*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Οκτωβρίου

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ!: Καταψηφίστηκε η εισήγηση του Φανουράκη για την ΔΕΥΑΞ στο δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 30-11!

12 Οκτωβρίου

 

 *"Χαστούκι" για Τσέπελη-Μπούτο! Με ψήφους 12-11, τους καταψήφισαν! Από την τσέπη τους θα πληρώσουν τις Βρυξέλες, Μπούτος, Χατζογλίδου και υπάλληλοι! Παράνομα πήγαν χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ενώ το ταξίδι ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΗΚΕ κι όλας απο τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης!!! 

*Σκληρή επίθεση Πασχάλη Λύρατζη στον Ιπποκράτη Καμαρίδη: Σήμερα ορίζεσαι  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κι όχι στις 23/9/2019! "Σώου" εσύ έδινες στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο επί 5 χρόνια! Εγώ απειλές δεν δέχομαι απο κανέναν! Μόνο καλό σούκανα...! 
….
Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης –τέλειωσε αργά τα μεσάνυχτα-με την πρώτη συντριπτική ήττα της παράταξης Τσέπελης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, αφού με ψήφους 30-11 δεν πέρασε η εισήγηση του Φανουράκη για το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ!!!
Το συγκεκριμένο θέμα  τέθηκε σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο του  Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη που κατηγόρησε τον Δήμαρχο Τσέπελη ότι ενώ δεσμεύτηκε θα φέρει το θέμα της ΔΕΥΑΞ στη συνεδρίαση δεν το έπραξε και στη συνέχεια να ζητάει την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ της εισήγησης Φανουράκη, χαρακτηρίζοντας τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης μάλιστα, «αδύναμο κρίκο» της παράταξης Τσέπελη! 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ωστόσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που του μίλησε ιδιαίτερα σκληρά και του είπε οτι, "όταν εγώ απευθύνομαι στον Δήμαρχο Ξάνθης, θα απαντάει ο ίδιος και κανείς άλλος. Δεν σε αναγνωρίζουμε, δεν κάνουμε διάλογο μαζί σου..."
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΥΡΑΤΖΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ
Ωστόσο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και κατά του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη όταν ο τελευταίος του είπε οτι κάνει...σώου, λέγοντας ότι για τον ίδιο, «από σήμερα είσαι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο Ιπποκράτης Καμαρίδης κι όχι από τις 23/9/2019 που βγάζεις και ανακοινώσεις, ενώ δεν υπάρχει καν διοικητικό συμβούλιο. Κι όσο για το σώου, μιμούμαι και κάνω αυτά που έκανες εσύ επί 5 χρόνια στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Τι μου υψώνεις τι φωνή; Με απειλείς;"
Στη συνέχεια και αφού ακολούθησε διαβούλευση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης, αποσύρθηκε η εισήγηση του Φανουράκη, ψηφίστηκε το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ που αποτελείται από τους παρακάτω:
Πρόεδρος ο Ιπποκράτης Καμαρίδης όπως ορίζει ο Νόμος με απόφαση Δημάρχου Ξάνθης.
Μέλη 
Από το δημοτικό συμβούλιο:
Από την παράταξη Τσέπελη: Χρυσούλα Δημούδη, Σουά, Ελευθεριάδης Απόστολος και Σιαμπάν Μπαντάκ
Από την παράταξη Δημαρχόπουλου: Παυλίδου Ελισσάβετ και αναπληρωματική Παππά Σοφία
Από την παράταξη Σάββα Μελισσοποιυλου:  Παπαδάκης Φάνη, αναπληρωματικός Γιαννης Παπαχρόνης
Από τους Πολίτες:
Παράταξη Τσέπελη: Χρήστος Μούρκας.
Παράταξη Δημαρχόπουλου: Κανσίζογλου Μαρία με αναπληρωματικό τον Σδρέβανο Μαρίνο.
ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ, ΧΑΤΖΟΓΛΙΔΟΥ ΚΛΠ
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και το θέμα του γνωστού ταξιδιού που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης  Μπούτος στις Βρυξέλες με την κ.Χατζογλίδου (τελικά πήγε ως απλή πολίτης!!! όπως αποκάλυψε ο Τσέπελης) και υπαλλήλους  του Δήμου Ξάνθης (Θεραπίδου Όλγα, Κυριακίδης Αναστάσιος και Χατζητολούσης Αντώνιος)  στις 6/10/2019, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής που δεν αρκούσε ωστόσο και δεν ήταν και νόμιμο φυσικά. Μάλιστα όπως φημολογείται, το ταξίδι...προπληρώθηκε κι όλας απο την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης με 5.900 ευρώ! 
Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με ψήφους 12-11  
 Κατά ψήφισαν οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λύρατζη και οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημαρχόπουλου συν τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ κ.Βογιατζή. Υπέρ ψήφισαν οι 10 της παράταξης Τσέπελη και ο ανεξάρτητος πλέον Χασάν Ογλού Φερτούν που ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα έκπτωσης του αξιώματός του μετά τη την πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου σε βάρος του. 
Τελικό αποτέλεσμα; Το δημοτικό συμβούλιο είπε ΟΧΙ στο ταξίδι του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτου και των λοιπών μελών με ψήφους 12-11. (σ.σ. Σημειώνεται οτι το ταξίδι στις Βρυξέλλες κόστους 5.900 ευρώ προπληρώθηκε απο τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης που έχουν φυσικά κι αυτές τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους  για το συγκεκριμένο θέμα)
Κάτι που σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι αυτοί που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο ταξίδι να το πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα. (σ.σ. Σημειώνεται ότι οι παρατάξεις Σάββα Μελισσόπουλου, Γιάννη Παπαχρόνη (συνεχίζεται η διγλωσσία του), Χατζηθεοδώρου ψήφισαν λευκό στο συγκεκριμένο θέμα και παρών ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημαρχόπουλου Ματθαίος Σαββίδης)

Η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που αφορά  τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 20.00
 







 Στο ακροατήριο ο Μάκης ο Καμπριολέ, άκουσε τον Φερτούν να....ανεξαρτοποιείται και δεν του άρεσε καθόλου!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »