*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαρτίου

Δηλώσεις σοκ του Προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιου Καραδέδου:ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ Πόλη και βουνό...απο τον κορωνοίό!

27 Μαρτίου
*Σε καραντίνα ο Εχίνος μετά τον θάνατο του 72χρονου, σε αγωνία όλος ο Νομός μετά τον θάνατο και του 48χρονου στρατιωτικού και η γκλονιστική αποκάλυψη από τον Πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του Next tv-ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ!

*Απαραίτητο το μέτρο της καραντίνας στον Εχίνο μετά τα πολλά κρούσματα προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού. 
Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ξάνθης  Τάσος Καραδέδος μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv μετά του θάνατο του 72χρονου από τον Εχίνο (σ.σ. Για πρώτη φορά βγήκε στη δημοσιότητα και η ηλικία του θύματος, αλλά στο διαδίκτυο λέγονταν και γράφονταν άλλα τ’άλλων...) και το θάνατο του 48χρονου στρατιωτικού είπε τα πράγματα με το όνομά τους
Συγκεκριμένα απαντώντας στα ερωτήματα του Πάνου Παπαδόπουλου για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Ξάνθης και τους δυο νεκρούς που δείχνουν αρκετά μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας  ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας.
«Κύριε Παπαδόπουλο και το βουνό και η πόλη είναι μολυσμένοι και θα πρέπει ο καθένας να πάρει τις ευθύνες  του γιατί κυκλοφορούν όλοι αυτοί ανάμεσά μας... με την αναγωγή του κυρίου Τσιόρδα δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι αυτήν τη  στιγμή έχουμε γύρω στα 1000 κρούσματα ατόμων με κορωνοϊό!»

ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΧΙΝΟΥ
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης τόνισε ότι προς τη  σωστή κατεύθυνση είναι η απόφαση που ελήφθη για να τεθεί σε  καραντίνα η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, ενώ όταν ρωτήθηκε για την πιθανή λειτουργία της λαϊκής αγορά της πόλης (παζάρι), επανέλαβε με έμφαση, «ότι ήταν να πω για το συγκεκριμένο θέμα το έχω πει.... Θα ήταν εγκληματικό να λειτουργήσει το παζάρι, ενώ δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά την ανησυχία του για τα αυξημένα και πολλά για την περιοχή κρούσματα»
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης επισήμανε επίσης ότι μετά τον επαναπατρισμό πολλών εργαζομένων από τις χώρες του Εξωτερικού  που επέστρεψαν είτε με λεωφορεία, είτε με αεροπλάνα από το εξωτερικό  και διέμεναν τόσο στον Εχίνο όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μύκης και την αύξηση των κρουσμάτων, πολλοί
Μουσουλμάνοι ζήτησαν να ληφθούν αυξημένα μέτρα στην Ορεινή περιοχή, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού στις οικογένειές του.
πολ«αρκετοί συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι επικοινώνησαν μαζί μας και ζήτησαν οι ίδιοι να ληφθούν αυξημένα μέτρα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού».
«Η ανησυχία μας είναι να μην αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην αρρωστήσουν οι υγειονομικοί. Οι συμπολίτες μας που νοσούν ή ήρθαν σε επαφή με τον ιό δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό από όλους εμάς. Όλοι μας  πιθανόν να βρεθούμε στη θέση τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε καραντίνα υψηλού κινδύνου ο Εχίνος στην Ξάνθη, τι δήλωσε στο Mega
Σημειώνεται ότι ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος μίλησε και στο Mega χθες για την πορεία του ιού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και για τις ανάγκες που έχουν αναφορικά με ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό.
Αναφορικά με το 23ο θύμα του κορονοϊού, τον 46χρονο άνδρα από την Ξάνθη, καθοριστικό ρόλο στην κατάληξή του έπαιξε το γεγονός ότι ήταν παχύσαρκος, σύμφωνα με τον κ. Καραδέδο.
Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην περιοχή, υποστήριξε μιλώντας στο Μega, πως το κέντρο υγείας παρακολουθεί τα περιστατικά, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τους ανθρώπους που έχουν έρθει από το εξωτερικό ως εποχικοί εργαζόμενοι.
Τέλος ανέφερε ότι όλες οι ιατρικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, ενώ υπάρχει και έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού. Κρίσιμο είναι και το κενό που υπάρχει ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες στην επικοινωνία.
Ο κ. Καραδέδος ζητά να συγκροτηθεί ένα συντονιστικό που θα καταγράφει τους ασθενείς, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση στην πολιτεία να στείλει υλικά πάραυτα. Τόνισε πως η επάνδρωση δε γίνεται με εθελοντές και εξέφρασε τη μεγάλη ανάγκη από διαγνωστικά τεστ.

Η ζωή στην καραντίνα στον Εχίνο για τους κατοίκους.
Στο μεταξύ στον απόλυτο περιορισμό της εξόδου από τα σπίτια τους, εξαιτίας του ενός νεκρού και των, μέχρι στιγμής, εννέα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, βιώνουν από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαρτίου οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου, του δήμου Μύκης στην Ξάνθη αλλά και των άλλων οικισμών.
Ιδού τι δήλωσαν κάτοικοι σε γνωστή ιστοσελίδα των Αθηνών:
Στην περιοχή έχει σημαίνει συναγερμός, καθώς θεωρείται μια από τις επικίνδυνες εστίες εξάπλωσης του ιού. Από την  Τρίτη το απόγευμα οι δημοτικές αρχές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την αστυνομία έχουν κληθεί να φροντίσουν για την τροφοδοσία των κατοίκων με είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για την επιτήρηση της καραντίνας.
Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Χασάν Αγγούς μπορεί να ελήφθησαν τώρα τα πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το γρηγορότερο η εξάπλωση του ιού και σε άλλους κατοίκους ωστόσο οι περισσότεροι ζούσαν σε καθεστώς καραντίνας του τουλάχιστον εδώ και δέκα ημέρες.
“Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι περισσότεροι παραμένουμε στα σπίτια μας, όμως από χθες μας ανακοινώθηκε να μην βγαίνουμε καθόλου. Κανένας δεν κυκλοφορεί έξω. Aπό τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα εδώ στην περιοχή κλειστήκαμε στα σπίτια. Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός δεν τα κατάφερε, πέθανε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακολουθούμε πιστά αυτά που λέει το κράτος” αναφέρει ο κάτοικος της γραφικής κωμόπολης και προσθέτει: “στον Έχινο ζούμε περίπου 3,5 με 4 χιλιάδες κάτοικοι. Κωμόπολη της περιοχής είναι. Εμείς όλες αυτές τις μέρες μένουμε στο σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας. Από χθες το απόγευμα που απαγορεύτηκε τελείως η κυκλοφορία, κλείσανε τα πάντα ακόμα και τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα που ήταν ανοιχτά. Είπαν πως θα μας ενημερώσουν σχετικά με τι προμήθειες”.
Όλες αυτές τις ημέρες η οικογένεια του Χασάν Αγγούς κάθεται ευλαβικά μέσα στο σπίτι της και προσεύχεται στο Θεό να βάλει  το χέρι του: “Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις αρχές Απριλίου. Καθόμαστε όλοι μαζί διαβάζουμε προσευχές και παρακαλάμε το Θεό να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η συμφορά από την πατρίδα μας. Να βρούμε την υγεία μας όλοι μαζί. Εύχομαι περαστικά σε όλους μας και ο Θεός να βάλει το χεράκι του

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με φορείς της Ξάνθης για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στον Εχίνο
Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου με θέμα την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στον οικισμό Εχίνο του Δήμου Μύκης.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά για την κήρυξη του Εχίνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.
Συζητήθηκαν ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς και τρόποι επίλυσής τους.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο  Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης Πύραρχος κ. Θεόδωρος Κοσμίδης, ο Γενικος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Δ’ Σώματος Στρατού Συνταγματάρχης κ. Μιχαήλ Θωμάς, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης κ. Σοφία Παπαναστασίου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκάς Γεωργίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ξάνθης κ. Λάμπρος Τσούργιαννης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης κ. Ευστάθιος Βαφειάδης.
Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Μέτιος τόνισε στους συνομιλητές του ότι τα μέτρα μπορεί να είναι δύσκολα, κρίνονται όμως απαραίτητα για να υπάρξουν αποτελέσματα στην προστασία της δημόσιας υγείας και ότι ο σωστός συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και η υπευθυνότητα από την πλευρά των πολιτών είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία της προσπάθειας.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »