*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Δεκεμβρίου

See Through Βάλτε το όνομα του Δήμαρχου...Θράκης να το μάθουμε κι εμείς! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ....

12 Δεκεμβρίου
Υπέροχη και η φετινή Χριστουγεννιάτικη φάτνη κάτω από το ρολόι της Κεντρικής Πλατείας, ένα ακόμη θαυμάσιο έργο του εξαιρετικού ζωγράφου Κώστα Πετρόπουλου!
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουνε στις συνεδριάσεις είτε του δημοτικού συμβουλίου, είτε της ΔΕΥΑΞ, είτε των Επιτροπών, είτε να κάνουν μηνυτήριες αναφορές κατά συναδέλφων τους και να μένουν εσαεί στο απυρόβλητο.
Η προχθεσινή δίκη (και καταδίκη), του πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχου Ξάνθης  Δημήτρη Μπένη απέδειξε ακριβώς το αντίθετο…
Κατέθεσε μια  μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη αλλά και κατά παντός υπευθύνου και στην προκαταρκτική που έκανε η Εισαγγελία, αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο…
Αποτέλεσμα; 13 μήνες φυλακή και κατά συγχώνευση μάλιστα, αφού ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και για τις δυο κατηγορίες από το δικαστήριο.
……
*Παρόμοιες συμπεριφορές αντιμετώπισε λοιπόν στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΞ και ο πρώην Πρόεδρος Μαρίνος Σδρέβανος με πλήρη ισοπέδωση δυστυχώς της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής του.
Με αποκορύφωμα φυσικά την τελευταία «αποπομπή» από το διοικητικό συμβούλιο αν και αναπληρωματικό μέλος και μάλιστα με ΨΗΦΟ όλων των δημοτικών συμβούλων - μελών της παράταξης Τσέπελη!
Ε, λοιπόν, όλα έχουν κι ένα όριο…
……
*Διαφάνεια και δημοκρατία, διαφάνεια στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΞ. Και να επιτραπεί και η παρουσία των ΜΜΕ γιατί πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοτική εταιρεία του Δήμου Ξάνθης. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς και ιδίως ο Πρόεδρος. Τελεία και παύλα.
……
*Το ρώτησα και στον Στάθη Παπαδόπουλο που όποτε δεν αρέσουν οι αναρτήσεις και τα σχόλιά του στο fb, του… «μαχαιρώνουν» και τα  τέσσερα λάστιχα κι όποτε τους αρέσουν… τον αποθεώνουν. Όπως το δημοσίευμα της «Βραδυνής» για τον Δήμαρχο Θράκης…
……
*Γιατί λοιπόν δεν βάζουν το όνομα του συγκεκριμένου δημάρχου αυτοί που «παιανίζουν» τώρα; Και πετάνε απλά τα υπονοούμενά τους;
(σ.σ. Και αναφέρομαι πρωτίστως σε αυτούς που έστελναν και… μηνύματα σε κάποιους αυτοδιοικητικούς ζητώντας μέχρι και… αποκατάσταση για συγγενείς αλλά και… δουλειές! Έτσι για την ιστορία…).
……
*Όπως και πέρσι και κάθε χρόνο, συνεστίαση "με εκλεκτούς μεζέδες" και λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική διοργανώνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 20.30 στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε., με σύνθημα "101 χρόνια ζωής και αγώνα – Για ένα δυνατό κίνημα και ισχυρό Κ.Κ.Ε.".

ΕΛΓΑ: Από την Τετάρτη 11/12 οι αποζημιώσεις σε 60.495 αγρότες και κτηνοτρόφους
Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 15.147.157 ευρώ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 60.495 αγροτών και κτηνοτρόφων την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, από τον ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα, η πληρωμή αφορά κυρίως καταβολή του υπολοίπου 10% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για το έτος ζημιάς 2018 και για το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθώς και αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου του ίδιου χρονικού διαστήματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος «η νέα διοίκηση του οργανισμού ενισχύει με πράξεις τη σχέση εμπιστοσύνης του ΕΛΓΑ με τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, μακριά από ανέφικτες υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις».

Χριστούγεννα 2019: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία για τις εορτές
Οι διακοπές όλων των σχολείων  για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων:
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τη Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 έως και τη Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Ως εκ τούτου τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων είναι η Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2020
Οι διακοπές αυτές ισχύουν και για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

7 Νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από δωρεές Σούπερ Μάρκετ και ΔΕΔΔΗΕ
Με μια κίνηση αντάξια των Άγιων ημερών που έρχονται, οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), προσέφεραν στο σχολείο μας (9ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης) τέσσερις (4) και τρεις (3) υπολογιστές αντίστοιχα για την ενίσχυση της διδασκαλίας με εποπτικά μέσα.
Η κίνηση αυτή τιμά τις διοικήσεις των δύο εταιρειών τόσο για την ευαισθησία που έδειξαν όσο και για την άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες ενός σχολείου στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους του Σχολείου, εκ μέρους των Γονέων, εκ μέρους των μικρών Μαθητών και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ενθαρρύνουμε τέτοιες πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας με άμεσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα στη λειτουργία της εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε!
Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Ο Πρόεδρος
ΙΑΤΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αρχίζει η λειτουργία του νέου Αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Σε λίγες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν 2 σύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι. Ο πρώτος λειτουργεί από το 2015 και είναι 64 τομών με δυνατότητα λήψης σπειροειδών εικόνων που μεγιστοποιούν την ακρίβεια των εικόνων. Ο δεύτερος 32 τομών παρελήφθη χθες και αντικαθιστά τον παλιό τομογράφο 1 τομής. Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες απομάκρυνσης του παλιού και συναρμολόγησης του νέου αξονικού. Με αυτή την προμήθεια θα αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητα του ακτινολογικού στο Π.Γ.Ν.Α. και θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για μία εξέταση. Πρέπει να τονιστεί ότι το κόστος θα καταβληθεί από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου σε δόσεις 5 ετών, με ισόχρονη εγγύηση αδιάλειπτης λειτουργίας. Η προμήθεια αυτή έγινε με ενιαίο διαγωνισμό για 19 νοσοκομεία μέσω του Υπουργείου Υγείας από το 2017, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος στο μισό περίπου. Για να αξιοποιηθεί πλήρως το νέο μηχάνημα πρέπει το ακτινολογικό να ενισχυθεί με 1 τεχνολόγο και 1 ακτινολόγο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη μακρόχρονη απουσία για λόγους υγείας 2 στελεχών του εργαστηρίου. Το παλιό μηχάνημα θα παραχωρηθεί σε άλλα νοσοκομεία.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

2η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζόμενων του Μασούτη για το 2019
Πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στη Θέρμη, η 2η εθελοντική αιμοδοσία του 2019 για την «Τράπεζα Αίματος Μασούτη» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έδωσαν και πάλι δυναμικό παρών και ενίσχυσαν την προσπάθεια.
Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε εσωτερικό επίπεδο που αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., λειτουργεί από το 1993 στο Ιπποκράτειο
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  η «Τράπεζα Αίματος Μασούτη» για το προσωπικό της εταιρείας.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε ώρες ανάγκης σε εργαζόμενους και μέλη των οικογενειών τους.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 2 αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.  στηρίζουν δυναμικά το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »