*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Δεκεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στη «Ρωγμή»

06 Δεκεμβρίου
Έκθεση Φωτογραφίας των Ιταλών φωτογράφων Paolo Morello και Bruna Biamino από 18 Δεκεμβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης &Παράδοσης
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΥΝΜΤΕΑΜΘ), του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ξάνθης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Tempo Forte” της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, έχουν την τιμή να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης της Ξάνθης, τις ατομικές φωτογραφικές εκθέσεις των δύο διακεκριμένων Ιταλών φωτογράφων, Paolo Morello και Bruna Biamino με θέμα την Ελλάδα και την αρχιτεκτονική.
Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19.00 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ", του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης οδός Καπνεργατών 9
Διάρκεια έκθεσης: 18 Δεκεμβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.30 - 14.00 και 17.30 – 21.00
(Η προσέλευση είναι ελεύθερη).

Εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στη «Ρωγμή»
Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Τα νεολαιίστικα κινήματα στην Ελλάδα – Εμπνεόμαστε και προχωράμε" διοργανώνει το απόγευμα (18.30) του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου η "Ρωγμή".
"Σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να βγάλουμε συμπεράσματα για τα κινήματα νεολαίας που υπήρξαν στην Ελλάδα όλες τις περιόδους από την Ε.Π.Ο.Ν. μέχρι και στο σήμερα. Θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης της «Ρωγμής»", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η παράξενη παρέα του Ορφέα» ταξιδεύει στην πόλη των Κάστρων
Το παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ, θα παρουσιασθεί μουσικοδιαδραστικά στο Διδυμότειχο, στον παιδότοπο «Families», την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 το πρωί.
Οι ήρωες του παραμυθιού, εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της μουσικής, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Μουσική σύνθεση και παρουσίαση μελοποίησης του παραμυθιού:
Γιώργος Μανάκας, Συνθέτης - Παιδαγωγός.
Συμμετέχει η δίφωνη παιδική χορωδία του Ωδείου «Θρακία Μούσα» Διδυμοτείχου.
Θεατρικό παιχνίδι: Μαρία Παπαδοπούλου, ηθοποιός.
Προλογίζει η Μαρία Μανάκα, δημοσιογράφος.

Κάθε Σάββατο στην ταβέρνα «ΤΟ ΚΤΗΜΑ» ζωντανή μουσική 
με Μίνα Μπάτζιου και Σάκη Τσιλιγγίρη
Κάθε Σάββατο η ταβέρνα «ΤΟ ΚΤΗΜΑ» (στο 4ο χλμ Ξάνθης – Πόρτο Λάγος) μας υποδέχεται για να διασκεδάσουμε στον εντυπωσιακό ανακαινισμένο χώρο της μαζί με την υπέροχη ζωντανή ορχήστρα της, με την Μίνα Μπάτζιου και τον Σάκη Τσιλιγγίρη στο τραγούδι και τους μουσικούς τους, Ανδρέα Μυγδαλά στα πλήκτρα, Δημήτρη Κυριακίδη στο νταούλι και Γιάννη Γαβριηλίδη στο μπουζούκι.
-Για ρεζερβέ καλέστε στο τηλέφωνο 25410 21010 και καλή σας διασκέδαση!

Το ΚΔΑΠ Κομοτηνής «Χαμόγελο» πήγε ...πανεπιστήμιο!
Με μία πρωτότυπη δράση τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (3η Δεκεμβρίου) το ΚΔΑΠ «Χαμόγελο», αφού τα παιδιά του πήγαν… στο πανεπιστήμιο. Μόνο που δεν πήγαν εκεί ως φοιτητές, αλλά ως οι ηθοποιοί που έδωσαν σάρκα και οστά στην παράσταση «Ένα πολύχρωμο δάσος».
Το «Πολύχρωμο δάσος» γράφτηκε αρχικά ως παραμύθι από τις φοιτήτριες του τμήματος Νικολίνα Καραθύμιου, Έλενα Μανουσαρίδου, Κατερίνα Μηλούση και με την κατάλληλη διασκευή μετατράπηκε σε θεατρική παράσταση. Τη θεατρική επιμέλεια είχαν οι Νικολίνα Καραθύμιου και Αθηνά Τούνα και τα παιδιά του «Χαμόγελου» έβαλαν το ταλέντο για την όρεξή τους για να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα για την διαφορετικότητα και την αποδοχή της.
Το μήνυμα αυτό βρήκε αποδέκτες αν κρίνει κανείς από τις θετικές εντυπώσεις από φοιτητές και καθηγητές του τμήματος και κυρίως από τα παιδιά της θεατρικής μας ομάδας, αλλά και από όλους τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση.

Η δράση ήταν ενταγμένη στο μάθημα "τέχνη στην πρακτική της κοινωνικής εργασίας" και το αποτύπωμα της τόσο θετικό, που είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα ξαναδούμε συνεργασία του ΚΔΑΠ «Χαμόγελο» με το τμήμα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »