*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Ιανουαρίου

Ο αλγόριθμος του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ο λογάριθμος του Τσέπελη και το πόσο εύκολα μπορεί ένα διάσημος καθηγητής, να… «γελοιοποιηθεί» από το τίποτα!

21 Ιανουαρίου

*Μεγάλη κοσμοσυρροή σημειώθηκε στην εκδήλωση της ομιλίας του διεθνούς φήμης καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη το βράδυ (19:00) της Παρασκευής στην αίθουσα των νέων εγκαταστάσεων του Τμήματος Πολιτικών μηχανικών του ΔΠΘ, την οποία παρακολούθησαν καθηγητές, φοιτητές του Πανεπιστημίου, καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, μαθητές, απλοί πολίτες αλλά και ο Δήμαρχος Τσέπελης ο οποίος παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία του διακεκριμένου επιστήμονα και ας μη καταλάβαιναν πολλοί από αυτούς «γρι» απο αυτά που έλεγε ο διάσημος ομιλητής…
......
*Το ρεζουμέ όμως της εκδήλωσης, ήταν αυτό που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση.  Συγκεκριμένα, στο τέλος της ομιλίας του ο Κωσταντίνος Δασκαλάκης δέχθηκε και ερωτήσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος οι περισσότερες, αλλά και μια –η τελευταία μάλιστα!- από τον "αδελφούλη" δήμαρχο ο οποίος ζήτησε το λόγο και ρώτησε τον καθηγητή λέγοντάς του με το ύφος ενός σπουδαίου άνδρα που κάθεται ανάμεσα σε έναν Πρύτανη και την κυρία Μπαφατάκη τα παρακάτω:
«Να ρωτήσω κάτι τελευταίο γιατί είμαι τελευταίος.  Θα σας πω κάτι πιο απλό. Υπάρχει ένα πρόγραμμα στον λογάριθμο ("αλγόριθμο", του ψιθύριζαν οι διπλανοί του για να μη γελοιοποιηθεί αλλά αυτός εκεί…) να κερδίσω στις εκλογές  τους αντιπάλους μου; Να μην ταλαιπωρούμαι πάρα πολύ και να μην με ταλαιπωρούνε; Αυτό είναι!… Να μου κάνετε ένα πρόγραμμα! Να μην ταλαιπωρούμαι!!". Να μη ταλαιπωρούμαι…».
Και έπεσε το γέλιο της "αρκούδας" αφού σείστηκε όλη η αίθουσα και γέλασε το χειλάκι κάθε πικραμένου με τον Δήμαρχο Τσέπελη που διαθέτουμε…!!!
……
*Τί το ήθελες το "επιστημονικό" βρε Μανωλάκη απόφοιτος Δημοτικού;;;
-Εσύ Μανωλάκη μου δεν έχεις ανάγκη ούτε από "λογάριθμο" ούτε από αλγόριθμο ούτε από Δασκαλάκη... Έχεις ολόκληρο Μετέ... μαζί σου!!!
-Μήπως έχεις βλέψεις για επίτιμος… διδάκτορας, λέω εγώ...
-Ώστε να λένε όλοι ότι το Πούρναλικ, το Δροσερό, τα Κιμμέρια, ο Μετέ, το DEB και το Τουρκικό προξενείο, εκτός από Δήμαρχο θα βγάλει και τον επόμενο Πρύτανη!!!
……
*Εσύ να τα βλέπεις Λούκυ Λουκ που χαρακτηρίζεις τον Δήμαρχο της πόλης μας απόφοιτο δημοτικού και πρώην οδηγό λεωφορείου της "Φωνής της Αμερικής"... θα σπεύσουν να πανηγυρίσουν οι "Τσεπελοφύλακες άγγελοι"... και κυρίως ο πρώην φίλος μου Γιώργος Τζόλας που ξέρει τον Τσέπελη καλύτερα από όλους κι ο νοών νοείτω!
......
*Και το αποκλειστικό μου. Το μεσημέρι του Σαββάτου όπως μαθαίνω Δήμαρχος Iskece κι ο Φανουράκης της «αείμνηστης» πλέον «γριούλας», παρέθεσαν γεύμα στον κ. Δασκαλάκη στην ταβέρνα "Το Πίλημα", όπου ο Δήμαρχος Τσέπελης τον "πήρε" "μονότερμα" και του μιλούσε… ακατάπαυστα με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη δυσφορία των υπολοίπων πελατών της ταβέρνας, όπου μπορεί να μην του έκαναν παρατήρηση αλλά αναρωτιόντουσαν ψιθυριστά… "γλυστρίδα έφαγε";;;
-Γλιστρίδα όχι… αλλά «Τσεπελίτιδα» και αγραμματοσύνη σίγουρα!
(σ.σ. Τελικά πόσο εύκολα μπορεί ένα διάσημος καθηγητής, να… «γελοιοποιηθεί» από το τίποτα! Και χωρίς να φταίει μάλιστα…γιατί δεν θα του είπε σίγουρα κανείς, που «έμπλεξε»!).
……


*Πρόταση της στήλης: Την επόμενη φορά που θα έρθει ο καθηγητής στην Ξάνθη για να τον τιμήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Στέλιος Μωραΐτης με το βραβείο του "Δημόκριτου του Αβδηρίτη" να τον πας Δήμαρχε Τσέπελη στην ψησταριά του… Καραχασάν που θέλεις να πας και τον… Παυλόπουλο ώστε να μπορείς να εκφράζεται ελεύθερα αφού εκτός των άλλων θα έχεις και το φανατικό… «δικό» σου ακροατήριο!!! Και θα μπορούν να καπνίζουν δίπλα σου και όλοι οι… «φουριόζοι»… οπαδοί σου να θαυμάσει κι ο Δασκαλάκης ποια εγχώρια διασημότητα γνώρισε!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »