*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Οκτωβρίου

Δείτον τον..."τοίχο" του Τσέπελη στην 4η έξοδο κινδύνου στο πάρκινγκ! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

12 Οκτωβρίου
Δείτε πως ο τότε αντιδήμαρχος Ξάνθης και νυν Δήμαρχος Μ. Τσέπελης έκλεισε την 4η ΈΞΟΔΟ (κινδύνου) του υπόγειου πάρκινγκ (Δεκέμβρης 2014) με τούβλινο… τοίχο και τον μετέτρεψε σε θέσεις πάρκινγκ! Εισαγγελέας;
……………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Λεπτομερώς για τη συνεδρίαση των δυο χθεσινών δημοτικών συμβουλίων από την ερχόμενη Τρίτη λόγω του προχωρημένου της ώρας…!
-Έχω την εντύπωση πάντως ότι στο κάδρο της αντιπολίτευσης μπήκαν πλέον οι δυο υπαρχηγοί του Τσέπελη, Φανουράκης και Ιπποκράτης Καμαρίδης. Οπότε ας περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια… Καθώς η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ όπως φαίνεται από δω και πέρα θα έχει μπόλικη «δουλειά»!
Σε αναμονή λοιπόν…
……
*Κατά λοιπά μπορεί λόγω Μέτιου να κάνει όνειρα ο Τσέπελης για τη ΔΙΑΜΑΘ το ερώτημα όμως είναι ένα..!
Ο νυν Περιφερειάρχης ΑΜΘ θα διακινδυνεύσει την δική του «πολιτική» καριέρα ταυτιζόμενος τόσο πολύ με τον κύριο Τσέπελη;
-Το σχόλιο ισχύει και για τον δικηγόρο (;) του κυρίου Δημαρχόπουλου και Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη που κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι…
-Στη ζωή δεν μπορείς εσαεί να το παίζεις σε διπλά και τριπλά ταμπλό!
……
*Αλλάζω θέμα: Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση του συμπολίτη μας στη στήλη «Στραβά  κι Ανάποδα», την αφιερώνω στον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη που είμαι σίγουρος ότι θα επιλύσει μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ».
……
*Το σχόλιο του συμπολίτη μας αυτούσιο:
«Σταύρος Παπαδόπουλος
Αν βλέπει κάποιος αρμόδιος τη σελίδα ας ασχοληθεί με το θέμα γιατί είναι πολύ σοβαρό. Στην πρώτη φωτογραφία είναι μετρήσεις για νιτρικά άλατα στο νερό της Ξάνθης το οποίο είναι πολύ καλό. Οι επόμενες 2 είναι το νερό των Κιμμέριων το οποίο με τα Ελληνικά επιτρεπόμενα όρια ίσως και να περνάει τα 50mg/L. Ποσοστά που στην Αμερική απαγορεύεται μέχρι και μπάνιο να κάνεις. Κάποια στιγμή πήρα το χημείο του κράτους και απ’ ότι φαίνεται το γνωρίζουν το θέμα, αλλά δεν έγινε καμιά ενέργεια ώστε να πάρει το χωριό νερό από αλλού».
-Γιατρέ εσύ την βλέπεις την σελίδα συχνά αφού ασχολήθηκε και με δικές σου φωτογραφίες, οπότε και περιμένω να το λύσει το θέμα εδώ και τώρα, απορώντας μάλιστα πως…ήδη δεν του απάντησες, αφού προεκλογικά, δεν σήκωνες… μύγα στο σπαθί σου και ιδιαίτερα όταν γράφαμε κάτι για τον Τσέπελη…!

Συνελήφθη 30χρονος οδηγός στην Ορεστιάδα χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 10/11-10-2019, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας, 30χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης 
Κ. Δαδούδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ν. Εφραιμίδη
Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 , πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ξάνθης Πύραρχο Κωνσταντίνο Πασχ. Δαδούδη, εθιμοτυπική επίσκεψη στον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ.Εφραιμίδη Νικόλαο. Στο πλαίσιο της συναντήσεως ο Αντιπεριφερειάρχης  εξήρε το σημαντικότατο έργο των πυροσβεστών στην τοπική κοινωνία του Νομού Ξάνθης, λέγοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι καθημερινό ζητούμενο και αυτή επαφίεται πέραν όλων των άλλων και στην προσπάθεια των πυροσβεστών. Όπως τόνισε στην προσπάθεια αυτή του Διοικητή και του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης η Περιφερειακή Ενότητα Νομού Ξάνθης θα σταθεί αρωγός με οποιοδήποτε τρόπο
Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΔΙ. Π.Υ. Ν. Ξάνθης Πύραρχος Δαδούδης Κων/νος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη  υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ξάνθης να προστατεύσει και να διατηρήσει ανέπαφο το περιβάλλον καθώς  την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά και την ζωή των συμπολιτών του Νομού Ξάνθης. Παράλληλα έθεσε θέμα ενεργειακής αναβάθμισης του Πυροσβεστικού καταστήματος Ξάνθης, εισπράττοντας από τον περιφερειάρχη της διαβεβαίωση ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή.
Ξάνθη 11 Οκτωβρίου 2019
Ο Διοικητής
Κων/νος Πασχ. Δαδούδης Πύραρχος

Συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το ΕΒΕ Ξάνθης
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω 5 θέματα:
1.   ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 5/2019
2.   ΕΓΚΡΙΣΗ Β΄ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019
3.   ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
4.   ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLDLEADER ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ
5.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη Σοφία. Η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στο Δημαρχείο, ενώ επίσης στην συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Δήμου, Τοπικών Υπηρεσιών, μαθητές και εκπροσώποι του τμήματος Νοσηλευτικής που λειτουργεί στο Διδυμότειχο.
Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Υφυπουργό η οποία άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και τους λοιπούς εκπροσώπους. Με το πέρας της συζήτησης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με την δημιουργία ενός πιλοτικού πειραματικού σχολείου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργεί με σύγχρονα πρότυπα βάση του Σουηδικού Μοντέλου. Με το υπόμνημα αυτό, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου ζήτησε την υποστήριξη και καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, ώστε το πιλοτικό σχολείο να γίνει πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου σε δήλωση του ανέφερε:
 «Ευχαριστούμε την Υφυπουργό καθώς η επίσκεψη της στο Διδυμότειχο δεν ήταν μέρος του επίσημου προγράμματος, που αποτελεί απόδειξη ότι το Υπουργείο αναζητεί λύσεις. Η Υφυπουργός απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα μας ενώ επίσης κατέγραψε όλες τις πτυχές των ζητημάτων» και συμπλήρωσε «Ως Διοίκηση του δήμου θα σταθούμε δίπλα στο Υπουργείο για να παρέχουμε κάθε μορφής στήριξη για την επίλυση του ζητήματος, ενώ προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία για την προοδευτική υλοποίηση του σύγχρονου πιλοτικού σχολείου που οραματιζόμαστε».

Σταδιακή αποκατάσταση κατασκευαστικών - κτιριακών 
προβλημάτων στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης
Όταν το 2002 το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εγκαταστάθηκε στο νέο κτίριο στη Δραγάνα, η τότε Τεχνική υπηρεσία και Διοίκηση διαπίστωσαν από τις πρώτες μέρες σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα. Καμία ουσιαστική επισκευή δεν πραγματοποιήθηκε την εποχή που υπήρχε η οικονομική δυνατότητα και ο προυπολογισμός του νοσοκομείου ήταν άνετος. Ένα από τα προβλήματα είναι η υγρομόνωση των διαδρόμων που συνδέουν τις πτέρυγες του νοσοκομείου, άλλωστε όλοι έχουν δει τα νερά που συχνά τρέχουν από την οροφή. Η Τεχνική Υπηρεσία ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες τη στεγανοποίηση του διαδρόμου με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η πρόσφατη νεροποντή απέδειξε την αρτιότητα της κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο, παρά τον περιορισμένο προυπολογισμό του νοσοκομείου που δίνει βάρος στα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, με σωστή διαχείριση, σιγά – σιγά αποκαθίστανται οι τεχνικές αστοχίες του 2002. Υπενθυμίζουμε ότι το Π.Γ.Ν.Α. έχει ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο για το έργο της ριζικής ενεργειακής αναβάθμισης και κτιριακών επισκευών ύψους 6.000.000 ευρώ, το οποίο πλην των άλλων θα εξοικονομεί 1.5000.000 ευρώ κάθε έτος.  
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »