*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Νοεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Τον χώρο όπου θα στηθεί ο Ανδριάντας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Ξάνθη, επισκέφθηκε ο Αχιλλέας Καραμανλής!

10 Νοεμβρίου





 *Οριστικοποιήθηκε η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 24 Νοεμβρίου στα Αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα στη Ξάνθη!
*Αχιλλέας Καραμανλής: Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος…Ο Ανδριάντας της Ξάνθης είναι καλύτερος από τους Ανδριάντες Θεσσαλονίκης και Πρώτης Σερρών-Ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαγναφέρη 
Τον χώρο όπου θα στηθεί ο Ανδριάντας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή τα Αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στη Ξάνθη την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 90χρονος αδελφός του και πρώην Υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον γλύπτη κ. Πραξιτέλη Τζανουλίνο, ο οποίος φιλοτέχνησε και τους ανδριάντες του Εθνάρχη, στη Θεσσαλονίκη και την Πρώτη Σερρών και συναντήθηκε με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη μέλη και φίλους του Συλλόγου «Διάδοσης και Ανάπτυξης της Πολιτικής Κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή .
Υπενθυμίζουμε ότι η ιδέα για την Ανέγερση Ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 με πρωτοβουλία του τότε Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.Κώστα Ζαγναφέρη, τον πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού, του εκδότη Γιώργου Δαλακάκη, του Ζήση Κατσαρίκα, του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη κ.α.  και επισημοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με την πρώτη επίσκεψη του Αχιλλέα Καραμανλή στη Ξάνθη προκειμένου να δει από κοντά την τοποθεσία όπου θα στήνονταν ο Ανδριάντας. (φωτογραφίες αρχείου)




 Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο NEXT tv ο Αχιλλέας Καραμανλής δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την χαρά του που τα βρήκε όλα έτοιμα για την ξεχωριστή μέρα των Εγκαινίων στις 24 Νοεμβρίου στη Ξάνθη απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τονίζοντας μάλιστα στις δηλώσεις του ότι «είναι πολύ χαρούμενος γιατί ο Ανδριάντας της Ξάνθης, είναι ακόμη καλύτερος από τους Ανδριάντες της Θεσσαλονίκης και της Πρώτης Σερρών…», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και για μια ακόμη φορά τον Κώστα Ζαγναφέρη και τους φίλους του Συλλόγου «Διάδοχης και Ανάπτυξης της Πολιτικής Κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Ξάνθη»

Κατά την επίσκεψη επιβεβαιώθηκε και η αποκλειστική είδηση που δημοσιεύσαμε για την παρουσία και του  Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ξάνθη την ημέρα των εγκαινιων παράλληλα με αυτή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Υποδομών Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και πολιτικών προσωπικοτήτων απο όλη την Ελλάδα.
Τα Αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ  οι επίσημοι καλεσμένοι θα είναι συνολικά 36 που θα έρθουν με ειδικά ναυλωμένο τζετ απο την Αθήνα απο το Ίδρυμα Εθνάρχη Κωνσταντίνου  Καραμανλή και θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση στο ξενοδοχείο Elisso.
Όπως είπε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμος Ξάνθης θα φωταγωγήσει τον Ανδριάντα με ειδικό φωτισμό προκειμένου να Αποδώσει και τις Τιμές που Αξίζουν στον Εθνάρχη Ηγέτη της χώρας που οδήγησε την Ελλάδα στην Δημοκρατία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην χθεσινή επίσκεψη του Αχιλλέα Καραμανλή στο έτοιμο χώρο όπου θα στηθεί ο Ανδριάντας του Εθνάρχη, παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ. Αντώνης Πασχάλης, ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Δαλακάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ  Πάτροκλος Γάντζος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Ν.Δ. Αλέξης Νταμπουρατζής.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »