*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Αυγούστου

Αυγενάκης: «Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν να μην ξεκινάει το πρωτάθλημα της Super League»

21 Αυγούστου
Κανονικά θα εκκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 1 το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, «διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν να μη ξεκινάει το πρωτάθλημα».
«Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν να μη ξεκινάει το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, όσο και τους προέδρους της Super League 1 και 2 που χειρίστηκαν το ζήτημα αυτό, αλλά και τα στελέχη των ομάδων. Κατάλαβαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι ότι η μεγάλη ιδέα της εξυγίανσης, αλλά με κρατικά χρήματα, τα οποία έφταναν στα 63-64 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Έδειξαν απόλυτη κατανόηση. Συνεργασία. Βεβαίως υπάρχει μια τελευταία συνεννόηση με τον Πολιτικό Προϊστάμενο της ΕΡΤ, τον κ. Πέτσα και φυσικά με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Προσωπικά είχα ξεκαθαρίσει ότι λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα δημιουργήσουμε εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς. Είναι βέβαιο ότι πολλοί έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με μια σειρά χρημάτων που είχε προβλεφθεί ότι θα ελάμβαναν. Αυτά τα χρήματα θα είναι μειωμένα. Την τελική διαπραγμάτευση την κάνουν οι ίδιοι μέσω της ΕΡΤ και φυσικά της επιτροπής που δουλεύει πάνω στο θέμα αυτό, με επικεφαλής τον κ. Πέτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν είναι αρμόδιο, επειδή η προηγούμενη ηγεσία έκανε τον διαπραγματευτή και έκανε τον Άγιο Βασίλη που μοίραζε ευχάριστα εκατομμύρια σε υποσχέσεις. Το θέμα αυτό το χειρίζεται πολύ σωστά ο κ. Πέτσας και φυσικά η διοίκηση της ΕΡΤ. Τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν κανονικότατα και για πρώτη φορά θα γίνουν με VAR, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Πολιτεία. Πιθανότατα να έχουμε κάποια ζητηματάκια την πρώτη αγωνιστική και όλοι πρέπει να είναι υπομονετικοί. Έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Το VAR θα συμβάλλει ώστε να υπάρχει ένας δεύτερος βαθμός ασφάλειας για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Για να μην υπάρχουν εντάσεις. Πρέπει να εμπιστευτούμε αυτό το σύστημα συνολικά και όχι a la carte» πρόσθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »