*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Μαΐου

75 μέρες χωρίς..Δια χειρός Σωτήρη! Έμπνευση στα παγωτά για τον Βασίλη Τζούκα λόγω...καραντίνας!

26 Μαΐου
Επέστρεψε το «Δια χειρός Σωτήρη»!
«75 μέρες ήταν αρκετές!!! Έτοιμα τα περίφημα σουτζουκάκια μας... Βουτήξτε τα σε καυτό μπούκοβο και αλάτι!», σχολίασε η μοναδική Μαίρη Τσιακίρογλου στο facebook για την επανακίννηση το της γνωστής ταβέρνας, Δια χειρός Σωτήρη.
Νέο μέρα σήμερα… και νέο αρχή το αύριο.Δια χειρός Σωτήρη ....όλα θα πάνε καλύτερα! Με κρασί και ξεχωριστούς μεζέδες...

Περίοδος… «έμπνευσης» του Βασίλη Τζούκα στα… παγωτά!  
Ξεχωριστές και μοναδικές γλυκές  γεύσεις!
Η περίοδος της καραντίνας φαίνεται πως ενέπνευσε τον Βασίλη Τζούκα , αφού προετοιμάστηκε κατάλληλα για να μας προσφέρει άκρως δροσιστικές γλυκές απολαύσεις αυτό το καλοκαίρι . Πάνω από 20 θεσπέσιες γεύσεις χειροποίητου παγωτού και παγωτίνια για όλα τα γούστα , ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες, είναι ήδη στη διάθεσή σας από το προσφάτως και πλήρως ανακαινισμένο ζαχαροπλαστείο "ΤΖΟΥΚΑΣ" επί της οδού Ανδρέου Δημητρίου 25.
Για τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η επιλογή για κάτι δροσιστικό, γλυκό και εύγευστο είναι μονόδρομος και λέγεται ζαχαροπλαστείο "ΤΖΟΥΚΑΣ".

Η νέα δράση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: «Θέατρο από το σπίτι μας»
Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών, ξεκινάει νέες δράσεις. Δράσεις από το «σπίτι του». Και σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου. Ξεκινάμε λοιπόν, με τον Άντον Πάβλοβιτς Τσέχοφ «Θαυμάσιοι άνθρωποι» 6 Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες
Οι προβολές θα ξεκινήσουν Κυριακή 31 Μαΐου στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι μας για τρεις ημέρες.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Συμεωνίδου
Εικαστική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Βίντεο – Μοντάζ: Βασίλης Σόλας
Επιμέλεια-Σύνθεση κειμένων: Θοδωρής Γκόνης
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου, Στεφανία Χονδράκη
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Δεν θα λειτουργήσουν φέτος οι Κατασκηνώσεις 
της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης
Την αναστολή λειτουργίας μαθητικών κατασκηνώσεων «Ουρανούπολη» ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως:
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι μετά από συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και για λόγους πρόνοιας και ασφάλειας των παιδιών δεν θα λειτουργήσει φέτος τις Μαθητικές Κατασκηνώσεις «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ» στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

Οι Πρόσκοποι της Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν τις δράσεις τους 
τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα
Τους μήνες που προηγήθηκαν ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά το προσκοπικό παιχνίδι δεν σταμάτησε ποτέ. Απλά άλλαξε τρόπο έκφρασης και με ασφάλεια συνεχίσαμε τις δράσεις μας.
Με την σταδιακή άρση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού έρχονται σιγά σιγά και οι Πρόσκοποι να συνεχίσουν τις δράσεις τους αυτήν την φορά από κοντά αλλά με προσοχή και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το επόμενο χρονικό διάστημα και με ασφάλεια, εγρήγορση και ευθύνη, να ξαναζήσουμε προσκοπικά!
Μένουμε ασφαλείς! Συνεχίζουμε το Προσκοπικό Παιχνίδι!
Με αφορμή την διαδικτυακή δράση των Ανιχνευτών keep.ΑΠ, οι Ανιχνευτές μας κινηματογράφησαν ένα μήνυμα για όλους εσάς.

Λ. Μενδώνη: «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» από τις 18 Ιουλίου
Με τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να «διακτινίσει» τον σύγχρονο πολιτισμό με δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα διαρκέσει από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα ισχύσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία.
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε 251 παραστάσεις σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 38 περιφερειακές ενότητες και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχαιολογικές εφορείες. Πρόκειται για 55 παραγωγές που σχεδίασαν το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το ΚΘΒΕ, το ΜοMus, η ΚΟΑ.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Μενδώνη, από την 1η Οκτωβρίου 2020 και έως τα τέλη Νοεμβρίου 2020 το υπουργείο θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για την υποβολή σχετικών προτάσεων τις οποίες θα κρίνει επταμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτεχνικοί διευθυντές εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Πολιτισμού.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »