*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Οκτωβρίου

Τα επιδόματα των Δροσεριτών, τα ερωτήματα στο Σάββα Μελισσόπουλο, ο Μήτσιου και οι ειδήσεις χωρίς μεϊκαπ

26 Οκτωβρίου

 

Δεκάδες Δροσερίτες (άλλοι με μάσκες και άλλοι χωρίς) και χθες έξω από το Δημαρχείο Ξάνθης για τα επιδόματα! (σ.σ. Σε χρόνο ρεκόρ ενημερώθηκαν όλοι...)

…………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Μαθαίνω ότι πλην του Χάρη Σουπιάδη και των «6» υποψηφίων του Κριτσίνη που επισκέφθηκε ο Στέφανος Μήτσιος για να βάλουν υπογραφή στο κείμενό του κατά του επί χρόνια «κολλητού» του, πήγε και στον Σπύρο Γαλανόπουλο...

-Αλλά έφαγε λίαν επιεικώς... πόρτα!

......

*Πώς δεν πήγε ο απόστρατος Στέφανος και στη Ράνια  Χαλκίδου να τον περιβάλλει ο Σπύρος και να μη ξέρει που θα κρυφτεί!

(σ.σ. Πάντως μην βασανίζεται άδικα τον εγκέφαλό σου... Την επιστολή την έγραψε ο Μήτσιος).

......

*Και μια διευκρίνιση φυσικά. Μπορεί ο Άγγελος Πεχλιβάνης να υπέγραψε την επιστολή διαμαρτυρόμενος γιατί ο Σάκης πήγε στους Εισαγγελείς τα χρόνια σκάνδαλα στο Δήμο Αβδήρων...!

-Στηρίζει όμως (από τώρα...), τον Παναγιώτη Ξανθόπουλο από τη Νέα Κεσσάνη για αυριανό νέο υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων κι όχι Τσολακίδη ή Τσιτιρίδη!

......

*Αλήθεια κύριε Στέφανε Μήτσιου, επειδή μαθαίνω ότι είσαι «κολλητής» και του... Σταύρου Καρυπίδη δεν θα βγάλεις και μια ανακοίνωση για το αν πληρώνει ή δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της η... ΔΕΥΑ Αβδήρων;

Να κάνεις και το «χατίρι» του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκου Χατζόπουλου...;

.......

*Προς Σάββα Μελισσόπουλο, ΞΑΝΘΗ για όλους! Ο Λύρατζης την πήρε την «απάντησή» του από την Κατερίνα Μανά; Εσύ την... πήρες; Γιατί ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  κάνεις και τη μια πίσω από την άλλη... ΑΠΑΝΤΗΣΗ όμως δεν βλέπω να λαμβάνεις σε καμία! Εκτός αν σου απάντησε και σένα η Μανά ή ο Δήμαρχος Τσέπελης και απλά ΦΟΒΑΣΑΙ να τις δώσεις στη δημοσιότητα!

......

*Προς φιλόκαλο Μιχάλη Σπανίδη. Καιρό έχουμε να δούμε δελτίο τύπου της «ΑΓΑΠΗΣ» για τον... Τσέπελη από το νέο γραφείο τύπου της παράταξή σας Βασίλη Παπαδόπουλο...

-Τόσο... φόρτο εργασιών έχει ο γιατρός και φοβάται μη χάσει καμιά επίσκεψη, ή κάτι άλλο συμβαίνει;

......

*Και τελικώς με τους ειδικούς συμβούλους, συνεργάτες, αντιδημάρχους, Προέδρους, αντιπροέδρους κλπ του Τσέπελη!

Θα μάθουμε τελικά που ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ και ποια είναι τα... γραφεία τους; Ή απλά κάνετε ερωτήσεις για να μην λένε οι «οπαδοί» σας ότι... ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ τίποτα;

 

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής - Φαναρίου όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε χτύπησε επάνω σε δέντρο

Την 24-10-2020 το πρωί, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Φαναρίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου αργότερα κατέληξε. Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα προηγουμένως δεν είχε συμμορφωθεί σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα.

 

Εισαγωγή για 68χρονο Ξανθιώτη το Σάββατο.
Αύξηση των ασθενών με κορανοϊό στο ΠΓΝΑ

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ ενώ το τελευταίο Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης σημειώθηκαν 11 νέες εισαγωγές ενώ δόθηκαν ακόμη 6εξιτήρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα το Σάββατο εισαγωγή έκανε μια 55χρονη εκπαιδευτικός από την Αλεξανδρούπολη, ένας 26χρονος από την Δράμα δυο άνδρες ηλικίας 48 και 68χρόνων αντίστοιχα από την Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ ένας 54χρονος από την Δράμα μεταφέρθηκε διασωληνομένος από το νοσοκομείο Δράμας στη ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης.

Την Κυριακή σημειώθηκαν 6 εισαγωγές εκ των οποίων οι πέντε προερχόταν από την Δράμα και η μια από την Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για μια γυναίκα 92χρόνων και τέσσερις άνδρες 20, 62, 16 και 78 χρόνων αντίστοιχα από την Δράμα και έναν 25χρονο στρατιώτη από το ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης.

Τα 6 εξιτήρια δόθηκαν :σε μια 18χρόνη από τη Δράμα η οποία είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 19/10, σε μια 43χρονη από την Αλεξανδρούπολη η οποία εισήχθη στις 11/10 και σε μια 71χρονη από τον Ροδίτη Κομοτηνής η οποία εισήχθη στις 15/10. Επίσης εξιτήριο πήρε ένας 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος εισήχθη στις 18/10, ένας 76χρονος από την Δράμα ο οποίος εισήχθη στις 3/10 και σε μια 63χρονη από το Διδυμότειχο η οποία εισήχθη στις 16/10.

Με αυτά τα δεδομένα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 ασθενείς. Από αυτούς οι 13 είναι στη covid-19 , οι 2 στη ΜΕΘ και οι 4 στη ΜΕΛ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.67924 (ΦΕΚ Β΄4709/23-10-2020) οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων των χώρων εστίασης (εξαιρουμένων Κέντρων Διασκέδασης, χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ παραμένει το 1,8μ περιμετρικά) ΑΛΛΑΖΕΙ και πλέον:

Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:

-Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.

-Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.

-Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 εκ.

Επίσης μετά από σχετική ενημέρωση διευκρινίζουμε ότι σε όλους τους χώρους εστίασης και αναψυχής απαγορεύεται ο χορός.

Εκ του ΔΣ της Ομοσπονδίας

Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

 

Απίστευτη ποσότητα προϊόντων «μαϊμού»
κατασχέθηκαν στο Τελωνείο των Κήπων

Πολύ μεγάλη η συνεισφορά και η προσπάθεια των Τελωνειακών υπαλλήλων στα σύνορα του Έβρου στους Κήπους για ακόμη μια φορά.

Οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου, σε φυσικό έλεγχο που διενήργησαν σε Φ.Δ.Χ, αρχών Πολωνίας το οποίο έκανε είσοδο στη χώρα μας, ανακάλυψαν εντός των εμπορευμάτων του 11.632 τεμάχια παραποιημένα είδη ένδυσης, υποδήματα και τσάντες διαφόρων σημάτων.

Τα παραποιημένα είδη είχαν τελωνειακό προορισμό την Γερμανία και από εκεί θα διοχετευόταν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Βεβαιώθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο ύψους 8.705 € ενώ η ποσότητα δεσμεύθηκε με σκοπό ύστερα από τις παρεμβάσεις των εταιριών στις οποίες ανήκουν τα σήματα να καταστραφούν.

e-evros.gr

 

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Ξάνθης –Κλείσανε για 14 μέρες τμήματα σε 4ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο και 5ο Δημοτικό!

Νέα κρούσματα κορονοϊού που αφορούν μαθητές σχολείων της Ξάνθης καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα.

Μετά το 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό μια μαθήτρια με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες ένα τμήμα, και το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης όπου επίσης κατέβασαν ρολά δύο τμήματα μετά τον εντοπισμό ισάριθμων κρουσμάτων, νέα κρούσματα καταγράφονται και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού τα οποία αφορούν μαθητές του Σχολείου με αποτέλεσμα να κλείσουν προληπτικά το Γ5 και το Γ2 κατεύθυνσης υγείας. Οι μαθητές των εν λόγω τμημάτων μπαίνουν σε καραντίνα ενώ ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης και προγραμματίστηκε απολύμανση.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό κρούσμα εντοπίστηκε και σε άλλο Λύκειο της περιοχής, το 3ο ΓΕΛ, και αναμένονται οι επίσημες ενημερώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν και φοιτητές του ΔΠΘ στην Ξάνθη, με την εξάπλωση του ιού στις μαθητικές και πανεπιστημιακές αίθουσες της Ξάνθης να προκαλεί ανησυχία.

 

Κρούσμα κορονοϊού στην Ακαδημία της Ξάνθης
–Ανεστάλη προσωρινά η λειτουργίας της

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας αθλητής από την Ακαδημία της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της.

«Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κοροναϊου σε μέλος της Ακαδημίας της.

Από την πρώτη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το μέλος να τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας θα πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο απολύμανση.

Η Διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι για λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών της, των στελεχών και των οικείων της, αναστέλλει την λειτουργία (προπονήσεις, επίσημα και φιλικά παιχνίδια) της μέχρι να υπάρξουν τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ακριτική ΠΑΕ.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »