*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Σεπτεμβρίου

Η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για την Λίμνη Βιστωνίδα, ο Ευφραίμ, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και η «ξαναζεσταμένη» σούπα που κανέναν πλέον δεν συγκινεί!

16 Σεπτεμβρίου

*Ο Σωκράτης Ξυνίδης επιστρέφει “δριμύτερος”(;) στην πολιτική, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο μάλιστα στην ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ξάνθης.
Ποιος είναι αυτός;
Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης.
-Τουτέστιν ότι βγαίνει στο επικοινωνιακό, θα είναι ελεγχόμενο και γραμμένο από τον ίδιο και μάλιστα με την υπογραφή του. Κι αυτό ακόμη και τώρα που το ΚΙΝΑΛ δεν έχει την «αίγλη» του παλιού ΠΑΣΟΚ, είναι μια πρώτη «νίκη» των Παπανδρεϊκών μετά το «καθάρισμα» του Βαγγέλη Βενιζέλου από το κόμμα…
......
*Η πρώτη  καθαρά προσωπική εκτίμηση...
Ο Σωκράτης θα είναι υποψήφιος στις επόμενες Εθνικές εκλογές προσδοκώντας στη πρώτη θέση (ακόμη κι αν αυτές γίνουν με Σταυρό), αφού με το σύστημα της Απλής αναλογικής, οι τρεις έδρες του Νομού Ξάνθης και μαθηματικά θα μοιραστούν κατά 99% στα τρία κόμματα. Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα.
-Και αυτός που θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από αυτήν του την κίνηση, θα είναι ο Στάθης Γιαννακίδης..
……
*Το θέμα είναι πόσο… «επικοινωνιακός» μπορεί να γίνει ο Σωκράτης…!; Αν και προς το παρόν ο μόνος που «εκτίθεται» και δημιουργεί κάθε μέρα «μέτωπα» ταυτιζόμενος απόλυτα πλέον με τον Τσέπελη  είναι μόνο ο Θανάσης... Αλλά οι αδελφοί πάντα λειτουργούσαν «ενιαία»...
-Θα δείξει.
……
*Στο δια ταύτα όμως. Η είδηση (;) λοιπόν που κοινοποίησε ο Σωκράτης στο δελτίο τύπου που έστειλε ως ΝΕ ΚΙΝΑΛ Ξάνθη για την ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΗ απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι αρκετά παλιά αφού δημοσιεύτηκε στις  6 Ιουλίου 2020 και είχε γίνει από τότε ευρύτερα γνωστή.
Η κοινοποίησή της λοιπόν στα Μέσα, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια «ξαναζεσταμένη» σούπα γύρω από την υπόθεση του Βατοπεδίου... που ωστόσο δεν συγκινεί κανέναν πλέον!
-Αφού  οι εποχές από το 2002-2003  έχουν αλλάξει ριζικά, καθώς Ευφραίμ και Παντελεήμονες Ξάνθης και Ροδόπης όχι μόνο έχουν γίνει «κολλητάρια» αλλά κρατάνε μαζί και τα... «θυμιατά» με τις... «Εικόνες»!
.......
*Στην ουσία πρόκειται για την απόφαση 781/2020 το Α΄ Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου με Πρόεδρο τον Γ. Λέκκα και εισηγήτρια την Αγγελική Τζαβάρα (αδελφή του βουλευτή της ΝΔ).
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Μονής Βατοπεδίου που διεκδικούσε τη λίμνη και τις παρόχθιες εκτάσεις στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, συνολικής έκτασης 27.000 στρεμμάτων. Οπότε η Λίμνη (και τα ψάρια της όπως έλεγε τότε και ο Γούναρης...), ΑΝΗΚΟΥΝ αμετάκλητα στο Δημόσιο!
.......
*Σημειώνω ωστόσο ότι  από το Δεκέμβριο του 2015, το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής είχε κρίνει τελεσίδικα,  υπέρ του Δημοσίου με την απόφαση 197/2015, απορρίπτοντας την Έφεση της Μονής Βατοπεδίου και τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδας της Κοινότητας του Αγίου Όρους και του Κοινού του Πανάγιου Τάφου. Μάλιστα, η διατύπωση της πολυσέλιδης απόφασης, "κλείδωνε" και την περίπτωση μελλοντικής προσφυγής στον Άρειο Πάγο, όπως και συνέβη.
Από το 2015 το θέμα δηλαδή θεωρείται λήξαν...
.....
*Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει νόμιμο ιδιοκτήτη της έκτασης, το Δημόσιο, και στις παρεμφερείς υποθέσεις που έχει κρίνει.
……
*Σημειώνεται επίσης ότι  αθωωτική ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου και τον Πατέρα Αρσένιο,για την υπόθεση της Λίμνης Βιστωνίδας, που αφορούσε στη διαρροή της δικαστικής απόφασης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκτάσεων της λίμνης.
Όπως είναι γνωστό, Εφραίμ και Αρσένιος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στα αδικήματα παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος, κατηγορίες, που βάρυναν και τη δικαστικό Μαρία Ψάλτη.. Αθώοι κι αυτοί!
......

*Τώρα γιατί με τη πρώτη «επικοινωνιακή» του εμφάνιση με το νέο του ρόλο ο Σωκράτης επέλεξε να «ξαναζεστάνει» ένα φαγητό, που μετά τις... «αδελφικές» σχέσεις του Ευφραίμ με τους Παντελεήμονες Ξάνθης και Κομοτηνης δεν συγκινεί πλέον κανέναν;

-Μα γιατί οι εμμονές των Παπανδρεϊκών με τον Καραμανλή αλλά και τον Αλέξανδρο Κοντό συνεχίζονται σε  βάθος χρόνου από το 2009... Κι ο Σωκράτης δεν παύει να είναι ο ίδιος... Σωκράτης..!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »