*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

Το στρίβειν δια του αρραβώνος, το...ΟΡΑΜΑ του Λεύκιππου και πως....αλλάζοιυν οι καιροί

12 Φεβρουαρίου
*Τον γιατρό και Πρόεδρο του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίο Σαββίδη τον γνώρισα από τον Πασχάλη Λύρατζη και από τον Θωμά Ξανθόπουλο. Μια «τυχαία» μέρα κάτω από το ταβερνάκι του «Μαχητή»…!
Τις παλιές καλές μέρες που οραματίζονταν όλοι μαζί (σ.σ. Και ο Μαρινάκης 2 Πέτρος Τσίλογλου), το ΟΡΑΜΑ του Λεύκιππου που μόλις ξεκινούσε…!
……
*Έχω γράψει πολλές φορές ότι  «το ιερότερο πράγμα ίσως στη ζωή…», είναι το να μοιράζεσαι στιγμές και να  πίνεις ένα Τζώνη μαύρο ή ένα τσίπουρο με τους φίλους που ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ! Και πολλές φορές να τους βγάζεις και τα εσώψυχά σου και να τραγουδάς μαζί τους στις 4 τα ξημερώματα…!
-Ανασταίνομαι όταν ερωτεύομαι... ανασταίνομαι όταν ονειρεύομαι!
......
*Για να είμαι λοιπόν ειλικρινής, όταν πληροφορήθηκα για την αντιπαράθεση των δυο φίλων (σ.σ. Ο Λύρατζης είναι μέλος και στο Δ.Σ. του Λεύκιππου Ξάνθης…!), ΔΕΝ ξαφνιάστηκα… αλλά και δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν να κόβει βασιλόπιτα ο σύλλογός Σου και  να μην προσκαλείσαι καν...
Εκτός αν δεν χωρούσε στο τραπέζι ο Πασχάλης, διότι οι θέσεις ήταν… μετρημένες και χωρούσαν μόνο ο Δήμαρχος Τσέπελης με τον Φανουράκη!
-Τα… «βαρίδια» δηλαδή όπως προεκλογικά τα αποκαλούσε ο φίλος μου ο γιατρός και Πρόεδρος του Λεύκιππου! Και συνέχαιρε μάλιστα τον Δημαρχόπουλο που τα... «απομάκρυνε» από το Δήμο με αποτέλεσμα να δεχτεί την επίθεση του Θανάση του... Gademos από το fb.
……
*Δηλαδή φίλτατε Πρόεδρε του Λεύκιππου θυμήθηκες να καλέσεις  στη βασιλόπιτα της ομάδας Μας την Μαυρομάτη και τον Πανδρακλάκη και… «ξέχασες» τον Λύρατζη;
-Τον οποίο κατηγόρησες μάλιστα για το λευκό που ψήφισε ότι… «στρίβειν δια του αρραβώνος»; Και εισέπραξες ως απάντηση τον χαρακτηρισμό του... κολωτούμπα;
.....
*ΤΕΣΠΑ. Στη ζωή όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος. Και τα ωραία πράγματα συνήθως κρατάνε και λίγο…
Οπότε αυτό το δέσιμο των τελευταίων 4-5 χρόνων, καλύτερο είναι να πει κανείς, «πάει και πέρασε»… Παρά να υπάρχει κάτι «μέσα σου» και να σε «τρώει»…!
……
*Άλλωστε πολλές φορές η γλώσσα της ΣΙΩΠΗΣ είναι πολύ περισσότερο οδυνηρή από τις κραυγές και τους αφορισμούς!
……
*Την άποψή μου λοιπόν για τον φίλο μου Ματθαίο Σαββίδη την είχα διατυπώσεις ευθύς εξ’ αρχής... και τον έβγαλα και στην «Ανοιχτή γραμμή» μάλιστα, όταν είπε το ΝΑΙ στο να γίνει... εντεταλμένος σύμβουλος του Τσέπελη στα βήματα που χάραξε ο... Χασάν Ογλού Φερτούν!
Τον «οποίο» ξεφώνιζε η Μαυρομάτη όταν τον έκανε αντιδήμαρχο ο Δημαρχόπουλος.
......
*Ένας ηγέτης Πρόεδρος δηλαδή όπως ο Ματθαίος Σαββίδης, εντεταλμένος σύμβουλος ενός Δήμαρχου ...απόφοιτου Δημοτικού με ημερομηνία λήξεως; Τόση ανάγκη το είχε το αξίωμα; Δίνοντας αφορμή πλέον σε όλους να τον αποκαλούν....κολωτούμπα και μάλιστα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο;
......
*Εκτός αν από το ΟΡΑΜΑ του Λεύκιππου, ο φίλος μου ο γιατρός ενστερνίζεται πλέον το... μπασκετικό... όραμα του Νικολόπουλου που εν μία νυκτί «πούλησαν» με τον Σταυρακάρα την ομάδα της Ξάνθης που αγωνίζονταν στην Α2 κατηγορία, οπότε κάνω πάσο...
Χωρίς να μάθει ποτέ κανείς το «πόσο» και για ποιο «λόγο»...;
......
*Καθαρές λοιπόν κουβέντες. Θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί ο Ματθαίος Σαββίδης; Και να γίνει αντιδήμαρχος ενός… Τσέπελη, ενός Φανουράκη και μιας Μανά;
Δικαίωμά του. Αλλά ας το κάνει γενναία και θαρραλέα…
-Στο δρόμο που ο ίδιος χάραξε επί Πούλιου! Κι όχι... στρίβειν δια του... αρραβώνος εναγκαλιζόμενους αυτούς που σε είχαν στο στόχαστρο και σε έβριζαν όλη την προεκλογικό περίοδο...!
......
*Ή στο φινάλε... ζήτα την παραίτηση του Λύρατζη από το Δ.Σ. και βάλε στη θέση του τον  Φανουράκη! Και στη θέση του... ταμία φυσικά!
(σ.σ Αλήθεια πόσο... ηθικό είναι ο Δήμος Ξάνθης να έχει Αντιδήμαρχο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ τον Φανουράκη; ).


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »