*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Δεκεμβρίου

See Through Γιατί η Αποκεντρωμένη "καλύπτει" τους Τσεπελοφύλακες; Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

13 Δεκεμβρίου
Ενώ μέσω των… «υπασπιστών» (;) Παπαχρόνη και Στέλιο Μωραϊτη ο Δήμαρχος Τσέπελης στα εγκαίνια του Γηροκομείου της Μητρόπολης. Κι από μακριά ο Δημαρχόπουλος απλά τους έβλεπε…
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πολύ χαρά και… «ευτυχία» είχαν χθες κάποιοι πρώην «φίλοι» μας, για τον πραγματικά «περίεργο» τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν για κυριολεκτικά… ασήμαντον αφορμή μάλιστα εκτός Υπουργικής απόφασης οι εφημερίδες «Μαχητής» και «Αδέσμευτη»!
……
*Τι σχέση για παράδειγμα έχει η… ΑΕΠΙ ενός πρώην καναλιού που μεταβιβάστηκε σε άλλον ιδιοκτήτη με την έκδοση μιας εφημερίδας; Για να μας λένε οι του Υπουργείου Τύπου ιστορίες γι’ αγρίους;
……
*Δεν πειράζει. Συνηθισμένοι να πέφτουμε αλλά ακόμη πιο συνηθισμένοι να…σηκωνόμαστε! Θα κάνουμε αίτηση θεραπείας και θα περιμένουμε μαζί με ακόμη 15-20 άλλες εφημερίδες την δικαίωσή μας.
……
*Προς το Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης Ενταύθα. Δεν είναι ολίγον γελοίο για μια διακήρυξη ύψους 200 ευρώ για παράδειγμα να υπάρχουν… 15 ανάδοχοι και σε κάποιες περιπτώσεις 2 και 3 ευρώ να απασχολείσαι επί ώρες; Και μήπως αυτά τα απίστευτα συμβαίνουν μόνο με τις εδώ υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ξάνθης;
……
*Χθες πάντως στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Μητρόπολης,  είδαμε και την νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα (δίπλα στην εξαίρετη Μαίρη Τσιακίρογλου), εμφανώς ανανεωμένη και έτοιμη να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα…
-Το πότε όμως δεν μάθαμε ακόμη!
(σ.σ. Και μόλις αναλάβει φυσικά θα δούμε τι θα κάνει και για τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου σχεδόν κάθε βράδυ κυριαρχεί δυστυχώς μόνο η απόγνωση και η αγωνία όσων αναγκαστικά προσφεύγουν εκεί για κάποιο επείγον πρόβλημα υγείας…Στη πράξη άλλωστε θα κριθεί η κυρία Ροφαέα αν θα πετύχει ή όχι στα καθήκοντά της).
……
*Και τώρα που ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑΞ του Ιπποκράτη Καμαρίδη και φωτογραφήθηκε μάλιστα τόσο περιχαρής μαζί τους (ήταν κι ο Τσέπελης στην εκεί επίσκεψη), ας ξαντολμήσουνε   οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ιδίως ο Σάββας Μελισσόπουλος με τον Φάνη Παπαδάκη, να ξανακαταγγείλλουν τον γιατρό!
Όποιους θέλει θα βάζει κι όποιους θέλει θα… αποβάλει από τα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΞ! Αμ πως…
.....
*ΚΟΥΙΖ. Τι συμβαίνει και γιατί η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ τελικά ΚΑΛΥΠΤΕΙ Τσέπελη και Τσεπελοφύλακες παρά τα όσα αποκαλύπτονται; Κύριε Σάββα θα  μας απαντήσετε τι συμβαίνει; Και στ' αλήθεια, σας ενημερώνει η εδώ υπάλληλός σας; 

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό  Καβάλας - Θεσσαλονίκης 23χρονος αλλοδαπός οδηγός χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη την 11-12-2019 το πρωί, στην Εγνατία Οδό  Καβάλας - Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 23χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συμμετοχή των Σοφολογιώτατων Τοποτηρητών Μουφτήδων Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά και Ξάνθης Καρά Χαλήλ Μπιλάλ στη δεξίωση της Πρεσβείας του Κράτους του Κατάρ στην Αθήνα.
Οι Σοφολογιώτατοι Τοποτηρητές Μουφτήδες Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά και Ξάνθης Καρά Χαλήλ Μπιλάλ συμμετείχαν, προσκεκλημένοι της Πρεσβείας του Κράτους του Κατάρ στην Αθήνα, στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα, ο κ. Abdulaziz Ali Al-Naama, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Πλατεία Συντάγματος, στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του Κράτους του Κατάρ.
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης συναντήθηκαν με εκπροσώπους και διπλωμάτες της χώρας μας και των αραβικών χωρών που έλαβαν μέρος στη δεξίωση.

Παναγιωτόπουλος: Τα ελληνικά Mirage έδωσαν 
μάθημα στα τουρκικά μαχητικά
Σκληρή γλώσσα κατά όλων εκείνων που καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας έναντι της Τουρκίας, χρησιμοποίησε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
“Δεν προσφέρουμε στη χώρα με προπαγάνδα κλίματος ηττοπάθειας”, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε: “Να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία σε μια προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί, είναι "μεγάλο λάθος". Ο κ. Παναγιώτοπουλος σχολίασε ακόμη, πως στην Τουρκία δημιουργείται "προπαγάνδα κλίματος υπεροχής κι όχι ηττοπάθειας”.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16 είπε ακόμη, πως "προχθές σηκώθηκαν αιφνιδιαστικά τα Mirage και με αριθμητικό πλεονέκτημα κι έδωσαν ένα μάθημα στην τουρκική αεροπορία ότι δεν θα είναι τόσο εύκολα”.
Υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη αναβάθμισης και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν -όπως είπε- "ο δυνητικός αντίπαλος δεν κρύβει τις επεκτατικές του προθέσεις. Αν μένεις στο ίδιο σημείο κι εκείνος εξοπλίζεται, τότε στο συνολικό ισοζύγιο μένεις πίσω".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΒΡΙΟΥΣ 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ιμβρίων από Ελλάδα και Τουρκία. Συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επαναλειτουργία του Ελληνικού σχολείου στο νησί καθώς και θέματα που απασχολούν τους Ομογενείς.
Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν δίστασε να θέσει το ζήτημα παραβίασης του άρθρου 14 της Συνθήκης της Λοζάνης από την Τουρκία τη δεκαετία του ‘60. Ωστόσο επαίνεσε την πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του σχολείου αναφερόμενος στο θετικό ρόλο του συμπατριώτη του Θρακιώτη πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης Ερντογάν κ. Μ. Μοεζήνογλου. Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης υπενθύμισε την συμφωνία που ο ίδιος ως Υφυπουργός Εξωτερικών επέτυχε διαπραγματευόμενος με την Τουρκική Κυβέρνηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με την Ίμβρο και το Τσανάκαλε με στόχο όχι μόνο την εύκολη πρόσβαση στο νησί αλλά και τη μεταφορά ρορό φορτηγών από το Τσανάκαλε στην ΕΕ μέσω Εγνατίας Οδού.
Ο Ε. Στυλιανίδης πρότεινε η Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού να επισκεφθεί την Ίμβρο και να συνομιλήσει με τις εκεί αρχές. Οι Ίμβριοι ευχαρίστησαν το Βουλευτή Ροδόπης για τη διαχρονική του στήριξη στην Ελλάδα και το εσωτερικό και ζήτησαν συνέχεια αυτής της συνεργασίας.
Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης
Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Λάζαρος Σαρηγιαννίδης υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.
Ο 39χρονος Καβαλιώτης Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου [διαβάστε το βιογραφικό του εδώ] είχε οριστεί πρόεδρος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαρηγιαννίδης αποφάσισε να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη για προσωπικούς λόγους. Δεν αποκλείεται για το συγκεκριμένο ζήτημα να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.
Ως αντικαταστάτης του Λάζαρου Σαρηγιαννίδη στο «τιμόνι» της Επιχείρησης «ακούγεται» ο Στέλιος Σχοινάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επί Διοίκησης Κωστή Σιμιτσή.
Να προστεθεί ότι με φόντο τις εξελίξεις στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μια παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ Τάκη Αγγελίδη.
πηγη:kavalapost
Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές και 1 απόπειρα, από οικίες 
και αποθήκες στον Έβρο -2 αλλοδαποί οι δράστες
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τριγώνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα, από οικίες και αποθήκες οικιών, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, σε χωριά του βόρειου Έβρου. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες διέρρηξαν τρεις οικίες και δύο αποθήκες οικιών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, έξι (6) εργαλεία (βενζινοκίνητα – ηλεκτρικά) και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης οικίας δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριγώνου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »