*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Νοεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Χορευτές από όλη την Περιφέρεια ενώθηκαν στην Κομοτηνή

21 Νοεμβρίου
Ξάνθη: Άνοιξε η έκθεση στην Λέσχη Αξιωματικών
Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι, άνοιξε η Έκθεση φωτογραφίας, αρχειακού υλικού και ζωγραφικής, η οποία θα λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00 έως την Τετάρτη 27 Νοε 19 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, με θέμα:
«Κοινωνική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων»
«190 Χρόνια Ελληνικό Μηχανικό»
«Δύναμη Ψυχής» του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη».

Πρόσκληση προς τα μέλη Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή, για το Τοπικό Συμβούλιο, αλλά και όλα τα Μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης ,η παρουσία σας την Τετάρτη 27 Νοε2019 στην «Ετήσια Γενική Συγκέντρωση των Μελών μας», που θα λάβει χώρα στη ΛΑΦ. Ξάνθης από 18:00 ώρας.
Έχουν προσκληθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ΄.Σ. Στρατού, ο Αντιπεριφερειαρχης ΠΕ Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, άλλες Τοπικές Αρχές, οι ανάδοχοι Σύλλογοι των Ιερών Ναών που υπάρχουν στα Πομακοχώρια, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγος ε.α. Δεβούρος Ιωάννης, που θα αφιχθεί από την Αθήνα.
Παρακαλούμε για την παρουσία σας
Προσέλευση 17:45.
Για το Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση
Γεώργιος Γεωργιάδης
Υποστράτηγος ε.α.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία - Δομή δια Βίου Μάθησης 
της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 ξεκινούν οι διαλέξεις του 5ου κύκλου της Ακαδημίας - Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε εφτά διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στον σύνδεσμο: acadimia.eu. Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν δηλαδή παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στη δράση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ: www.acadimia.eu

Χορευτές από όλη την Περιφέρεια ενώθηκαν στην Κομοτηνή
Περισσότεροι από 300 χορευτές, από κάθε σημείο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και από τη Βουλγαρία, έσπευσαν στην Κομοτηνή το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου. Το πρωτότυπο αυτό χορευτικό ραντεβού που ονομάστηκε «Dance United» κι έτυχε της υποστήριξης πλήθος χορευτικών και χορευτικών ομάδων-συλλόγων, ένωσε όλους γύρω από τον χορό!
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες και σχολές χορού: Dance Club Tendenz (Κίρτζαλι Βουλγαρίας), Εργαστήρι Λάτιν Φεξ (Ξάνθη), Sabor Latino (Κομοτηνή), ChoroDrama (Δράμα), Step Up Dance Studio (Ξάνθη), σχολή χορού Let's Dance (Κομοτηνή), Ritmode Arte (Αλεξανδρούπολη), X-Dream Dance Academy (Ξάνθη), Alma Libre (Κομοτηνή), Baila Conmigo (Αλεξανδρούπολη), Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Αλεξανδρούπολη. Και οι δάσκαλοι και χορευτές: Φάνης Τσέκος, Twins Dancers Νάνσυ - Ντίνα, Bozhidar Gugushev, Ειρήνη Αθανασιάδου, Μαρίνος Καραφωτίου, Κατερίνα Μαλούση, Κώστας Καπλανίδης, Σίσσυ Τριανταφυλλίδου, Γιάννης Καμπασέλε, Βενετία Λασκαρίδη, Τάσος Γεωργίου.

Επιστρέφει - αλλά με «φτωχό» πρόγραμμα - το Via Egnatia Run
Από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις  του 5ου  Φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές «σκοπός της θεσμοθετημένης διοργάνωσης είναι η συμβολή στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική - τουριστική δραστηριότητα». Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων θα ανοίξει με τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Διαδρομή και σημαντικοί σταθμοί της αρχαίας Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης» και την παρουσίαση του ημερολογίου-λευκώματος «Via Egnatia 2020», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου  στις 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Via Egnatia 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, θα κορυφωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με το λαϊκό αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ. «Rodopi Run 2019», με σημείο εκκίνησης το Πάρκο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Από την Φιλόπτωχο το πρώτο χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Κομοτηνή
Το πρώτο χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Τον «κύκλο» ξεκίνησε η δραστήρια Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυρίων Κομοτηνής, η οποία πραγματοποίησε το χριστουγεννιάτικο παζάρι τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου.
Φέτος, το παζάρι πραγματοποιήθηκε στο El Clasico επί της Νικολάου Ζωίδη. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τους ευγενείς σκοπούς της αδελφότητας.
Την 20η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 19:00. θα γίνει η όμορφη γιορτή με τις πιατέλες με γλυκά Χριστουγεννιάτικα κλπ, με καφέ ή τσάι και βουτήματα στη Λέσχη Κομοτηναίων Β’ όροφος.

Στις 4-1-2020, ημέρα Σάββατο, θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας και θα δοθούν υποτροφίες σε άπορα παιδιά, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ώρα έναρξης 19.30 μ.μ. στο κέντρο Diamond. Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 15 ευρώ, φαγητό και μουσική.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »