*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Δεκεμβρίου

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΗ... «ΔΩΡΕΑ»! Κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με τα Εθνικά θέματα κύριοι της διοίκησης του Νοσοκομείου!

04 Δεκεμβρίου


 *Ποιός δουλεύει ποιόν κ΄κυριε Κικίλια; Ένα δημόσιο Ελληνικό Νοσοκομείο δηλαδή κύριε Υπουργέ της Υγείας δεν είχε....62.500 ευρώ για να προμηθευτεί μια γεννήτρια οξυγόνου και περίμενε απο τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβρη τη δωρεά των "Τούρκων" επιχειρηματιών του DEB; Ποιός δουλεύει ποιόν κύριε Σπύρο Τσιλιγγίρη που εκτός απο βουλευτής είσαι και γιατρός;

  

*Τρομερή αίσθηση στο Πανελλήνιο προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μ» με τη δωρεά των... «Τούρκων» επιχειρηματιών και στελεχών του DEB στο Εξωτερικό στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!! Εξέθεσαν και τον Κικίλια, άνθρωποι του  "Ψευτομουφτή" Ξάνθης και όλοι οι Εχινιώτες οι...."δωρητές" του Νοσοκομείου Ξάνθης!


*Συμφωνεί ο κυβερνητικός γιατρός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης με τη συγκεκριμένη δωρεά; Δέχτηκε ποτέ αίτημα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την δημιουργία κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου και δεν το... υλοποίησε ή του είπαν ΟΧΙ τόσο ο Κικίλιας όσο και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος;


Τρομερή αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μ» με τη δωρεά των... «Τούρκων» επιχειρηματιών και στελεχών του DEB στο Εξωτερικό στο Νοσοκομείο Ξάνθης!!!

Που ωστόσο ο Δήμαρχος Τσέπελης εμφανίζει ως δωρεά στο Δήμο, ενώ ο επικεφαλής τους Ευρωψηφοδελτίου του DEB Χουσείν Μπαλτατζή εμφανίζει ως... δωρεά στο Νοσοκομείο Ξάνθης!

Οπότε δημιουργούνται νέα ερωτήματα, αφού μια δωρεά των «Τούρκων επιχειρηματιών» του Εξωτερικού προς το Νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανάρτηση του Χουσείν Μπαλτατζή, εμφανίζεται τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον Δήμαρχο ως... δανεική παραχώρηση Δήμου προς το Νοσοκομείο Ξάνθης. 

Σημειώνεται οτι όλοι οι δωρητές-επιχειρηματίες, είναι απο τον Εχίνο και εκτός απο το DEB είναι φανατικοί "οπαδοί" του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης Αμέτ Μετέ! Η συγκεκριμένη δωρεά ενώ μάλιστα τόσο ασήμαντου ποσού, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης, που στην ουσία και χωρίς λόγο, εκθέτει και το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για την ίδια διοίκηση που αρνήθηκε δωρεά γνωστής εταιρείας της Ξάνθης για την αγορά μοαριακού μηχανήματος ανιχνευσης covid-19 τον περασμένο Απρίλιο και "αποδέχεται" τώρα μια ευτελή προσφορά 62.500 ευρώ στελεχών του Τουρκικού κόμματος DEB!

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν:

1. Συμφωνεί ο κυβερνητικός βουλευτής - γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης με τη συγκεκριμένη δωρεά; Δέχτηκε ποτέ αίτημα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την δημιουργία κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου και δεν το... υλοποίησε ή του είπαν ΟΧΙ τόσο ο Υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας όσο και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος;

2. Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, έχουν ....ανάγκη μιας δωρεάς 62.500 ευρώ «Τούρκων» επιχειρηματιών στελεχών του DEB στη Γερμανία; Για να λειτουργήσουν μια κινητή ομάδας γεννήτριας οξυγόνου;

3. Υπάρχει εισήγηση της Ιατρικής Επιτροπής του Νοσοκομείου όπως και  του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ξάνθης, που έκρουε τον... κώδωνα του κινδύνου για την δημιουργία και λειτουργία μιας τέτοιας κινητής μονάδας;


4. Κι  αν υπήρχε, γιατί από τον Απρίλιο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν προχώρησε γοργά για την υλοποίηση  της συγκεκριμένης κινητής μονάδας γεννήτριας κι έπρεπε να περιμένει....τον Νοέμβριο τη δωρεά των «Τούρκων» επιχειρηματιών; Προκειμένου να κάνει αβάντα και στον Δήμαρχο Τσέπελη οι σχέσεις του οποίου με το DEB και τον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης είναι γνωστές;

Πάντως κι ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα της κοινής γνώμης, δημιουργώντας πλέον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Εθνικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα για ένα δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο, χθες σύμφωνα με δημοσίευμα φιλικής εφημερίδας του κυρίου Τσέπελη και στενά συνδεδεμένης με τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΕΠΑΜ Ιπποκράτη Καμαρίδη (εφημ. «Θράκη»), έσπευσε μετά τις αποκαλύψεις μας, να βγάλει .... φωτογραφίες του περίφημου κοντέινερ που σύμφωνα με τον κύριο Τσίλογλου είναι «δωρεά» στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:




«Πυρετώδεις εργασίες από τα εξειδικευμένα συνεργεία για την τοποθέτηση της μονάδας οξυγόνο στο Νοσοκομείο της Ξάνθης σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του ιδρύματος. Την μονάδα ως γνωστόν, παραχώρησε στο ίδρυμα ο Δήμος Ξάνθης, ο οποίος ανέλαβε και την δαπάνη για την σύνεσή της.

Ο κορμός της μονάδας έχει ήδη τοποθετηθεί, ενώ οι διαδικασίες της σύνδεσής της απαιτούν ακρίβεια και συγχρονισμό, αλλά και υπεύθυνη δουλειά απ’ όλα τα συνεργεία.

Με την εγκατάσταση της μονάδας λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εκ των πραγμάτων στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γεγονός που απαίτησε πολλαπλάσια ποσότητα παροχής οξυγόνου, κάτι που δεν μπορούσε να καλυφθεί από τις υπάρχουσες υποδομές.

Και με πιο απλά λόγια...Ένα Δημόσιο Ελληνικό Νοσοκομείο δηλαδή σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα του φιλικού εντύπου του κυρίου Τσέπελη, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα των 62.500 ευρώ για να προμηθευτεί μια τέτοια γεννήτρια και περίμενε αγωνιωδώς....την δωρέαν του "Τούρκων" επιχειρηματιών του DEB; Ποιός δουλεύει ποιόν κύριε Κικίλια;

Οι διαδικασίες εγκατάστασης και σύνδεσης γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς.»

 

ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΩΝ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ


Εκ διαμέτρου ωστόσο αντίθετη είναι η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του DEB Χουσείν Μπαλταζή που ξεκαθαρίζει ότι  «πρόκειται περί δωρεάς Τούρκων επιχειρηματιών του εξωτερικού στο Νοσοκομείο Ξάνθης!

Ιδού αυτούσια η ανάρτηση:

«ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Ενημερωθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά, από τον τοπικό τύπο για την έγκριση, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, της δωρεάς της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι η δωρεά ύψους 62.500,00€, για την αγορά της γεννήτριας οξυγόνου, είχε γίνει μετά από πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, από επιχειρηματίες της Μειονότητας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα από τους κκ.: Αλή Ομέρ Κεχαγιά, Εκρέμ Τουμπόρ, Χαμδή Γιαζιτζή, Χασάν Πατρούν, Μεχμέτ Σάρ, Φατήχ Εσκή, Σαμή Ντουκιαντζή , οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου μας. Πιστεύουμε ότι οι κρίσιμες αυτές στιγμές, απαιτούν σύμπνοια και συστρότευση από όλους τους τοπικούς φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού, αυτού της υγείας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΠΡΕΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΕΤΑΞΎ ΤΣΕΠΕΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΣ ΡΟΦΑΕΛΑ


Διαβάστε και την εξπρές αλληλογραφία του Δήμαρχου Τσέπελη με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα, που είναι άγνωστο (προς το παρόν...), αν πριν αποδεχτεί τη συγκεκριμένη δωρεά του DEB
ενημέρωσε τόσο τον  Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια όσο και τον Περιφεριάρχη της 4ης ΥΠΕ!!!

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πληροφορίες: Ελισάβετ Μήτσου

Ταχ. Διευθ.: Πλατεία Δημοκρατίας

Τ.Κ. 67 132 Ξάνθη

Τηλέφωνο: 2541.35810

Email: dimarxos@ cityofxanthi.gr

Ξάνθη 27/11/2020

Αρ. Πρωτ. 32683

Προς

Την Διοικήτρια του Γ.Ν. Ξάνθης και το Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση χρήσης ολοκληρωμένης μονάδας παραγωγής οξυγόνου»

Ο Δήμος Ξάνθης, σύμφωνα με την Απόφαση 363 της Οικονομικής Επιτροπής, πρακτικό αριθ. 42/24-11-2020 (ΑΔΑ: 6TYKΩΚ8-ΟΘΑ έχει στην κατοχή του ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής οξυγόνου.

Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας που πλήττει το νομό μας, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας, σας γνωρίζουμε την πρόθεση του Δήμου μας, να σας παραχωρήσουμε για χρήση την ως άνω μονάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η υποδομή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε παροχή οξυγόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ανάγκες εγκατάστασης, όπως αυτές καθοριστούν από την Τεχνική σας Υπηρεσία, προκειμένου ο Δήμος μας να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης.

Είμαστε σε αναμονή για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Υ.Π.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Γραφείο Διοικήτριας

Ταχ. Δ/νση: Νεάπολη, Τ.Θ. 99, Τ.Κ. 67100 Ξάνθη,

Τηλέφωνο: 25413 51151 

http://www.hosp-xanthi.gr

Νοσοκομείο Ξάνθης 30/11/2020

Α.Π. : 16062

Απάντηση στο έγγραφο : 16062

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ξάνθης

Κο Εμμανουήλ Τσέπελη

Email: dimarxos @cityof xanthi.gr

ΘΕΜΑ: «Επί παραχώρησης χρήσης ολοκληρωμένης μονάδας παραγωγής οξυγόνου».

Σχετ. Η υπ’ αριθμ. 414/30-11-2020 Απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ξάνθης

Με την ανωτέρω σχετική Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ. Ν. Ξάνθης, αποδεχόμαστε την παραχώρηση χρήσης ολοκληρωμένης μονάδας παραγωγής οξυγόνου και παράλληλα αιτούμαστε όπως αναλάβετε εξ ολοκλήρου το κόστος εγκατάστασης της μονάδας και αναβάθμισης του υπάρχοντος δικτύου, ώστε  να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία της γεννήτριας.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Ροφέλα Ελένη

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    Γραμμ. Δημ. Σ/λιου 30-11-2020

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Εμμανουήλ Τσέπελη, δημάρχου Ξάνθης

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημοκρατιας

67132 Ξάνθη

Τηλ. Επικοιν.:  2541350810

Email: dimarxos@city of xanthi. Gr

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 32867

Ξάνθη 30-11-2020

Προς

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Ξάνθης ,

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για τη δωρεά υλικών – για την αντιμετώπιση του COVID 19-, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης»

ΣΧΕΤΙΚΑ: 1. Το  με αριθμ. πρωτ. 16062/30-11-2020 έγγραφο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

2. Το με αριθμ. πρωτ. 32683/27-11-2020 έγγραφο του Δημάρχου Ξάνθης

3. Η με αριθμό 363/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 199 του Νόμου 3463/2006, σύμφωνα με το οποίο:

«Δωρεές δημοτικών και κοινοτικών κινητών πραγμάτων, πλην χρηματικών παροχών, επιτρέπονται ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, προς το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, για την εκπλήρωση σκοπού, που συνδέεται  με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων ή την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

«Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση χρήσης κινητών πραγμάτων σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του ν. 4430/2016 (Α’ 205) που έχουν την έδρα τους ή ασκούν τη δραστηριότητα τους στον οικείο δήμο, για την επιτέλεση των σκοπών τους».

2. Τις διατάξεις του άρθρου 74 του Νόμου 4745/2020, σύμφωνα με τις οποίες «6.  Με απόφαση του δημοτικού ή του περιφερειακού συμβουλίου, ή των διοικητικών τους συμβουλίων, έως την 28 η. 2.2021, οι δήμοι και οι περιφέρειες, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων δύνανται να προβαίνουν σε δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης COVID-19, ιατροφαρμακευτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων τεστ διάγνωσης κορωνοϊού σε νοσοκομεία, λοιπές δημόσιες υγειονομικές μονάδες, ν.π.δ.δ., ιδρύματα και αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες κοινωφελούς σκοπού που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα εντός των ορίων τους»

Εισηγούμαι

Τη λήψη απόφασης, για τη δωρεά της μονάδας παραγωγής οξυγόνου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης – για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προκλήθηκε λόγω της Πανδημίας COVID-19.- Επίσης εισηγούμαι, όπως ο Δήμος αναλάβει  εξ ολοκλήρου το κόστος της εγκατάστασης της εν λόγω μονάδας, καθώς και τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »