*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

See Through Στην Αθήνα πάλι για θέματα Τουρισμού η Σόφη Μπασματζή. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

14 Φεβρουαρίου
Την Τετάρτη μετά από ένα μήνα σταματημένο υποτίθεται το... φτιάξανε κι από τη Πέμπτη και πάλι ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ το ψηλό μας το ρολόι! Δήμος Τσέπελης... Ζερενίδης... Φανουράκης! Σε 6 μήνες θα κατασκεύαζανκαλοκαιρινό κολυμβητήριο! Εδώ ένα ρολόι δεν μπορούν να φτιάξουνε....
…………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας γιατί αυτήν την βδομάδα λόγω προβλήματος υγείας (ράγισε το δεξί του χέρι) βασικού στελέχους της εφημερίδας στο τεχνικό κομμάτι (σελιδοποίηση..) αναγκαστήκαμε να κυκλοφορήσουμε δυο μέρες λιγότερο!
Πιστεύουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα επανέρθουμε στην κανονικότητα.
…….
*Το σχόλιο από τον Κώστα Κοντό στη στήλη «Στραβά και ανάποδα αλλά και τα καλά να λέγονται», είναι πολύ ενδιαφέρον κα διαβάστε τι έγραφε:
Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2020 Νέα Καρβάλη ! Δίπλα μας!
Σταμάτησα να βάλω καύσιμα και μίλησα με τον ιδιοκτήτη! Μου είπε ''ήρθαν και με πιασαν λεγοντας μου γιατί πουλάς φθηνά΄΄!!!!!!!!!!!!!!!! Τους λέω συνεταίρους στην επιχείρηση μου θα σας βάλω? Αυτά που κερδίζω μου είπε μου αρκεί και έχω ανεβάσει την πελατεία μου θεαματικά! Όλος αυτός ο δρόμος έχουμε περίπου ίδιες τιμές και ανεβάσαμε την πελατεία μας ! Έρχονται από Ξάνθη και Χρυσούπολη συνέχεια! Το υγράεριο το έχω 15 λεπτά φθηνότερα και κερδίζω!
ΥΓ 1. Το ανεβάζω για το καλό των συμπολιτών μου! Κάποιος που βάζει 60 λίτρα LPG κερδίζει για την οικογένεια του 9 ευρώ!
ΥΓ 2 .Ας βγουν τώρα κάποιοι να υπερασπιστούν τους Ξανθιώτες πρατηριούχους που κερδοσκοπούν εις βάρος μας.... Η Φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο συμπολίτες μου.
…..
*Φυσικά μετά από το παραπάνω σχόλιο να μην ρωτήσω το Σωματείο Βενζινοπωλών Ξάνθης γιατί μπορεί ο συγκεκριμένος κύριος να πουλάει ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ενώ στη Ξάνθη δεν μπορεί να γίνει αυτό;
……
*Μαθαίνω ότι καθόλου μα καθόλου «ενθουσιασμένος» δεν έμεινε ο Τσέπελης από τον λίγο κόσμο στη συναυλία της Πέγκυ Ζήνα, αφού επρόκειτο για την έναρξη του  Καρναβαλιού και η πλατεία στην αρχή ήταν εντελώς άδεια, αλλά και στο φουλαριστό της σημείο, δεν είχε ούτε το…1/4 του κόσμου που παρακολούθησε πέρσι τέτοιο καιρό την συναυλία του Βασίλη Καρά στην έναρξη του Λύρατζη.
Ας πρόσεχε…!
….
*Φαντάζεστε δηλαδή η Πέγκυ να έδινε συναυλία στο Φ. Αμοιρίδης και να είχε και εισιτήριο 10 ευρώ τι κόσμο θα είχε!
(σ.σ. Την Φένια και τον Ασκαρίδη δεν τους βάζω γιατί αυτοί ως συνήθως, έχουν προσκλήσεις…οπότε)
……
*Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού έχουμε (σ.σ. Είναι ο Ηλίας Ασκαρίδης), αντιπρόεδρο επίσης (είναι η Φένια Τσαγκάλα), ε λοιπόν.....ξέρετε ποιος μιλάει στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και παντού; Ο ... Φανουράκης! Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο Φανουράκης Δήμαρχε Τσέπελη, θα υπήρχε το χάος; (σ.σ. Μαθαίνω ότι έστειλαν από το Δήμο Ξάνθης και επιστολή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να μην δουν ανταγωνιστικά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, αλλά τους...γράψανε! Δηλαδή τι περίμεναν; Ειλικρινά απορώ...)
.....
*Θανάσης Ξυνίδης και  Δημήτρης Μπένης επισκέφθηκαν χθες (απο την πίσω πόρτα...), τον Δήμαρχο Τσέπελη στο γραφείο του;
Καθόλου παράξενο...! Αφού δεν το κρύβουν πλέον οτι με Τσέπελη Δήμαρχο, "αισθάνονται" σαν το..."σπίτι τους" το Δημαρχείο Ξάνθης! Αυτά που δεν μπόρεσαν άλλωστε να κάνουν οι ίδιοι, τα κατάφερε αυτόν που επί χρόνια κατηγορούσαν ως...το υπ' αριθ. 1 "βαρίδιο" του Λάκη Στυλιανίδη στο Δήμο Ξάνθης!
.....
*Αποκλειστικό. Στην Αθήνα ετοιμάζεται να ξαναφύγει η εκπρόσωπος του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης Σόφη Μπασματζή για 2η φορά, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αρμόδιους του τομέα της. 
Μπράβο στη Σόφη. Επιτέλους βρέθηκε κι ένας Δήμαρχος να "αναγνωρίσει"  τις ικανότητες και το ταλέντο της! Κι ας ζηλεύουν οι οχτροί της!
......
Κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Αποχωρεί λόγω προαγωγής ο Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ξάνθης Πύραρχος Κων/νος Δαδούδης
Από τις 11 Φεβρουαρίου 2020, με απόφαση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας ο Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ξάνθης Πύραρχος Κων/νος Δαδούδης του Πασχάλη αναλαμβάνει την Διοίκηση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Κομοτηνή λόγω προαγωγής του σε Αρχιπύραρχο.
Με αφορμή την αποχώρησή του αισθάνεται την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες τις θρησκευτικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές , δικαστικές, στρατιωτικές αρχές, τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε, τους απλούς επώνυμους και ανώνυμους πολίτες, όλους τους συναδέλφους Πυροσβέστες, αλλά και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχε μαζί τους στον κοινό στόχο όλων, που ήταν η σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση όλων των πολιτών, καθώς επίσης η προστασία τόσο του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και η περιουσία και η ζωή των πολιτών του Νομού Ξάνθης.
Ξάνθη 14 Φεβρουαρίου 2020
Από την ΔΙ.ΠΥ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σε αποχή την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι της Ξάνθης
Την αποχή των δικηγόρων Ξάνθης από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, για την πραγματοποίηση πανελλαδικής αποχής.
Η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναφορά της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και σε εκκρεμείς υποθέσεις.

Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τον Έβρο - Τις μεταφέρει στη Συρία
Σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποσύροντας στρατιωτικές  δυνάμεις από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο και στέλνοντάς τες στη Συρία.
Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στο Ιντλίμπ, όπως προκύπτει και έπειτα από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.
Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.
Η Hurriyet, αναφέροντας μια έκθεση του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της  Αλ Κάιντα.

Εντοπίσθηκε κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη με απομιμητικά προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, γνωστών εμπορικών εταιρειών
Συνελήφθη την Τετάρτη (12-2-2020) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί απομιμητικών προϊόντων. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη, όπου εντόπισαν τον 45χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει με σκοπό την πώληση πλήθος προϊόντων ένδυσης και υπόδησης, τα οποία ήταν απομίμηση γνωστών εμπορικών εταιρειών.
Συνολικά κατασχέθηκαν 141 απομιμητικά προϊόντα.
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης μια 37χρονη αλλοδαπή,  ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με ένα «κλικ» η δήλωση γέννησης παιδιού
Η αυτοματοποίηση της δήλωσης γέννησης παιδιού θα είναι το πρώτο βήμα ένταξης της χώρας στην ψηφιακή εποχή.
Η αυτόματη δήλωση που θα καταργήσει το ληξιαρχείο, την αίτηση για ΑΜΚΑ και άλλες γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες θα θεσπιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην ημερίδα για τη νέα εργασία στην ψηφιακή εποχή που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζόμενων της Alpha Bank με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.
H επόμενη αυτοματοποιημένη διαδικασία που δρομολογείται θα είναι η εξουσιοδότηση και η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.

Αναφερόμενος στην εργασία στην ψηφιακή εποχή ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «αν ένα παιδί γεννιέται σήμερα και στα 18 του πρέπει να επιλέξει επάγγελμα, τα μισά από τα επαγγέλματα που ενδεχομένως υπάρχουν στη λίστα του, δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »