*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Σεπτεμβρίου

Ο "άστεγος" της Μιχαήλ Καραολή, το κλείσιμο του δρόμου στην Π. Πόλη και οι ειδήσεις χωρίς μεϊκαπ

16 Σεπτεμβρίου
«Στέκι» για άστεγο έχει γίνει το πεζοδρόμιο των μαγαζιών του Φανουράκη έξω από το πρώην Βαβέλ. Περνάω από εκεί και «ραγίζει» η καρδιά μου... Δεν μπορεί κάτι να κάνει ο Αντ’ αυτού αντιδήμαρχος ώστε να του βρει μια στέγη του ανθρώπου; Κι ο πανίσχυρος οικονομικά πλέον Φανουράκης, πέρασε κάποτε δύσκολα... Δεν τον συγκινεί αυτή η εικόνα;
......................................................
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Άντε από τις άλλες παρατάξεις –Λύρατζη και Σάββα Μελισσόπουλου- την κατανοώ μέχρι ένα σημείο την «φλυαρία»...!
Από τον Ανταμπούφη όμως; Που κατά πάσα πιθανότητα είναι ο συντάκτης της χθεσινής ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη» για το κλείσιμο του δρόμου προς την Παλιά Πόλη...!
-Θα περίμενα μια πιο σκληρή και καθαρή γλώσσα! Γιατί αυτά μου «δίδαξε» το παρελθόν του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...
Άλλωστε επί Δημήτρη Μπένη, ήταν ο ΜΟΝΟΣ που τόλμησε και κατήγγειλε το τεράστιο σκάνδαλο που λέγεται ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ! Και μάλιστα με συνεντεύξεις στο φιλικό του «Εμπρός» για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις..
......
*Είναι δυνατόν δηλαδή Νίκο Ανταμπούφη οι κώνοι να εφάπτονται με τα τραπεζάκια του Τσέπελη (Πρώτο Σκαλί) στην πλατεία Αντίκα, να είναι εκεί κάθε μέρα σχεδόν ο Δήμαρχος Τσέπελης με τον Φανουράκη και τους... αυτόνομους και να αναρωτιέσαι ακόμη, με ποιο ΘΡΑΣΟΣ έκλεισε ο δρόμος για την Παλιά πόλη; Για να βάλουν τραπεζάκια και να οικονομήσουν κάποιοι επιχειρηματίες....
Και να μην παρεμβαίνουν ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε οι αστυνόμοι και η Τροχαία...!
Και φυσικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης;
......
*Επιτέλους ας τολμήσουν οι Αρχηγοί - δάσκαλοι των δημοτικών παρατάξεων Δημαρχόπουλου, Μελισσόπουλου και Γ. Χατζηθεοδώρου –ο Διδασκαλικός σύλλογος όπως τους προσφωνεί ο Θ. Ξυνίδης- να πουν τα πράγματα με το όνομά τους!!!
Τι «φοβούνται;» Τον «αρχηγό της παρανομίας» στη Ξάνθη εδώ και 30 χρόνια ή τα «συστήματα» που τον προστατεύουν δεκαετίες τώρα;
.......
*Ας μη γελιόμαστε λοιπόν. Τους Θεοδωρικάκους και τον κάθε Τσέπελη που αντλεί το θράσος του από την «εξουσία» με την οποία εναλλάσσεται κατά το δοκούν τους ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ πρώτοι και καλύτεροι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε όλη τη χώρα!
......
*Αλλά όταν βλέπεις για παράδειγμα τον Δημαρχόπουλο να πανηγυρίζει γιατί βλέπει ένα ματς με τον Θεοδωρικάκο στο ίδιο καφέ… ε, τι την ψάχνεις;!
……
*Προς Ιπποκράτη Γαλάτη Αδέσμευτη Ξάνθης.
Κύριε Γαλάτη, μπορείτε να μας ενημερώσετε γιατί ο κύριος Μπάμπης Δημαρχόπουλος και η δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, δεν έβγαλαν ανακοίνωση καταγγελία για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του δρόμου προς τη Παλιά Πόλη; Αλλά και ΣΙΩΠΗΣΑΝ και ΣΙΩΠΟΥΝ πλήρως, τόσο για την περιβόητη δωρεά της «αποθήκης» με τα  ΧΑΡΤΟΝΙΑ όσο και για το «χαρτί» που έδωσε ο Τσέπελης στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης;

Χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Τσέπελη για το γήπεδο της Λεύκης που ο Δάγκας έδωσε στην… Τουρκική Ένωση Ξάνθης, νυν ΑΕΞ!
Ενώ "ρημάζουν" τα περισσότερα δημοτικά γήπεδα του Δήμου Ξάνθης, ξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια, ο Δήμαρχος Τσέπελης που εκλέχτηκε την δεύτερη Κυριακή με την πλήρη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου, του DEB και του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για να «ανακαινίσει» το γήπεδο της Λεύκης όπου επί χρόνια είχε την ομάδα του, ο ομαδάρχης του Μάκης Δάγκας!
Μάλιστα μετά την ανακαίνιση και φυσικά χωρίς ΜΑΣΚΑ ο Δήμαρχος Τσέπελης πήγε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ.Σουά να «παραδώσει» το γήπεδο στους διοικούντες της ΑΕΞ.
Για να δούμε, θα ανακαινιστούν με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα γήπεδα του Δήμου Ξάνθης; Και περιμένουμε φυσικά να μάθουμε την μελέτη και το κόστος όλων των εργασιών που έγινε στο συγκεκριμένο γήπεδο…!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕΧΛΕΒΑΝΗ
ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Οι αρχαιρεσίες της 2ας Σεπτεμβρίου 2020 του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής και Περιφερείας ανέδειξαν το νέο ΔΣ το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:
Πρόεδρος: Πεχλεβάνη Σταυρούλα,
Α’ Αντιπρόεδρος: Κασάπης Γέωργιος
Β’ Αντιπρόεδρος: Κατσαούνη Λαμπρινή
Γεν. Γραμματέας: Φαρασοπούλου Δέσποινα
Ταμίας: Ίτσας Γεώργιος
Δημοσίων Σχέσεων: Μανίτσας Ευθύμιος
Σύμβουλος: Λεοντή Σμαράγδα
Σύμβουλος: Γκούγκλερης Ηλίας
Σύμβουλος: Μπέσιου Αραλία
Εκ του Νέου ΔΣ του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής και Περιφερείας

Αλλαγή ώρας 2020 - Χειμερινή ώρα: Αλλάζει στις 25 Οκτωβρίου 2020
Όπως πάντα, η... μεταφορά στη χειμερινή ώρα, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου.
Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 25 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω.
Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021.
Και λέμε ενδεχομένως καθώς η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Σε όλους τους εκπροσώπους  των θεσμικών φορέων της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης προσέφερε τη νέα του έκδοση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος 2019 ο Πρόεδρος της Αναθεωρητικής Επιτροπής, Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Επίσης, ο συγγραφέας της μελέτης με τίτλο ‘’Συνταγματική Αναθεώρηση 2019: Χαμένη Ευκαιρία ή νέο Ξεκίνημα;’’ των εκδόσεων της Νομικής Βιβλιοθήκης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσέφερε μεγάλο αριθμό αντιγράφων σε όλες τις Μεγάλες Βιβλιοθήκες της Κομοτηνής, για να εξυπηρετούνται οι μαθητές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, που θέλουν να μελετήσουν το Σύνταγμα 2019. Συγκεκριμένα, ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης προσέφερε αντίτυπα μελέτης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής για τους μαθητές της πόλης, στις Βιβλιοθήκες της Νομικής Σχολής, του Πολιτικού Τμήματος και του Οικονομικού Τμήματος ΔΟΣΑ για τους φοιτητές καθώς και στις Σχολές Αστυνομίας για τους ένστολους σπουδαστές.

Παράταση μέχρι το τέλος του έτους για τη ρύθμιση 
οφειλών δανειοληπτών τ. ΟΕΚ
Παρατάθηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020,  η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ύστερα από την αρ. 3038/59/2.06.2020 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.
Κατόπιν της δημοσίευσης της αρ. 34920/1896/4.09.2020 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο ΦΕΚ 3907/τ. Β/14.09.2020, από σήμερα επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των δανειοληπτών για ρύθμιση στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
Συγκεκριμένα, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες επιλέγουν  «Ρύθμιση  οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ» και εισέρχονται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης ΤaxisNet. Στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».
Η εξάμηνη παράταση της προθεσμίας, που έληγε στις 30 Ιουνίου 2020, έχει ως στόχο οι δανειολήπτες να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους. Οι δανειολήπτες δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »