*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Δεκεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Ας στολίσουμε την ειρεσιώνη στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων»

13 Δεκεμβρίου
Διάβασα... Σειρά σου! Neolai(R)a
Όλα τα παιδιά είναι καλεσμένα στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή!
"Διάβασα!!! Σειρά σου...!"
Χάρισε ένα βιβλίο, καινούριο ή μεταχειρισμένο και χάρισε χαμόγελα!
Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεολαίρα σας προσκαλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή!
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 17:00, στο ξενοδοχείο Le Chalet #lechaletxanthi
Διαδραστικό παραμύθι, Μαγικά κόλπα, Ακροβατικά, Ζογκλερικά, Face painting και πολύ παιχνίδι!
Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ας στολίσουμε την ειρεσιώνη στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων»
Ποια σχέση έχει η ελιά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Τι θα λέγατε να κρεμούσαμε καρπούς αντί για στολίδια; Ελάτε να υποδεχτούμε μαζί τις γιορτές την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 10.00 π.μ. στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων.
Με τη βοήθεια μικρών μαθητών της Γ’ Δημοτικού θα στολίσουμε την ειρεσιώνη, ακολουθώντας το αρχαίο ελληνικό έθιμο, που μας θυμίζει το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα ανταλλάξουμε ευχές για τον νέο χρόνο.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ.: 25410-51003, 25410-52041.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικής δράσης: Μαρία Χρυσάφη, αρχαιολόγος και Δέσποινα Σκουλαρίκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος.
Ξάνθη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Το Διδυμότειχο στα «Βήματα του Άϊ Βασίλη» από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο Δημαρχείο Διδυμότειχου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, με την οποία ενεργοποιείται το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων. Ένας πολυχώρος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, θα λειτουργήσει απέναντι από το Δημαρχείο στην οδό Βενιζέλου (πρώην κατάστημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών). Ο πολυχώρος θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες επισκέπτες να ακολουθήσουν τα "Βήματα του Άϊ Βασίλη" μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με την υποστήριξη όλων των συλλόγων. Στην αναζήτηση του πνεύματος των χριστουγέννων οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν εμπόδια, προκλήσεις και.... ίσως και μάγισσες!
Ραντεβού αυτήν την Κυριακή...στις 17:30.
Η είσοδος έιναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Δέματα αγάπης από την «Αποστολή» και τον «Μασούτη» 
σε 2.012 οικογένειες της Αθήνας και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 2.012 οικογένειες που βιώνουν καθημερινές δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης «στρώνει» ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον «IOCC» και τα supermarkets «Μασούτης», προσφέροντας δέματα με τρόφιμα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι πρώτοι «σταθμοί» του προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» ήταν τα Πατήσια, η Καλλιθέα και ο Σταθμός Λαρίσης, όπου συνεργάτες της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» μαζί με ιερείς, διένειμαν τα «δέματα αγάπης».
Μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι διανομές στην Αθήνα, ενώ η «Αποστολή», θα συνεχίσει τη στήριξη οικογενειών και παιδιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Σεμινάριο Φωτογραφίας Φύσης στη Δαδιά Έβρου
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Νάσος Ναλμπάντης διοργανώνουν Σεμινάριο Φωτογραφίας Φύσης με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου.
Το Σεμινάριο - Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Δαδιά Σουφλίου την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου και θα έχει διάρκεια από 10:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού 
«Οι ρετσίνες του βασιλιά»
Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Οι ρετσίνες του βασιλιά».
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σοφία Ιακωβίδου, Επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο συγγραφέας.
Προλογίζει ο Γιάννης Φυντανίδης, Πολιτικός μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »