*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

Ο Παπαχρόνης, η "οργή" του Τσορλίδη για τη Μενεγάκη και η επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου στον εκεί Μουφτή-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

27 Μαΐου
Ο ευσεβής και έντιμος δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης παρέδωσε το Άγιον  Φώς στον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα! (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου..)
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τυχαίο; Όχι φυσικά… Αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι και αρνητικό. Στενός συνεργάτης του Τσέπελη λοιπόν κομπορρημονώντας μου είπε επί λέξει, «τον Παπαχρόνη τον έχουμε στο "τσεπάκι"… είναι δικό μας και στις άλλες εκλογές θα κατέβει μαζί μας, Άλλωστε ότι μας ζήτησε του το κάναμε».
……
*Όταν μάλιστα τον ρώτησα τι εννοεί, τι μου απάντησε λέτε; Ότι και στα Νεκροταφεία όπου όπως είναι γνωστό, υπάρχει ιδιωτικός χώρος του Γηροκομείου Ξάνθης. αυτήν την περίοδο τον κάνει ανάπλαση ο Δήμος Ξάνθης.
……
*Και το σχόλιό μου. «Μακάβριο το θέμα, αλλά πολύ καλά κάνει ο Δήμος και έχει προχωρήσει στην ανάπλαση του έργου… Και σχόλιο άλλο ουδέν».
Κι όσο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που μου του είπε, του έδωσα και την απάντησή μου.
Καλά κάνετε και χαλάλι σας ο Παπαχρόνης, αλλά μην κομπορρημονείτε και μη το λέτε τουλάχιστον…! Διότι εκτός του οτι τον εκθέτε δημόσια πλέον, αν κατέβει μαζί σας....θα εκλεγεί; Διότι "κάπως" έτσι την "πάτησε" κι επί Λάκη Στυλιανίδη....έχοντας μάλιστα την στήριξη και του Πεντζουρίδη! (ΠΒΠ)
……
*Όχι μία, αλλά ΔΥΟ ΒΟΜΒΕΣ θα αποκαλύψω λίαν συντόμως από τη στήλη. Και φυσικά και οι δυο είναι γύρω από τα δημοτικά και θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον… Ιδίως για πρωτοκλασάτο στέλεχος συγκεκριμένου Δήμου.
……
*Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης ενοχλημένος από ον υψηλό μισθό της Ελένης Μενεγάκη, σχολίασε τα παρακάτω στο fb:
“168.000€ ο μηνιαίος μισθός της Αποφοίτου Λυκείου Ελένης Μενεγάκη στον Άλφα, δηλαδή κοντά στα 2.000.000€ ετησίως + 200.000€ που λαμβάνει από διάφορες εταιρείες καλλυντικών κ.α. σύνολο... 2.200.000€ κι εσύ επιμελητή γιατρέ που κάθισες 20 χρόνια στα θρανία και στα έδρανα σχολείων και πανεπιστημίων ζήσε με τα 880€ μηνιαίο μισθό, εσύ αναπληρωτή δάσκαλε με τα 840€ κτλ κτλ κτλ”
-Sorry… Αλλά προς τι το μίσος και το πάθος Αναστάσιε για την Ελένη Μενεγάκη. Αλλά και σε κόφτει πόσα έπαιρνε; Ούτε στη δημόσια τηλεόραση δούλευε, ούτε κρατικός υπάλληλος είναι…!
Δεν φταίνε δηλαδή αυτοί που της τα έδιναν και έφταιγε αυτή που τους τα έπαιρνε; Έλεος Αναστάσιε… Σε περίμενα πιο δίκαιο.
……
*Σύσσωμη η παρέα Τσέπελη το βράδυ της Δευτέρας στην 2η Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας…!
Καλοί και έντιμοι Χριστιανοί… όλοι τους. Υποκλίνομαι.
……
*Άλλος ένας ασθενής από την Ξάνθη που νόσησε από τον κορωνοιό μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Αναφοράς Αλεξανδρούπολης.
Αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου νοσηλεύονται δυο άνδρες από την περιοχή της Ξάνθης.
Ένας άνδρας 65 ετών από την Ξάνθη, που νοσηλευόταν στο ΠΓΝΑ, πήρε εξιτήριο την Κυριακή ανεβάζοντας τον αριθμό όσων θεραπεύτηκαν σε 39
Η είδηση είναι από την ΕΡΑ Ορεστιάδος και την μετέδωσε η δημοσιογράφος Όλγα Ορφανίδου.

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα δοθεί σε δρόμο του Διδυμοτείχου
Ένας δρόμος του Διδυμοτείχου θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας που το 2018 έφυγε με τον πιο σκληρό τρόπο από τη ζωή.
Για το θέμα, σύμφωνα με το e-evros.gr μίλησε ο πρώην δήμαρχος του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Thrakinet ο οποίος ανέφερε πως αμέσως μετά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προτάθηκε να δοθεί το όνομα της σε ένα δρόμο του Διδυμοτείχου.
Αυτή η απόφαση φυσικά πρέπει να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της άτυχης Ελένης.
Ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου κος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Μητροπολίτης και Μουφτής ενώνουν Χριστιανούς και Μουσουλμάνους του Βορείου Έβρου
Τον Μουφτή Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά επισκέφθηκε στη Μουφτεία Διδυμοτείχου ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός για να ευχηθεί επί τη λήξει του ραμαζανίου (της μουσουλμανικής νηστείας) και επί τη ενάρξει του τριήμερου εορτασμού «Ραμαζάν-Μπαϊράμ» (Ιντ αλ-φιτρ).
Ο Σεβασμιώτατος και ο Σοφολογιώτατος, εκτός από την ανταλλαγή ευχών, είχαν την ευκαιρία να ανανεώσουν την επικοινωνία τους, να συνεργασθούν επί θεμάτων κοινού νδιαφέροντος και να επιβεβαίωσουν την βούληση αμφοτέρων των θρησκευτικών κοινοτήτων για αρμονική συνύπαρξη και αμοιβαίο σεβασμό.
Πηγή: Evrospress
(Σ.Σ. Ερώτηση κρίσεως...Εδώ στη Ξάνθη, ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων, δεν θα επισκεφθεί τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ;)
Υλοποίηση Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Ετερότητα στο Σχολείο και στην Κοινωνία» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΒΙΜ) του Δ.Π.Θ. διοργανώνει από 1/09/2020 έως 31/05/2021 επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ετερότητα στο Σχολείο και στην Κοινωνία», το οποίο απευθύνεται σε πτυχιούχους κάθε ειδικότητας και σε στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΤΕΙ και ΤΕΙ.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δ.Π.Θ. στην αριθ. 50/06-05-2020 συνεδρίαση του ενέκρινε την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ αποστάσεως, έχει 9μηνη διάρκεια και, εφόσον υπάρξει επιτυχής παρακολούθηση και αξιολόγηση, οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης 450 διδακτικών ωρών που αντιστοιχούν σε 15 Πιστωτικές Μονάδες/ECTS.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το Πιστοποιητικό παρέχει μοριοδότηση:
-δύο (2) μορίων για διορισμό στην Εκπαίδευση (σύμφωνα με το ΦΕΚ A 13 / 29.01.2019 και με τον Νόμο 4589/2019).
-μισού (0,5) μορίου για οποιοδήποτε στέλεχος εκπαίδευσης (σύμφωνα με το ΦΕΚ A 102 / 12.06.2018 και με τον Νόμο 4547/2018).
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων για τη διαχείριση της ετερότητας στο σχολείο και στην κοινωνία.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από 15/06/2020 έως 20/07/2020 και γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του website https://my.kedivim.duth.gr/ (επιλογή του πεδίου: Υποβολή Αίτησης). Σχετικές πληροφορίες: https://kedivim.duth.gr/
Κομοτηνή 26.05.2020
Από την Πρυτανεία

Συνελήφθη ημεδαπός στο Ν. Καβάλας με 208 πακέτα λαθραίων 
τσιγάρων και πάνω από 1 κιλό λαθραίου καπνού
Συνελήφθη την Δευτέρα (25-5-2020) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Περάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο ημεδαπός εντόπισαν και κατάσχεσαν 10 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Ακολούθως, από την οικία του δράστη κατασχέθηκαν ακόμη 198 πακέτα τσιγάρων και 22 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.100 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Σε Δήμους και Μητροπόλεις θα τοποθετηθούν οι δικαιούχοι 
της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ
Υπογράφτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ μέσω των οποίων μέσα στον Ιούνιο θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας τους.
«Είμαστε σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Σήμερα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε περίπου 3 ώρες έχω συνάντηση με τον κ. Βρούτση. Θα συνυπογράψουμε, είναι και άλλοι συνάδελφοι που υπογράφουν. Έχει ολοκληρωθεί η δουλειά και από το Υπουργείο Εργασίας και από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός, 36.500 περίπου δικαιούχων ανέργων, οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Θα κάνουν τις αιτήσεις τους και ο ΟΑΕΔ μέσα στον μήνα Ιούνιο θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση με βάση τα κριτήρια που περιγράφει η ΚΥΑ», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας λίγο νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή διευκρινίζοντας ότι «οι άνθρωποι θα πάνε σε Δήμους, κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς στα πλαίσια των Δήμων, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει και στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων. Ένας αριθμός περίπου 1.000 ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »