαρίδη, βρίσκεται και ο Φανουράκης  που εδώ κι ενάμιση χρόνο θεωρείται ότι τον «καθοδηγεί» στις αποφάσεις του στο Κέντρο Πολιτισμού.…

Αφού η Ειρήνη Χαριτωνίδου ήταν αυτή που τον στήριξε σθεναρά όταν ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης…!

Οπότε κρατήστε μικρό καλάθι.

……

*Το σίγουρο πάντως είναι ένα. Ο πρώτος που θα δει το κατώφλι του Εισαγγελέα κατά την ταπεινή μου άποψη, ακολουθώντας τον Δήμαρχο Τσέπελη… θα είναι ο Ηλίας Ασκαρίδης!

Η άγνοια του κινδύνου άλλωστε δύσκολα μπρορεί να τον «προστατέψει» από δω και πέρα…

Όπως και ο «αρχηγός» του, που ήδη παραπαίει και βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ζήτημα χρόνου λοιπόν…το είπα κι άλλη φορά. Και μη ξεχνάτε άλλωστε οτι δεν υπάρχει πλέον Θεοδωρικάκος,....Κι ο νοών νοείτω! 

(σ.σ. Μην πάρει πάντως στον λαιμό του και τον Χρήστο Μέτιο που τον επέλεξε για Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ αυτήν τη φορά...Όπως πήρε τόσους άλλους! Ποιός θα το φανταζόταν άλλωστε ο Τσέπελης του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που λέγεται ΦΥΣΙΣ, ελέω Μέτιοιυ να είναι Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ!!! Ποιός το φαντάζονταν...)

……

*Από την άλλη, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Μπάμπη Δημαρχόπουλου να καταθέσει στην δια τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης το πρωί της Τρίτης, την απόφαση του Εφετείου που τον δικαίωσε στο θέμα του διαγωνισμού της προμήθειας των υπόγειων κάδων, μολονότι αυτή ήταν αρκετά παλιά και απλά τώρα την έδωσε στη δημοσιότητα…!

Γιατί τόσο καθυστερημένα λοιπόν η αντίδρασή του;

……

*Κι άντε την περίοδο εκείνη ο Φανουράκης με την ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα (σ.σ. Και άλλοι του την γράψανε…), εμφανώς και υπερασπίζονταν έναντι των συμφερόντων του Δήμου Ξάνθης έναν προμηθευτή.

Ο ίδιος ο Δημαρχόπουλος, γιατί δεν υπεράσπισε την ...προσωπική τιμή και υπόληψή του; Τι φοβήθηκε;

Τον κρατάει από κάπου ο Φανουράκης; Ή «φοβήθηκε» τον… νομικό του προμηθευτή;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »