*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

H βασιλόπιτα του Λεύκιππου, η ανάρτηση του Ανέστη Αντωνιάδη και οι ειδήσεις με άλλο στυλ

12 Φεβρουαρίου
Που να φανταστεί ο Θανάσης Ξυνίδης ότι αυτά που έλεγε πριν 20-25 χρόνια σαν αντιπολίτευση θα γίνουν...πρότυπο για τον ίδιο;
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δηλαδή φίλτατε Πρόεδρε του Λεύκιππου Ματθαίο Σαββίδη θυμήθηκες να «προσκαλέσεις» στη βασιλόπιτα της ομάδας Μας την Μαυρομάτη και τον Πανδρακλάκη και…»ξέχασες» τον Λύρατζη; Τον οποίο κατηγόρησες μάλιστα για το λευκό που ψήφισε ότι..»στρίβειν δια του .. .αρραβώνος»;
Ενώ εσύ πως... «στρίβειν»; Δια του Φανουράκη και του Τσέπελη!
....
*ΤΕΣΠΑ. Στη ζωή όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος. Και τα ωραία πράγματα συνήθως κρατάνε και λίγο…
Οπότε αυτό το δέσιμο των τελευταίων 4-5 χρόνων, καλύτερο είναι να πει κανείς, «πάει και πέρασε»…
Παρά να υπάρχει κάτι «μέσα σου» και να σε «τρώει»…!
…..
*Άλλωστε πολλές φορές η γλώσσα της ΣΙΩΠΗΣ είναι πολύ περισσότερο οδυνηρή από τις κραυγές και τους αφορισμούς!
......
*Από τις καλύτερες αναρτήσεις του πολιτευτή του ΚΙΝΑΛ Ανέστη Αντωνιάδη αυτή που διάβασα τη Κυριακή στο fb κι έγραφε τα παρακάτω:
«Anestis Antoniadis
Κατά την άνοδο και κάθοδο προς το Πίλημα παρατήρησα και στην ροή του ποταμού Κόσυνθου, βραχώδεις ακτές και μέσα στο ποτάμι μια πολυχρωμία. Πορτοκαλί, πράσινο, μπλέ, κίτρινο, σκέφτηκα, "τέλεια αποκτήσαμε και τροπικά ψάρια, μια ακόμα ευκαιρία ανάπτυξης της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας του ορεινού μας όγκου".
Κατόπιν ξύπνησα και προσγειώθηκα. Με τόσο πλαστικό και σκουπίδι στο ποτάμι είναι λογικό να μου μιλάνε για περιβάλλον όλοι οι υποψήφιοι. Ποιός χέστηκε άλλωστε; Πάλι στο ποτάμι θα τα πετάξουν.
Με τόσο καθαρό νεράκι λογικό να πληρώνουμε για EVIAN, την ΔΕΥΑΞ.
.....
*Τελικά ο Φανουράκης εκτός από αντ’ αυτού αντιδήμαρχος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, γιατί θα πρέπει να είναι και αντιδήμαρχος...Τεχνικών υπηρεσιών, Πολιτισμού, Αθλητισμού αλλά και αντιδήμαρχος ....Παιδικών Χαρών;
...
*Κι έπειτα παρεξηγούνται όταν γράφω για το Δήμο Τσέπελη ότι τα....«τα παιδία παίζει...»!
.....
*Αλλά κι από την άλλη. Να προσκαλέσει ο Ματθαίος την Μαυρομάτη και να μην προσκαλέσει και την εκπρόσωπο του Δήμου στην Τουριστική ανάπτυξη μαζί με τον συνοδό της βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη; Απαράδεκτο...
……
*Τελικά ο Δήμαρχος Τσέπελης, όσοι δημοτικοί σύμβουλοι του «πάνε» κόντρα και για το λόγο αυτό τρέμει και φοβάται, κοιτάζει πάντα να τους έχει από κοντά…! Παράδειγμα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σάββα Μελισσόπουλου, Φάνης Παπαδάκης. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας λοιπόν, άφησε τη θέση του και πήγε στα έδρανα όπου καθόταν για να κάνει χιούμορ μαζί του. Δηλαδή τα γνωστά...Ακόμη δεν κατάλαβε ότι τον έχουν πλέον πάρει χαμπάρι όλοι. Άλλα λέει με χαμόγελα κι άλλα κάνει από…πίσω!

Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ σε φάρμακα για δυσίατα νοσήματα και ακτινοθεραπείες
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στην τροπολογία με την οποία ακτινοθεραπείες και φάρμακα για δυσίατα νοσήματα θα μπουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.
«Με αυτήν τη νομοθετική πρωτοβουλία, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη. Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Η κατάθεση της τροπολογίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, γίνεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, που προβλέπει μεταξύ άλλων την υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%. Έως σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%.

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια
Συνελήφθη την 10-2-2020 το πρωί στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 30χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Ξάνθης τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια ο δράστης εισήλθε σε οικισμό της Ξάνθης, όπου  προσέκρουσε σε υπόστεγο οικίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 30χρονος οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Επιχειρησιακό 
Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκαν οι παρακάτω τροποποιήσεις των προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020:
01.η υπ’αριθμ. 274/28-01-2020 (ΑΔΑ: ΨΣ594653ΠΓ-ΦΥ3) 2η Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1612/05.07.2019 «2ης» πρόσκλησης που αφορά το Μέτρο 3.4.4 «Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.
02,η υπ΄αριθμ. 275/28-01-2020 (ΑΔΑ: ΩΩΖ94653ΠΓ-8ΔΙ) 2η Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1613/05.07.2019 «2ης» πρόσκλησης που αφορά το Μέτρο 3.2.2 & 4.2.4 «Παραγωγικές Επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.
Οι τροποποιήσεις αφορούν στην παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων και ειδικότερα ορίζεται ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων η 28-02-2020 (ώρα 14.00).
03, Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε:
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑΛΘ
Μιχαλακοπούλου 103, 11527, Αθήνα,
Τηλ. 2131501183 Fax 2107774090

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/2
Ο   ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική   Συμμαχία   ΝΕΣΤΟΥ   και   ο   Ευρωβουλευτής   ΣΥΡΙΖΑ   Στέλιος Κούλογλου   σας   προσκαλούν   στην   εκδήλωση-βιντεοπροβολή   για   το   σκάνδαλο NOVARTIS, που θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 15/02, στις 19.00  στο  Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.
Στην   εκδήλωση   θα   προβληθεί   το   ντοκιμαντέρ   της   ελβετικής   τηλεόρασης   «L astrategia»,   που   ρίχνει   φως   στα   άδυτα   της   NOVARTIS   με   βίντεο   ντοκουμέντα στελεχών   της   φαρμακοβιομηχανίας,   αλλά   και   συνεντεύξεις   προστατευόμενων μαρτύρων, που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές και ξετυλίγουν τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας.
Την   προβολή   θα   ακολουθήσει   συζήτηση   με   τον   Ευρωβουλευτή   ΣΥΡΙΖΑ   Στέλιο Κούλογλου   και   τον   πρώην   διοικητή   του   Γενικού   Νοσοκομείου   Καβάλας,   Τάσο Καρασαββόγλου.
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Αρχηγός ΓΕΣ: Μην φοβάστε τίποτα, ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος 
-Όσο κι αν φωνάζουν οι απέναντι
Μήνυμα ετοιμότητας του ελληνικού στρατού έστειλε ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης από τα Φιλιατρά.
«Να μην φοβάστε κάτι, ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος, είναι αποφασισμένος, έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει κάθε απειλή. Κι όσο και να φωνάζουν οι απέναντι, απλώς φωνάζουν. Ενωμένοι πορευόμαστε» είπε ο κ. Λαλούσης.
powered by Rubicon Project
Ο Α/ΓΕΣ που έχει καταγωγή από την περιοχή, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον προστάτη της περιοχής Άγιο Χαράλαμπος. Ο κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, τιμήθηκε από το Δήμο και στο πρόσωπό του ξεχωριστές ήταν οι αναφορές από το Δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη αλλά και από τον Στρατηγό ε.α. κ. Βορρέ.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού συγκινημένος μίλησε για τη μεγάλη τιμή που γίνεται ανήμερα της εορτής του και αναφέρθηκε στα βιώματά του από τα παιδικά του χρόνια, τους δασκάλους του, και, την περιοχή που μεγάλωσε.

«Θα είμαι δίπλα σας ως Φιλιατρινός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »