*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαΐου

Τον Δήμαρχο....Μύκης-Τουρκοχωρίων, τοποθέτησε στην είσοδο του Δημαρχείου ο Τσέπελης! Οι ειδήσεις αλλιώς...

28 Μαΐου
Η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Μυλωνά με τους αντιδημάρχους Γιάννη Ζερενίδη και Φανουράκη (με γραβάτα...), ήταν επί της εισόδου του Δημαρχείου Ξάνθης για την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε απόσταση... ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσείν Ριτβάν που προσφάτως αναφώνησε πόσο υπερήφανος αισθάνεται που είναι... Τούρκος!
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης Νίκο Γουναρίδη που έχασε τον πολυαγαπημένο  του πατέρα Γιώργο σε ηλικία μόλις 73 ετών και μάλιστα τόσο αναπάντεχα.
……
*Και θα ήθελα να γράψω και δυο λόγια για τον Αείμνηστο Γιώργο Γουναρίδη με την μεγάλη προσφορά τόσο στη Βιομηχανία Ζάχαρης όσο και στο τόπο.
Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Σε όλα  του. Που όλοι τον αγαπούσαν και έλεγαν μόνο καλά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα και την πραότητά του, Θα λείψει σε όλους μας.
……
*Με μάσκα στη υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας ο Παπαχρόνης της Αγάπης, με μάσκα και ο Δήμαρχος Τοπείρου, χωρίς μάσκα όμως οι Σάββας Μελισσόπουλος και  George Χατζηθεοδώρου.
Αντίθετα απόντες ήταν τόσο ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος όσο και ο επικεφαλής της Νέας Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.
......
*Που δόθηκε το γεύμα ύψους 2.000 ευρώ προς τιμή της Προέδρου της Δημοκρατίας; Στην ταβέρνα Παλιά Πόλη του κολλητού του κ.Τσέπελη κ.Κηπουρού  όπως λένε οι πληροφορίες μου, άγνωστο όμως ποιοι προσκλήθηκαν και ποιοι παρέστησαν.
Με απευθείας ανάθεση φυσικά..
(σ.σ. Αλήθεια κυρία  Σπανού και κύριοι της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, για πόσα τ.μ. είναι η άδεια του εν λόγω μαγαζιού; Και πόσο χώρο καλύπτει;)
......
Ποια επεσκίασε και πάλι με την ομορφιά της το γυναικείο πλήθος; Μα η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά που είχε παντού το πάνω χέρι.
......
*Αληθεύει ότι κάποιοι από την Αθήνα τράβηξαν το «αυτί» του Δημαρχόπουλου για την ανακοίνωση που έβγαλε για τις απευθείας αναθέσεις και τις δαπάνες του Δήμου με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ξάνθη;
Ο Μπάμπης πάντως είναι «εξαφανισμένος» από παντού….και μετά την ανακοίνωσή του, μούγκα στη στρούγκα! Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…
……
*Τον γνωστό κύριο Πεντζουρίδη (Π.Β.Π),  ποιός τον έβαλε το βράδυ της Πέμπτης στην ομιλία τους Προέδρου της Δημοκρατίας στο Χατζιδάκειο; Ο Τσέπελης; Ο Πουσπουρίκας; Ο Ανιιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης; Ο γιατρός; Ή ο Πέτρος Ούτσης δια της διπλωματικής οδού;
......
*Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Ο «Μ» ακόμη και την περίοδο της πανδημίας, κυκλοφορούσε κανονικά και στους συνδρομητές του, αλλά και στα ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.
Τουλάχιστον ας μη προκαλούν ορισμένοι… γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί!
(σ.σ. Αυτά για σήμερα...).

Έρχονται στις 5 Ιουνίου τα Πετζετέλ στο Αεροδρόμιο της Καβάλας
Την είδηση πως στις 5 Ιουνίου θα έρθουν τα αεροπλανοφόρα τύπου Πετζετέλ για την αρωγή σε περίπτωση πυρκαγιάς έκανε γνωστή μέσα από το enanews.gr ο αντιπύραρχος της Π.Ε Καβάλας Κυριάκος Μανδρανής.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΥΤΖΑΣ: Ειλικρινά, ένας Εισαγγελέας δεν διαβάζει τις αναρτήσεις του Δημάρχου Ιάσμου κ.Οντέρ;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/5/2020 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ "ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"  του υποψ.Δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα:  
Με ενδιαφέρον η αξιωματική Αντιπολίτευση παρακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Οντέρ ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη γιατί δήθεν τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την αλήθεια εις βάρος του και του καταλογίζουν ότι αποκαλεί τον Δήμο Ιάσμου "Yassikoy".

 Δυστυχώς για αυτόν οι δηλώσεις του στην Προύσα με φόντο την απαράδεκτη σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, δεν έχουν ξεχαστεί.Ο αυτοπροσδιορισμός του ως Τούρκος με τουρκική παιδεία, οι εχθροί που είναι απέναντι και η Τουρκία που την αποκαλεί μητέρα πατρίδα είναι ορισμένες μόνο από τις δηλώσεις του Δημάρχου που θα μείνουν στην ιστορία του τόπου.
Μετά τις χθεσινές εκτεταμένες καταστροφές λόγω καιρού στον Ίασμο,στη Διαλαμπή, στους Αμαξάδες και στο Κοπτερό, αναρωτιόμαστε πώς θα αποκαλέσει τους οικισμούς αυτούς στον ΕΛΓΑ.Ελάτε να δούμε τις καταστροφές στο Yassiköy, στο Balabanköy, στο Yalimli και στο Arabaciköy;
Ειλικρινά, ένας εισαγγελέας δε διαβάζει τις αναρτήσεις του κ. Οντέρ; Σαφώς και στο προσωπικό του προφίλ μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί όποια γλώσσα θέλει. Ο κ.Οντέρ όμως δεν είναι ο "καθένας". Είναι ο Δήμαρχος Ιάσμου που απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες για θέματα που αφορούν τον Δήμο! 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.!
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα  επισκεφτεί το  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο της επισκέψεώς της  στις Περιφερειακές Ενότητες  Ξάνθης και  Ροδόπης.
Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:15 στο κτήριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Χ. Πολυχρονίδη, θα παραβρεθούν οι Αντιπρυτάνεις και οι Κοσμήτορες των Σχολών  του Ιδρύματος.
Από την Πρυτανεία
Κομοτηνή 27.05.2020

Ο Μάκης Δημητριάδης νέος Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας
Το απόγευμα της Τετάρτης στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας έγινε η εκλογή για ανάδειξη νέου Αντιπροέδρου μετά την παραίτηση του κυρίου Παναγιωτίδη.
Μοναδικός υποψήφιος ο Μάκης Δημητριάδης ο οποίος και εκλέχθηκε με 12 ψήφους συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία αφού για την εκλογή του χρειαζόταν μόνο 11 ψήφοι.
Προηγουμένως Αντιπρόεδρος ήταν ο Γιάννης Παναγιωτίδης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να είναι μόνο από την παράταξη που είχε την απόλυτη πλειοψηφία στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή από την παράταξη “Επιχειρηματική Πρωτοβουλία” του Προέδρου Μάρκου Δέμπα.
Ο προηγούμενος αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης είχε παραιτηθεί μετά την ανοιχτή κόντρα με τον νυν Πρόεδρο Μάρκο Δέμπα, για το γνωστό θέμα της υποτιθέμενης συμφωνίας περι διαδοχής στον προεδρικό θώκο.

Γυναίκα καλλιεργούσε κάνναβη στην αυλή 
του σπιτιού της σε χωριό της Καβάλας!
Συνελήφθη την Πέμπτη (28-5-2020) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία της δράστιδα και τον αύλειο χώρο της 75 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 1,2 μέτρων και 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 17 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φυτά κάνναβης και η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Συνοριοφύλακες: 480 προσλήψεις σε κέντρα κράτησης - Θέσεις και στην Ξάνθη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη την αύξηση των οργανικών θέσεων των συνοριακών φυλάκων και αναμένεται η διαδικασία των προσλήψεων.
Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση 480 νέων οργανικών, επί θητεία, θέσεων συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου.
Η αύξηση των οργανικών θέσεων αποσκοπεί, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η πρόσληψη των 480 συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, γιατί «αφενός μεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, αφετέρου δε, θα αποτελέσει το πρόκριμα για την επιστροφή ικανού αριθμού» από το ένστολο προσωπικό των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας και αστυνομικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, που απασχολείται με απόσπαση στα ΠΡΟΚΕΚΑ , «με άμεση απόρροια την παύση δαπανών οδοιπορικών, εκτός έδρας, διαμονής και διατροφής του εν λόγω προσωπικού και τη διάθεσή τους προς εκτέλεση της αποστολής του Σώματος στις περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών όπου ανήκουν οργανικά».
Ακόμη αναφέρει, ότι η δαπάνη για την πρόσληψη των 480 νέων συνοριακών φυλάκων ανέρχεται στα 8.536.224 ευρώ και θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »