*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 23/11 η πρεμιέρα στο ΚΤΗΜΑ με Μίνα Μπάτζιοιυ-Σάκη Τσιλιγγίρη-Όλα τα καλλιτεχνικά

19 Νοεμβρίου
Από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ξεκινάνε στο ΚΤΗΜΑ οι ζωντανές μουσικές βραδιές με Σάκη Τσιλιγγίρη και Μίνα Μπάτζιου!
Από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου το βράδυ, ξεκινάνε στο ανανεωμένο και ανακαινισμένο χώρο της ταβέρνας «ΤΟ ΚΤΗΜΑ», (στο 5ο χλμ Ξάνθης – Π. Λάγος) οι ζωντανές μουσικές βραδιές με τους εκπληκτικούς τραγουδιστές Σάκη Τσιλιγγίρη και Μίνα Μπάτζιου!
Μαζί τους στην ορχήστρα θα είναι: Κρουστά: Κυριακίδης Δημήτρης, Μπουζούκι: Γιάννης Γαβριηλίδης, Πλήκτρα: Αντρέας Μυγδαλάς.
-Κλείστε ρεζερβέ στο τηλέφωνο 25410 21010, να προλάβετε!

Ξάνθη: «Μεταβυζαντινά και Νεότερα Μνημεία, Σύγχρονη εποχή»
Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30  στην 6η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα "Μεταβυζαντινά και Νεότερα Μνημεία, Σύγχρονη εποχή", που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Βιργινία Τσουδερού" (Καπναποθήκη "Π", Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης).

Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου.
Διανομή: Δημήτρης Βασιλειάδης, Τζώρτζια Βογιατζόγλου, Βάλια Γκαγκάτση, Αριάνα Τσάιτα, Γιώργος Καλπακίδης, Όλγα Καλαμάρα, Παναγιώτης Καβαλιεράκης, Νατάσα Κοψαχείλη, Θεοδώρα Κωστάκου, Νίκος Νικολαΐδης, Μαρία Σεμερτζίδου και οι μικρές Ρόζα Καβαλιεράκη και Ελπίδα Τσαρδάκα.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 21.00
Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € ανέργων, φοιτητικό
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, παρουσία πλήθους κόσμου.
Στη χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν η Χορωδία Αυλιωτών Κέρκυρας με τη συνοδεία της Κερκυραϊκής Μαντολινάτας, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, η Χορωδία Κοινότητας Αφύτου Χαλκιδικής και η Δημοτική Χορωδία Δημοτικής Κοινότητας Φερών, όλες εκ των οποίων κατάφεραν να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, μαγεύοντας με τις μελωδίες τους, τους παρευρισκομένους.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε για την Προϊστορική Θράκη
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη εκδήλωση του 3ου επιμορφωτικού κύκλου ομιλιών που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης με κύριο άξονα την προϊστορική Θράκη και στόχο την παρουσίαση στο ευρύ κοινό ενός περιγράμματος της απώτατης και απώτερης πολιτιστικής εξέλιξης της Αιγαιακής Θράκης, όπως μας είναι γνωστή σήμερα, αλλά και να παρουσιάσουν την τρέχουσα προβληματική της αρχαιολογικής έρευνας.
Ομιλητές θα είναι η Ντούσανκα Ούρεμ - Κώτσου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., και ο Δρ Κυριάκος Σγουρόπουλος, Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., με θέμα εισήγησης: Χαρτογραφώντας τους πρώιμους γεωργούς στη Θράκη. Η εισήγηση γίνεται στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η δημοτική χορωδία Κομοτηνής έγινε 40 ετών!
Ο σύλλογος φίλων χορωδιακής μουσικής Κομοτηνής «ο Εύμολπος» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) Κομοτηνής, διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της δημοτικής χορωδίας Κομοτηνής.
Η μελωδική και επιτυχημένη από πλευράς θεάματος και προσέλευσης θεατών εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου. Εκεί, οι φίλοι του χορωδιακού τραγουδιού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θυμηθούν την πορεία της χορωδίας και να απολαύσουν τραγούδια που αγάπησαν, ερμηνευμένα από τον «Εύμολπο».
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, έγινε απονομή τιμητικών επαίνων σε παλιούς και καταξιωμένους χορωδούς κι ακούστηκε για πρώτη φορά ο «Σημαιοστολισμός», μία σύνθεση του μαέστρου του «Εύμολπου» Σάκη Βαργεμτζίδη, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, ερμηνευμένη από την συγχορωδό Δώρα Χειράκη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »