*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιανουαρίου

4ήμερο της Ξανθίππης με ζωντανή μουσική! Κόβει βασιλόπιτα η Μάνδρα

03 Ιανουαρίου
Θεοφάνεια στην Ξανθίππη με ζωντανή μουσική!
4ήμερο με ζωντανή μουσική με την Μάνια Ασλάνογλου και την ορχήστρα της διοργανώνει το cafe-restaurant ΞΑΝΘΙΠΠΗ στην Ξάνθη!
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
-Σήμερα Παρασκευή 3 και αύριο Σάββατο 4 Ιανουαρίου το βράδυ
-Κυριακή 5 Ιανουαρίου (μεσημέρι)
-Και Δευτέρα 6 Ιανουαρίου Θεοφάνεια (μεσημέρι)
Τηλέφωνο για ρεζερβέ: 25410 23627.
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου το έθιμο της Μπάμπως στη Νέα Κεσσάνη!
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στην πλατεία της Νέας Κεσσάνης του Δήμου Αβδήρων, ο Σύλλογος Γυναικών της Ν. Κεσσάνης διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το έθιμο της Μπάμπως με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Μάνια Ασλάνογλου και την ορχήστρα της!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας το Σάββατο 11 Ιανουαρίου κόβει την βασιλόπιτά του στην «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ»
Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας 2016» σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στο Κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό.
Είσοδος 15 ευρώ για τους μεγάλους & 13 ευρώ για τα παιδιά.

Μαθήματα Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας κάθε Τετάρτη στη ΦΕΞ
Με επίκεντρο το μουσικό ιδίωμα της ανατολικής μουσικής και μέσα από θεματικές ενότητες, η παραδοσιακή χορωδία εξετάζει κατά τόπους μουσικές παραδόσεις, τόσο από τον ελλαδικό χώρο όσο και από αυτόν της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου.
 Χορωδία και ορχήστρα αποτελούν τους καρπούς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ.
Η ορχήστρα αποτελείται από ντόπιους μουσικούς, μαθητές μουσικών σχολείων, φοιτητές, καθηγητές κι ερασιτέχνες μουσικούς. Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων (ούτι, λάφτα, κανονάκι, ταμπούρ, παραδοσιακών κρουστών, λαούτο, παραδοσιακό τραγούδι, βυζαντινή μουσική, θεωρία ανατολικής μουσικής) καθώς και συμμετοχής σε μουσικά σύνολα.
Κάθε Τετάρτη στις 18.00-19.00 Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής και 19.00-21.00 Ορχήστρα Ανατολικής και παραδοσιακής Μουσικής.

Τα παιδιά του Φάρου του Κόσμου στην Ένωση Κυριών Δράμας
Την Παρασκευή στις 27 Δεκεμβρίου , επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας δέκα επτά παιδιά.
Τα παιδιά συνόδευε ο ιδρυτής του «Φάρου του Κόσμου» πατέρας Αθηναγόρα  Λουκατάρη με δύο ακόμη εθελοντές. Ο ‘’Φάρος του Κόσμου’’ είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των νέων του Δενδροποτάμου που ιδρύθηκε το 2004. Φέτος όπως κάθε χρόνο τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο χώρο μας και κέρδισαν για ακόμη μία φορά το χειροκρότημα των επισκεπτών της Ονειρούπολης, αφού το μουσικό τους συγκρότημα έδωσε τη δική του παράσταση. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το σπιτάκι της ΕΚΔ-ΣΑΦ  στην Ονειρούπολη , όπου έπαιξαν με το Mobile School και την επόμενη μέρα αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

Δώρα και ευχές στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης από τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης
Πιστή στο ραντεβού της η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, πρωινές ώρες της πρώτης ημέρας του χρόνου, βρέθηκε δια αντιπροσωπείας της, στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης προκειμένου να δώσει δώρα στα παιδιά που αυτές τις γιορτινές μέρες είχαν την ατυχία να τις περάσουν στους θαλάμους του νοσοκομείου.
Τα δώρα και οι ευχές για ταχεία ανάρρωση και ευτυχισμένο το νέο έτος γέμισαν τις καρδιές των παιδιών και των γονιών τους κι ως ανταμοιβή, εισπράξαμε τα παιδικά τους χαμόγελα που μας πλημμύρισαν ευτυχία και χαρά.
Τέλος, η Ένωση ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της κλινικής για το θεάρεστο έργο που επιτελούν, ανταλλάσσοντας ευχές για ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό με γεμάτο κουράγιο και υπομονή έτος.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »